Prvá rybka

Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: Prvá rybka

Odoslaťod alfi666 » 26 Jan 2010 14:58 pm

Nj, ja vam verim, ze mozu dorast do takej velkosti... ja som zial nikdy tak velkych nemal...:( ... ale myslim, ze ak ju budeme odhovarat od tej ryby, tak jej velmi nepomozeme :( ... niekoho proste krevetky nefascinuju tak ako karas :D

Nadalej si myslim, ze zavojnatka je super ryba ktora si svojou pazravostou a nenarocnostou dokaze ziskat mnohych aj neakvaristov :) ... a nezasluzi si byt v 5L akva a ani splachnuta :(
alfi666

Obrázky: 4
Založený: 15 Jan 2010 16:35 pm

Reklama

Odoslaťod martin_s » 26 Jan 2010 15:28 pm

alfi666 napísal:Nj, ja vam verim, ze mozu dorast do takej velkosti... ja som zial nikdy tak velkych nemal...:( ... ale myslim, ze ak ju budeme odhovarat od tej ryby, tak jej velmi nepomozeme :( ... niekoho proste krevetky nefascinuju tak ako karas :D

Nadalej si myslim, ze zavojnatka je super ryba ktora si svojou pazravostou a nenarocnostou dokaze ziskat mnohych aj neakvaristov :) ... a nezasluzi si byt v 5L akva a ani splachnuta :(
Skus si precitat celu tuto temu a zistis ze ju nikto neodhovaral od karasov. Iba jej bolo poradene aby ak chce karasov tak aby im zariadila podstatne väcsie akvarium. Krevety namiesto karasa boli alternativou v pripade ak nema priestorove moznosti na väcsie akva.
Obrázok používateľa
martin_s
Moderátor

Obrázky: 47
Založený: 04 Máj 2005 08:56 am

Odoslaťod Giftzahn » 26 Jan 2010 15:44 pm

njn, faktom je zial ze ten "nenarocny" karas si to povacsine "odskace" .... kupovany casto ako darcek, napchany do 5L gule a co ja vie ake ine uchylnosti s tou nemou tvarou su schopny ludia napachat .... si osobne myslim ze pri zdravom ludskom usudku nemoze normalne rozmyslajuceho zdraveho cloveka napadnut strcit rybu ako je karas do 5L, 10L 20L akva .... bez ohladu na to ci je zaciatocnik alebo nie ...

njn, napriklad aj takto moze vyzerat akva pre karasov .... http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi= ... 1&a=0&at=0 ma to priblizne nieco okolo 225 galonov nieco cez 600L ... priblizne :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn

Obrázky: 7
Založený: 11 Jan 2008 13:09 pm

Odoslaťod jankoo » 27 Jan 2010 23:42 pm

podla mňa nechaj to gulate akva. nemusis ani ohrievac len nech je v izbe kde máš teplo ani filter nepotrebuješ. len meň vodu a kŕm tu rybičku. mala by ostať. ale aj dobrý akvarista musí počítať s tým že rybka može zdochnúť či od choroby či od staroby s tým nič nenarobíš. :)
Obrázok používateľa
jankoo

Založený: 02 Dec 2009 23:53 pm

Odoslaťod martin_s » 28 Jan 2010 00:00 am

jankoo napísal:podla mňa nechaj to gulate akva. nemusis ani ohrievac len nech je v izbe kde máš teplo ani filter nepotrebuješ. len meň vodu a kŕm tu rybičku. mala by ostať. ale aj dobrý akvarista musí počítať s tým že rybka može zdochnúť či od choroby či od staroby s tým nič nenarobíš. :)
To si robis iba srandu dufam...
Obrázok používateľa
martin_s
Moderátor

Odoslaťod tigrik321 » 28 Jan 2010 00:03 am

martin_s napísal:
jankoo napísal:podla mňa nechaj to gulate akva. nemusis ani ohrievac len nech je v izbe kde máš teplo ani filter nepotrebuješ. len meň vodu a kŕm tu rybičku. mala by ostať. ale aj dobrý akvarista musí počítať s tým že rybka može zdochnúť či od choroby či od staroby s tým nič nenarobíš. :)
To si robis iba srandu dufam...

no moc smailikov tam nedal,inak napisat toto po dohovarani a radam dotycnej je ako utopia....teraz si mlada povie serem na vsetkych aj tak som robila dobre ked oni samy nevedia....
Obrázok používateľa
tigrik321

Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 11:35 am

Odoslaťod Tomas54 » 28 Jan 2010 06:51 am

Ak budes pocuvat radu od janka, tak pocitaj s tym, ze zdochne
Tomas54

Obrázky: 8
Založený: 08 Jan 2009 12:47 pm

Odoslaťod jankoo » 29 Jan 2010 00:08 am

Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.

1. ľudia ktorým ide o vychovanie rybičiek.
2. ľudia ktorým ide pri akváriu o dizajn.

Guľaté akvárium a v ňom závojnatka (zlatá rybka) je veľmi pekné.
Obrázok používateľa
jankoo

Odoslaťod koren » 29 Jan 2010 01:23 am

jankoo napísal:Lenže v podstate sú 2 druhy ľudí.

tak ak toto myslis vazne, nenavstevuj tuto stranku ale web pre....
a nerad hluposti zacinajucim akvaristom, teda ludom patriacim do 1., pretoze ludia 2. akvaristami urcite nie su
koren

Obrázky: 93
Založený: 18 Nov 2007 22:49 pm

Odoslaťod Giftzahn » 29 Jan 2010 08:11 am

njn, ty si ocividne nejaky brutalny estet ... :mrgreen: v prvom rade je nutne dbat na blaho zivocichov ktorych chovas .. a k tym patria aj rybky ... samozrejme aj ten karas .... gulate akva je to najhorsie co sa tomu karasovi moze stat ....

samozrejme ze pokial nebyvam v sklade, v garazi atd. je nutne aby akva "zapadlo" napr. do obyvacky ... ale esteticke dovody nemozu byt v ziadnom pripade prvorade a rozhodujuce ... aj ked su dost podstatne a dolezite ...

pozri napr. sem http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi= ... 0&a=0&at=0 .... tito pani sa rozhodne dizajnu rozumeju a ich akvaria prefektne ladia s priestorom kde su umiestnene .. no a teraz porataj gulate akvaria so zlatymi rybkami :x
Obrázok používateľa
Giftzahn

Odoslaťod Tomas54 » 29 Jan 2010 08:36 am

Janko, is normalny ? Jedna sa o ziveho tvora, ktory je plne odkazany a ludsku starostlivost. Pekna moze byt aj vo velkom akva kde sa nebude trapit. Predstav si, ze taba by zavreli na cely zivot do telefonnej budky, lebo to JE PEKNE.

Uz tu ozaj nepis take hluposti niekomu, kto chce naozaj rozumne poradit.

A skus is dat najprv do poriadku aj svoje akvarko. Na fotle mas dost nedostatkov
Tomas54

Odoslaťod tigrik321 » 29 Jan 2010 08:48 am

Giftzahn napísal:

njn, ty si ocividne nejaky brutalny estet ... :mrgreen: v prvom rade je nutne dbat na blaho zivocichov ktorych chovas .. a k tym patria aj rybky ... samozrejme aj ten karas .... gulate akva je to najhorsie co sa tomu karasovi moze stat ....

samozrejme ze pokial nebyvam v sklade, v garazi atd. je nutne aby akva "zapadlo" napr. do obyvacky ... ale esteticke dovody nemozu byt v ziadnom pripade prvorade a rozhodujuce ... aj ked su dost podstatne a dolezite ...

pozri napr. sem http://www.aquariumdesigngroup.com/#mi= ... 0&a=0&at=0 .... tito pani sa rozhodne dizajnu rozumeju a ich akvaria prefektne ladia s priestorom kde su umiestnene .. no a teraz porataj gulate akvaria so zlatymi rybkami :x

no pozeral som si tie foto a dost nerealne akvaria,ano dizajn pekny ale spravit akvarium na jednu foto a mat ho doma starat sa a rozvijat ho je o niecom inom a nemyslim ze tie skalare s tym korenom su najstastnejsie na svete......ani spinka ani technika nic.....to si asi naj priklad nedal kedze je to ako namalovana modelka pri foteny a na ulici sa jej zlaknes..... :twisted: :twisted:
Naposledy upravil tigrik321 dňa 29 Jan 2010 08:50 am, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
tigrik321

Odoslaťod tigrik321 » 29 Jan 2010 08:49 am

Tomas54 napísal:Janko, is normalny ? Jedna sa o ziveho tvora, ktory je plne odkazany a ludsku starostlivost. Pekna moze byt aj vo velkom akva kde sa nebude trapit. Predstav si, ze taba by zavreli na cely zivot do telefonnej budky, lebo to JE PEKNE.

A skus is dat najprv do poriadku aj svoje akvarko. Na fotle mas dost nedostatkov

aspom by mohol telefonovat o dusu...hehehe OT... :mrgreen:

a k teme si myslim ze uz to ma ryba davno za sebou ked sa dotycna ani neozvala uz.....
Obrázok používateľa
tigrik321

Odoslaťod Giftzahn » 29 Jan 2010 09:02 am

tigrik321 napísal:
Giftzahn napísal:

no pozeral som si tie foto a dost nerealne akvaria,ano dizajn pekny ale spravit akvarium na jednu foto a mat ho doma starat sa a rozvijat ho je o niecom inom a nemyslim ze tie skalare s tym korenom su najstastnejsie na svete......ani spinka ani technika nic.....to si asi naj priklad nedal kedze je to ako namalovana modelka pri foteny a na ulici sa jej zlaknes..... :twisted: :twisted:

:mrgreen: ver mi o tie akvaria sa ich majitelia teda nestaraju ..resp. starat nemusia ... maju na to lidi (jak vravel Klement Gottwald: "Dejte mi lidi a ja to zaridim" :mrgreen: ) .... :P ... ale take nieco by mna teda rozhodne nebavilo ....
Obrázok používateľa
Giftzahn

Odoslaťod martin_s » 29 Jan 2010 10:32 am

No neviem ci je zrovna esteticke male gulate akva a v nom zdochnuta zavojnatka...
Obrázok používateľa
martin_s
Moderátor

Odoslaťod maxxx01 » 29 Jan 2010 11:20 am

Myslel som, že táto téma bude uzavretá ešte v ten deň, ako bola založená, alebo o deň neskôr. Napodiv sa v nej stále diskutuje, ale dotyčná zakladateľka sa už pár dní neprihlásila, tak neviem, nakoľko je to všetko adresné, asi si tu niekto dáva zbytočnú námahu.
Na druhej strane je ale fakt, že téma už prerástla do všeobecnejších rozmerov, než je tá jedna guľa Dušičky.
Pre nášho dizajnológa s nickom jankoo len jeden odkaz: Ty si rieš svoj dizajn len tam, kde nie sú do toho zamontované živé tvory. Lebo zjavne im nerozumieš a nemáš k nim vzťah. Prečo by nejaká živá bytosť (hoci je to len ryba) mala trpieť len preto, že ty sa chceš realizovať v nejakom dizajne, u ktorého je napokon ešte aj tá estetická hodnota, ktoru sa tu oháňaš, nanajvýš pochybná - teda v tomto prípade určite. Estetika - to je vždy relatívna vec, a abstraktná. Ale život živého tvora abstraktný nie je - je reálny, a preto musí mať aj hlavnú prioritu pred ostatným. Skús nad tým podumať. A pokiaľ tomu aj tak nerozumieš, tak maľuj obrazy, zariaďuj esteticky miestnosti, dolaďuj si oblečenie, ale nemontuj sa do akvaristiky, ani do chovania ničoho živého, lebo uniká ti hlavná pointa tejto činnosti.
P.S.: to som si ani sám nemyslel, že jedna banálna guľa s karasom ma vyhecuje k takejto úvahe, ale už som sa fakt nezdržal.
maxxx01

Založený: 15 Dec 2007 13:26 pm

Odoslaťod jankoo » 09 Feb 2010 00:24 am

Tomas54 napísal:Janko, is normalny ? Jedna sa o ziveho tvora, ktory je plne odkazany a ludsku starostlivost. Pekna moze byt aj vo velkom akva kde sa nebude trapit. Predstav si, ze taba by zavreli na cely zivot do telefonnej budky, lebo to JE PEKNE.

A predstav si Tomáško môj zlatý že niektorý ľudia aj bývajú v telefónnej bútke. Každý za komunizmu nekradol ako šalený a teraz si jeho deti žijú ako prasa v žite a neuvedomujú si že majú peniaze len preto že niekto z rodiny kradol ako sa len dalo a pre 10 korún by susedovi psa zabil a jeho deti sa starajú o malé zvieratká a pri tom ich otec či starý otec keď sa mačka okotí tak lopatou pozabíja mladé aby sa nepremnožili a ostatným povie že ich stará mačka niekam odniesla.
Nie každý býva v baráku za 1 000 000 sk a do akva si kupuje každý deň trávu za 100 korún.
Keď raz niekto má iba 30 korún aby si za jeden týždeň kúpil jedno chleba tak si myslíš že bude nakupovať TRÁVU do akva aby sa rybky mali dobre???

sa uvedom. niekto tu písal že koľko minie elektriky filter na vodu za mesiac.

A nevravte mi že keď niekto nemá peniaze nech si nekúpi zo 2 rybky do 20 litrového akva.

Lenže tí čo im všetko platí mamička alebo otecko alebo pracujú a majú 15 000 SK na mesiac si nevedia uvedomiť že nemôže každý nakupovať do akva všetko čo tam má byť keď raz nemá peniaze ale chce mať aspoň 2 rybičky lebo sa chce podobať tomu bohatému chumajovy.
Obrázok používateľa
jankoo

Odoslaťod mystka » 09 Feb 2010 07:25 am

Pokial nedokazem akemukolvek zvieratu zabezpecit potrebne zivotne podmienky, tak si zviera nekupim a ak ho mam posuniem ho niekomu, kto starostlivost on zvladne po vsetkych strankach. :evil:
Obrázok používateľa
mystka

Obrázky: 37
Založený: 07 Jan 2009 19:37 pm

Odoslaťod Johny18 » 09 Feb 2010 08:19 am

mystka napísal:Pokial nedokazem akemukolvek zvieratu zabezpecit potrebne zivotne podmienky, tak si zviera nekupim a ak ho mam posuniem ho niekomu, kto starostlivost on zvladne po vsetkych strankach. :evil:

Suhlasim, ak nemam na tu elektriku a na zabezpecenie minimalne vyhovujucich podmienok, tak si zial bohu tu rybku musim odrieknut. :kiss:
Obrázok používateľa
Johny18

Založený: 14 Okt 2009 16:41 pm

Odoslaťod Tomas54 » 09 Feb 2010 09:49 am

janko, tak ked mame akva, tak sme kradli? Proste nekupim, ked na to nemam. Alebo dat do pollitrovho pohara ryby, lebo je to lacne? To by som sa aj bal napisat.
Tomas54

Odoslaťod martin_s » 09 Feb 2010 10:00 am

jankoo napísal: ...Nie každý býva v baráku za 1 000 000 sk a do akva si kupuje každý deň trávu za 100 korún.
Keď raz niekto má iba 30 korún aby si za jeden týždeň kúpil jedno chleba tak si myslíš že bude nakupovať TRÁVU do akva aby sa rybky mali dobre???

sa uvedom. niekto tu písal že koľko minie elektriky filter na vodu za mesiac.

A nevravte mi že keď niekto nemá peniaze nech si nekúpi zo 2 rybky do 20 litrového akva.

Lenže tí čo im všetko platí mamička alebo otecko alebo pracujú a majú 15 000 SK na mesiac si nevedia uvedomiť že nemôže každý nakupovať do akva všetko čo tam má byť keď raz nemá peniaze ale chce mať aspoň 2 rybičky lebo sa chce podobať tomu bohatému chumajovy.
Bud trocha realny, ked uz chces sem davat tvoje scestne argumenty. Barak za 1 000 000 musi byt riadna chatrc, ktora o chvilu padne... Ak ma niekto iba 30,- Sk na chleba tak pochybujem ze ma vobec kam dat akva, kedze asi ani nema kde byvat. A 2 rybky do 20l akva mozu ist, ale iba take ktore su vhodne do takeho maleho objemu a to napr. zavojnatky urcite nie su.
Cize ten co by sa mal skor uvedomit si ty, nez zacnes vypisovat zas nejake sprostosti ako si uz predviedol aj v inych temach...
Obrázok používateľa
martin_s
Moderátor

Odoslaťod maxxx01 » 09 Feb 2010 12:06 pm

jankoo, nemáš pocit, že si off topic? Tu sa riešia akvaristické problémy, ale mám dojem, že ty si tu, mierne povedané, riešiš niečo iné.
maxxx01

Založený: 15 Dec 2007 13:26 pm

Odoslaťod Johny18 » 09 Feb 2010 14:41 pm

Este jednu vec si neodpustim, gula (5,5l) a lepene akva (20-25l)-ked si ho das zlepit, je cena velmi podobna a podla mna si to lepene akva zariadim ovela estetickejsie ako tu gulu, a nepotrebujem na to o moc vacsie financne prostriedky, samozrejme si tam dam druh ryb, ktorym mozem spravit vyhovujuce podmienky.....a uz ked sme pri cenach, zavojnatka je minimalne 5x drahsia ako napr. gupka....a uz sa nejdem viacej rozculovat, vraj to neprospieva zdraviu :wink:
Obrázok používateľa
Johny18

Založený: 14 Okt 2009 16:41 pm

Odoslaťod arkon » 09 Feb 2010 15:05 pm

Ja by som tam este prihodil Nemaaaa, tak ne...10 min bude cool.
Obrázok používateľa
arkon

Obrázky: 11
Založený: 27 Okt 2006 19:45 pm

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.