Problém s filtrom



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Problém s filtrom

Odoslaťod ToXo » 04 Jan 2015 18:46 pm

Hladal som vo viacerých témach ale nenašiel som svoj problém. Mám 54L akvárium. Mám jeden vnutorný filter ATMAN AT- F 300 do 30L. Ten ked ponorým do akvária tak bublinkuje vodu a vháňa donej kyslík. Ale keď tam dám druhý ATMAN AT- F 302 a ponorým ho do tej istej hlbky tak vôbec nevidno ,že by tám vhánal nejaké bublinky. Vydno ,že len prúdi voda a dosť. Tak potrebujem poradiť či to potom prekysličuje správne vodu.Ďakujem.
ToXo
 
Príspevky: 5
Založený: 03 Jan 2015 23:35 pm

Reklama

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod ToXo » 04 Jan 2015 18:52 pm

ToXo
 
Príspevky: 5
Založený: 03 Jan 2015 23:35 pm

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod martin_s » 04 Jan 2015 22:18 pm

Ucinok okyslicovania vody vhananim bubliniek (najmä takých velkych) pomocou vzduchovacieho kamienka alebo pomocou nasavania filtra sa dost precenuje... Pohyb hladiny a jej cerenie je ucinnejsie...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod ToXo » 04 Jan 2015 22:20 pm

Mne sa zdá ,že keď nevidím ako vhána bublinky tak to asi ani neokysličuje. Mám tam aj kamienok na vzduch. motor. Asi lepšie keď tam nahám ten filter do 30l.
ToXo
 
Príspevky: 5
Založený: 03 Jan 2015 23:35 pm

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod martin_s » 04 Jan 2015 22:33 pm

Chcelo by to si asi nastudovat princip akym sa voda vlastne okyslicuje...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod ToXo » 04 Jan 2015 22:46 pm

Nájdem to tu niekde na fore? Zajtra idem do Zoo Shopu tak sa popítam.
ToXo
 
Príspevky: 5
Založený: 03 Jan 2015 23:35 pm

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod martin_s » 04 Jan 2015 22:49 pm

Najdes, staci pouzit search.php
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod Matus89 » 06 Jan 2015 16:39 pm

Zdravim, mesiac dozadu som zalozil nove 60l akvarium. Zatial tam nemam rastlinstvo, iba cierny strk, koren, skaly a cca 30 malych neoniek cernevych. Pouzivam externy filter Sera biotom 130 s prietokom 300 l/hod.
Zacala sa mi aktivne a pomerne rychlo tvorit hneda riasa, hlavne na skalach a koreni.. Svietim cca 8-9hod denne.
Nemoze byt problém s velkych prietokom filtra ? Mam moznost nahradit externy filter filtrom internym: EHEIM pickup 160.
Myslite ze to pomoze ? Nemoze to byt tym, ze Sera 130 ma privelky prietok a víri vodu ?

Dakujem za rady a postrehy
Matus89
 
Príspevky: 6
Založený: 06 Jan 2015 16:21 pm

Re: Problém s filtrom

Odoslaťod martin_s » 06 Jan 2015 17:03 pm

Namiesto pridavania rovnakých prispevkov do viacerých tem, navyse do tem ktore sa venuju niecomu inému (duplicitny príspevok je uz zmazany) si mohol pouzit search.php :arrow: pouzivanie-vyhladavania-vo-fore-akva-sk-t15945.html :arrow: search.php?keywords=hned*&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sr=topics&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=H%C4%BEada%C5%A5

:idea: clanky/pravidla_diskusie.php body 9., 11., 18. :idea:
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.