Ramove akva



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Ramove akva

Odoslaťod Jirec » 16 Sep 2006 11:10 am

Zdravim. Potreboval by som poradit. Chcem si poriesit 430 L akva a rozhodujem sa medzi lepenou nadrzou a ramovym akvarkom. Viac som nakloneny ramovemu akva. V minulosti som mal 400 l akva ramove a drzi dodnes. Rozsiahla korozia ramu vsak neumoznuje jeho dalsie uzivanie :( a na zadnej strane sa objavila prasklina ma uz 15 r. Bolo gitovane. Uvazujem nad ramom s tym, ze by som pouzil silikonovy tmel. Neviem ci to bude to prave, alebo radsej pouzit git? Byvam na 8 poschodi a chcem, aby to bola nadrz dostatocne bezpecna. V akvaristike ma od ramoveho odhovarali , lepene je v pohode..... H vystuz, rohova vystuz.... ale vsetko to akva iba predrazuje aj ked to prispieva k bezpecnosti( okrem toho akva prave teraz isli hore o 17 % :evil: ). Na ramove si matros zozeniem za babku 8) aj na ram pod akva, pozvaram.... Sklo tiez poriesim .... bolo by to lacnejsie. Poradte ak mate skusenosti pre a proti pripadne nejake foto pre inspiraciu... Myslim ze aj ramove akva moze vyzerat dobre a nebude to len opacha. Vopred vdaka.
Obrázok používateľa
Jirec
 
Príspevky: 3
Založený: 20 Aug 2006 10:25 am
Bydlisko: Dolný Kubín

Reklama

Re: Ramove akva

Odoslaťod Macadlo » 16 Sep 2006 11:16 am

Urcite odporucam lepene a nie ramove a git uz vonkoncom nie :evil: Vobec sa nemusis bat o bezpecnost - lepene nadrze byvaju aj omnoho väcsie nez 430 litrov. Zopar vystuzi isto nezaskodi. Ked tu pohladas na fore isto sa dozvies viac a mozno najdes aj vyrobcov ktori su lacnejsi
Obrázok používateľa
Macadlo
 
Príspevky: 396
Obrázky: 84
Založený: 02 Okt 2005 14:01 pm
Bydlisko: Nová Dubnica

Re: Ramove akva

Odoslaťod snake » 16 Sep 2006 12:21 pm

V 21. storoci?? Ramove?? Urcite nie...Taketo standardne rozmery jedine lepene..Ram by som doporucil na nejake nestandardne akva..Bud velkoobjemove, alebo betonove..Inac jedine sklo..
Obrázok používateľa
snake
 
Príspevky: 220
Obrázky: 29
Založený: 26 Jan 2006 22:50 pm
Bydlisko: PK

Re: Ramove akva

Odoslaťod Stepan » 17 Sep 2006 12:05 pm

snake napísal:V 21. storoci?? Ramove?? Urcite nie..

?! Když se mu líbí, bavilo by ho to vyrábět, měl by to levnější, je na něj zvyklý, tak proč ne?
Stepan
 
Príspevky: 36
Založený: 05 Sep 2006 07:38 am

Re: Ramove akva

Odoslaťod snake » 17 Sep 2006 13:01 pm

Ale ano..Samozrejme.Kazdemu vyhovuje nieco ine..Len sa pytal na nazory a ja som pridal ten svoj..Co sa tyka ceny, dovolim si pochybovat o tom ze ramove je lacnejsie..A tak isto bezpecnostne rizika pri rame su o nieco vyssie ako pri lepenom.
Obrázok používateľa
snake
 
Príspevky: 220
Obrázky: 29
Založený: 26 Jan 2006 22:50 pm
Bydlisko: PK

Re: Ramove akva

Odoslaťod luboss14 » 17 Sep 2006 14:32 pm

Ramové určite nie. Ak sa bojis lepeného tak si kúp liate ,no to bude už o mnoho drahšie ale aj bezpečnejšie .
Obrázok používateľa
luboss14
 
Príspevky: 327
Obrázky: 5
Založený: 12 Nov 2005 10:57 am
Bydlisko: Sabinov

Re: Ramove akva

Odoslaťod Stepan » 17 Sep 2006 14:43 pm

luboss14 napísal:Ramové určite nie. Ak sa bojis lepeného tak si kúp liate


Lité 400litrové akvárko! :roll:
Stepan
 
Príspevky: 36
Založený: 05 Sep 2006 07:38 am

Re: Ramove akva

Odoslaťod luboss14 » 17 Sep 2006 14:48 pm

Videl som 320 litrové. Takže to určite na smiech nie je.
Obrázok používateľa
luboss14
 
Príspevky: 327
Obrázky: 5
Založený: 12 Nov 2005 10:57 am
Bydlisko: Sabinov

Re: Ramove akva

Odoslaťod Stepan » 17 Sep 2006 15:12 pm

lité 320 litrové akvárko??? skleněné? nevěřím. Tomu bych uvěřil jenom kdybych to viděl na vlastní oči.
Stepan
 
Príspevky: 36
Založený: 05 Sep 2006 07:38 am

Re: Ramove akva

Odoslaťod Jirec » 23 Sep 2006 20:40 pm

Tak som sa nakoniec rozhodol. Bude to lepene akva. Uz sa na nom pracuje. Bude o rozm 130x55x55. Uz rozbieham vyrobu stojanu a osvetlenia. Co sa tyka osvetlenia idem poriesit nieco na sposob 6 trubic 120 cm po 36 W. Chcem sa spytat ci nema niekto skusenosti so supravou Glomat controller 2 - 40 W. Namontujem tam cokolvek len nech je to bezpecne a pri vlhkosti to neskratne. Ak nieco viete poradte. Nebudem mat krycie sklo takze zrarivka bude priamo nad vodnou hladinou. Je potrebne aby boli trubice ulezene v patici vodotesne? :?: Opat vdaka za pomoc a radu. :?
Obrázok používateľa
Jirec
 
Príspevky: 3
Založený: 20 Aug 2006 10:25 am
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Ramove akva

Odoslaťod Raviolka » 23 Sep 2006 21:31 pm

Glomat mám a 100 % vodotěsný není, některé patice úplně nepřiléhají. V uzavřeném krytu, kde bude velké vlhko, bych se asi pojistila přelepením silikonem.
Můžeš se inspirovat tady (prakticky stejné akvárium a 3 glomaty): http://www.aquapage.cz/Akva375L.php#Vyroba_krytu,tady

Jinak 6 zářivek na šířku 55 cm mi připadá moc, uvažovala bych spíš nad T5 variantou :wink:
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Ramove akva

Odoslaťod Stepan » 23 Sep 2006 23:00 pm

Nezapomínat na metal halogenidové výbojky...
150W výbojka svítí jako těch 6 zářivek, elektronický předřadník stojí okolo 2500 kč, vyrobit vlastní nebo sehnat starší svítidlo, a je to!
Stepan
 
Príspevky: 36
Založený: 05 Sep 2006 07:38 am


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.