problem so vzduchom



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

problem so vzduchom

Odoslaťod havko » 28 Nov 2006 15:17 pm

mam dalsi problemik,ryby su cely den v pohode,no rado lapaju po vzduchu,dnes rano my odisla krevetka a prisavka thajska,no cez den je to fakt v poho,aj skalare sa mi vcera vytierali,mam filtraciu atman,no pocul som ,ze to moze byt aj prerybnenim,ze v noci cely kyslik ryby spotrebuju no neviem,poradte
havko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 2
Založený: 19 Nov 2006 17:57 pm
Bydlisko: Ruzomberok

Reklama

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod kardano » 28 Nov 2006 15:22 pm

a nepridavas nahodou CO2?
Obrázok používateľa
kardano
 
Príspevky: 224
Obrázky: 41
Založený: 25 Máj 2006 18:41 pm
Bydlisko: Trencin

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod alexx5 » 28 Nov 2006 15:27 pm

Tvoj problém môže spočívať aj v malom množstve kyslíka cez noc.Ale mal by si napísať niečo viac:velkosť akva,osadenstvo akva,filtrácia,vzduchovanie a pod...ak pridávaš aj v noci CO2,tak problém môže byť aj s pridávaním CO2...
Obrázok používateľa
alexx5
 
Príspevky: 192
Založený: 09 Feb 2006 10:56 am
Bydlisko: Dubnica n/V

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod havko » 28 Nov 2006 15:38 pm

no CO2 nepridavam vobec,staci mi dobry podklad a rastlinky rastu do pohody,filter mam atman,akva je 170 litorove,mam v nom 8ks tetra neonova,panciernik trin., 9 panciernikov,3 kolizie,2 skalare,7ks tetra priesvitna,7 tetra ozdobna,7ks tetra neviem aka,2ks ostriezik purpurovy,3 ks prisavniky,no dost ryb asi potrebujem sa niektorych sa zbavit co povies?
havko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 2
Založený: 19 Nov 2006 17:57 pm
Bydlisko: Ruzomberok

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod ivanN » 28 Nov 2006 16:20 pm

tych ryb tam mas dost teda :shock: podla mna tam mas asi malo rastliniek. filter mas ako hlboko pod hladinov, myslim vypust. skus si ho dat tesne pod hladinu, aby ti ceril hladinu vody, tým ju okyslicis...
Obrázok používateľa
ivanN
 
Príspevky: 88
Obrázky: 4
Založený: 06 Nov 2006 20:56 pm
Bydlisko: bratislava

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod Fish » 28 Nov 2006 16:36 pm

Rýb tam máš strašne veľa. Cez deň rybám stačí to, čo vyprodukujú rastliny. No a cez noc, keď neprebieha fotosyntéza, tak spotrebovávajú to, čo sa tam nahromadilo cez deň. Ak máš v akváriu málo rastlín a chýba ti tam aj vzduchovací motorček, tak problém môže byť tam. Určite by pomohlo keby si to pretriedil, čo sa týka rýb. Momentálne by som dal aspoň vývod z filtra tak, ako písal ivaN, aby čeril hladinu.
Fish
 
Príspevky: 52
Obrázky: 1
Založený: 05 Jún 2003 19:55 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod martin_s » 28 Nov 2006 21:11 pm

Ma ten filter aj moznost nasavat vzduch cez hadicku a tym aj zaroven okyslicovat vodu?
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod havko » 28 Nov 2006 21:21 pm

to neviem ci ma moznost naberat vzduch,ale je to externy filter takze predpokladam,ze nejake okyslicovanie tam bude,inak dal som vystupnu cast tak ako ste mi poradili,aby ceril hladinu,no rozmyslal som,ze problem by mohol byt aj v tom,ze som vo filtri nemal poriadnu napln,dnes som kupil biomolitan,no uvidime co to prinesie
havko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 2
Založený: 19 Nov 2006 17:57 pm
Bydlisko: Ruzomberok

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod ACAB » 28 Nov 2006 21:41 pm

:shock: dost vela ryb.. skus to co Ti radia a ked to nepomoze, jednoznacne ich preried.
Obrázok používateľa
ACAB
 
Príspevky: 251
Založený: 22 Okt 2006 18:10 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod mig07 » 28 Nov 2006 22:19 pm

Použi vzduchovanie cez kamen. Vzduchovací strojček cca 200SK + kamen tak 20Sk. To by malo pomocť.

Máš tam cca 50 ryb na 170 l akva. To je síce dosť ale su tam väčšinou tetry a tie nepotrebuju tolko miesta. Ja som mal kedysi v 164 l akva cca 70 ryb a v pohode ale vzduchoval som stále.
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod orcan » 28 Nov 2006 23:41 pm

vzduchovaci kamienok nie je taky efektivny. ovela viac vzduchu sa dostava do vody cez hladinu,k comu pomaha jej cerenie. ja mam 50 l akva s podobnym pomerom ryb na objem.pridavam co2,nevzduchujem,necerim hladinu,no cez den mi paradne bublinkuju rastliny a ryby spavaju skoro na dne a vobec im kyslik nechyba.este otazka,uplne vsetky ryby lapaju po dychu,alebo len niektore druhy?
Obrázok používateľa
orcan
 
Príspevky: 105
Obrázky: 14
Založený: 03 Okt 2006 23:12 pm
Bydlisko: Bratislava - Petržalka

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod martin_s » 29 Nov 2006 10:31 am

havko napísal:to neviem ci ma moznost naberat vzduch,ale je to externy filter takze predpokladam,ze nejake okyslicovanie tam bude,inak dal som vystupnu cast tak ako ste mi poradili,aby ceril hladinu,no rozmyslal som,ze problem by mohol byt aj v tom,ze som vo filtri nemal poriadnu napln,dnes som kupil biomolitan,no uvidime co to prinesie


Ak je to externy filter tak vzduch nenabera.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod ivanN » 29 Nov 2006 12:48 pm

skus pridať aj nejaké rastlinky, neviem kolko ich tam mas... kolko kusov a druhov :roll:
Obrázok používateľa
ivanN
 
Príspevky: 88
Obrázky: 4
Založený: 06 Nov 2006 20:56 pm
Bydlisko: bratislava

Re: problem so vzduchom

Odoslaťod havko » 08 Jan 2007 05:00 am

dik za vsetky rady,vsetko je v pohode uz vyse mesiaca
havko
 
Príspevky: 22
Obrázky: 2
Založený: 19 Nov 2006 17:57 pm
Bydlisko: Ruzomberok

Odoslaťod Schumi » 11 Apr 2009 17:53 pm

zdravim, uz par dni mam problem s kyslikom(?)/dusikom(?) v akva. rybky mi nielen nad ranom, ale aj cely den lapaju po vzduchu. po pridani vnutorneho filtra(bez molitanu) na kt zapnem vzduchovanie sa to za par hodin upravi ale ked ho vypnem tak do rana sa dusia opät. dnes som menil cca 40% objemu vody no rybky stale lapaju po vzduchu.
pred cca 2 tyzdnami sa mi upchala hadica od ext filtra, voda neprudila a schytal som nalevnika, toho som sa vsak za par dni (aj za pomoci UV) zbavil. priblizne odvtedy maju aj rybky problem. mohlo dojst pri upchati filtra povedzme k uhynu bakterii? a teraz sa mi akoze zabieha filter od nuly?pred upchatim filtra som taketo problemi doteraz nemal.
info o akva: personalna galeria, pod obrazkom: Moje akva.
co sa tyka rastlin tak tym sa dari
thx

doplnenie: filter funguje uz 3 mesiace, krmenie 2 x denne v mensom mnozstve + 1 x tyzden hladovka, akva funguje rok, vymena 25% vody 1 x tyzden
Obrázok používateľa
Schumi
 
Príspevky: 44
Obrázky: 24
Založený: 31 Dec 2008 23:11 pm
Bydlisko: t.p:Prievidza, p.p:Bratislava

Odoslaťod Tomas54 » 11 Apr 2009 18:06 pm

Ak sa upchal filter, tak mas po bakteriach a ako si pisal, zabieha sa od znova filter, tak mas pravdepodobne vela dusiku, amoniaku atd., musis menit castejsie vodu a vzduchuj hlavne
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Odoslaťod Mariok » 11 Apr 2009 23:32 pm

Schumi" Pri takom množstve rastlín (ako máš v personále) je nepravdepodobné, aby to akva ďalej nefungovalo aj bez filtra!!! Ak si to ešte nespravil, tak preper poriadne náplne z filtra vo vode z akva pri výmene!!!
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod Schumi » 12 Apr 2009 11:51 am

vymenil som vodu, prepral naplne, dal som biostart co mi dali k filtru, vzduchovanie necham, ale mozno uz len den, bo inac by mi odisla alternanthera, ktora rastie velmi pomali a ked nieco zvrzam tak hned hynie. dnes to uz bolo lepsie, uvidim ako to dopadne...thx all :wink:
Obrázok používateľa
Schumi
 
Príspevky: 44
Obrázky: 24
Založený: 31 Dec 2008 23:11 pm
Bydlisko: t.p:Prievidza, p.p:Bratislava


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.