Nadalej si myslim, ze zavojnatka je super ryba ktora si svojou pazravostou a nenarocnostou dokaze ziskat mnohych aj neakvaristov
Skus si precitat celu tuto temu a zistis ze ju nikto neodhovaral od karasov. Iba jej bolo poradene aby ak chce karasov tak aby im zariadila podstatne väcsie akvarium. Krevety namiesto karasa boli alternativou v pripade ak nema priestorove moznosti na väcsie akva.alfi666 napísal:Nj, ja vam verim, ze mozu dorast do takej velkosti... ja som zial nikdy tak velkych nemal...... ale myslim, ze ak ju budeme odhovarat od tej ryby, tak jej velmi nepomozeme
... niekoho proste krevetky nefascinuju tak ako karas
![]()
Nadalej si myslim, ze zavojnatka je super ryba ktora si svojou pazravostou a nenarocnostou dokaze ziskat mnohych aj neakvaristov... a nezasluzi si byt v 5L akva a ani splachnuta
To si robis iba srandu dufam...jankoo napísal:podla mňa nechaj to gulate akva. nemusis ani ohrievac len nech je v izbe kde máš teplo ani filter nepotrebuješ. len meň vodu a kŕm tu rybičku. mala by ostať. ale aj dobrý akvarista musí počítať s tým že rybka može zdochnúť či od choroby či od staroby s tým nič nenarobíš.
martin_s napísal:To si robis iba srandu dufam...jankoo napísal:podla mňa nechaj to gulate akva. nemusis ani ohrievac len nech je v izbe kde máš teplo ani filter nepotrebuješ. len meň vodu a kŕm tu rybičku. mala by ostať. ale aj dobrý akvarista musí počítať s tým že rybka može zdochnúť či od choroby či od staroby s tým nič nenarobíš.
jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.
1. ľudia ktorým ide o vychovanie rybičiek.
2. ľudia ktorým ide pri akváriu o dizajn.
Guľaté akvárium a v ňom závojnatka (zlatá rybka) je veľmi pekné.
jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.
Giftzahn napísal:jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.
njn, ty si ocividne nejaky brutalny estet ...v prvom rade je nutne dbat na blaho zivocichov ktorych chovas .. a k tym patria aj rybky ... samozrejme aj ten karas .... gulate akva je to najhorsie co sa tomu karasovi moze stat ....
samozrejme ze pokial nebyvam v sklade, v garazi atd. je nutne aby akva "zapadlo" napr. do obyvacky ... ale esteticke dovody nemozu byt v ziadnom pripade prvorade a rozhodujuce ... aj ked su dost podstatne a dolezite ...
pozri napr. sem http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi= ... 0&a=0&at=0 .... tito pani sa rozhodne dizajnu rozumeju a ich akvaria prefektne ladia s priestorom kde su umiestnene .. no a teraz porataj gulate akvaria so zlatymi rybkami
Tomas54 napísal:Janko, is normalny ? Jedna sa o ziveho tvora, ktory je plne odkazany a ludsku starostlivost. Pekna moze byt aj vo velkom akva kde sa nebude trapit. Predstav si, ze taba by zavreli na cely zivot do telefonnej budky, lebo to JE PEKNE.
Uz tu ozaj nepis take hluposti niekomu, kto chce naozaj rozumne poradit.
A skus is dat najprv do poriadku aj svoje akvarko. Na fotle mas dost nedostatkov
tigrik321 napísal:Giftzahn napísal:jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.
njn, ty si ocividne nejaky brutalny estet ...v prvom rade je nutne dbat na blaho zivocichov ktorych chovas .. a k tym patria aj rybky ... samozrejme aj ten karas .... gulate akva je to najhorsie co sa tomu karasovi moze stat ....
samozrejme ze pokial nebyvam v sklade, v garazi atd. je nutne aby akva "zapadlo" napr. do obyvacky ... ale esteticke dovody nemozu byt v ziadnom pripade prvorade a rozhodujuce ... aj ked su dost podstatne a dolezite ...
pozri napr. sem http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi= ... 0&a=0&at=0 .... tito pani sa rozhodne dizajnu rozumeju a ich akvaria prefektne ladia s priestorom kde su umiestnene .. no a teraz porataj gulate akvaria so zlatymi rybkami
no pozeral som si tie foto a dost nerealne akvaria,ano dizajn pekny ale spravit akvarium na jednu foto a mat ho doma starat sa a rozvijat ho je o niecom inom a nemyslim ze tie skalare s tym korenom su najstastnejsie na svete......ani spinka ani technika nic.....to si asi naj priklad nedal kedze je to ako namalovana modelka pri foteny a na ulici sa jej zlaknes.....![]()
No neviem ci je zrovna esteticke male gulate akva a v nom zdochnuta zavojnatka...jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.
Tomas54 napísal:Janko, is normalny ? Jedna sa o ziveho tvora, ktory je plne odkazany a ludsku starostlivost. Pekna moze byt aj vo velkom akva kde sa nebude trapit. Predstav si, ze taba by zavreli na cely zivot do telefonnej budky, lebo to JE PEKNE.
Uz tu ozaj nepis take hluposti niekomu, kto chce naozaj rozumne poradit.
A skus is dat najprv do poriadku aj svoje akvarko. Na fotle mas dost nedostatkov
mystka napísal:Pokial nedokazem akemukolvek zvieratu zabezpecit potrebne zivotne podmienky, tak si zviera nekupim a ak ho mam posuniem ho niekomu, kto starostlivost on zvladne po vsetkych strankach.
Bud trocha realny, ked uz chces sem davat tvoje scestne argumenty. Barak za 1 000 000 musi byt riadna chatrc, ktora o chvilu padne... Ak ma niekto iba 30,- Sk na chleba tak pochybujem ze ma vobec kam dat akva, kedze asi ani nema kde byvat. A 2 rybky do 20l akva mozu ist, ale iba take ktore su vhodne do takeho maleho objemu a to napr. zavojnatky urcite nie su.jankoo napísal: ...Nie každý býva v baráku za 1 000 000 sk a do akva si kupuje každý deň trávu za 100 korún.
Keď raz niekto má iba 30 korún aby si za jeden týždeň kúpil jedno chleba tak si myslíš že bude nakupovať TRÁVU do akva aby sa rybky mali dobre???
sa uvedom. niekto tu písal že koľko minie elektriky filter na vodu za mesiac.
A nevravte mi že keď niekto nemá peniaze nech si nekúpi zo 2 rybky do 20 litrového akva.
Lenže tí čo im všetko platí mamička alebo otecko alebo pracujú a majú 15 000 SK na mesiac si nevedia uvedomiť že nemôže každý nakupovať do akva všetko čo tam má byť keď raz nemá peniaze ale chce mať aspoň 2 rybičky lebo sa chce podobať tomu bohatému chumajovy.
Naspäť na Začínam s akvaristikou
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.