Regulacia CO2 pomocou pH metra



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 15 Jún 2013 13:34 pm

Ahojte.
Mam problem s PH kontrolerom. V utorok som ho nahodil do akvarka, samozrejme som ho nakalibroval. Slapal dobre az do dnes. Dnes rano pozrem a na displeji mi preskakoval 2 hodnoty, ktore medzi sebou preskakovali:
1.prva hodnota ukazovala 19,56
2.druha hodnota svietila 1-tka, nula nesvietila a potom bodka (co deli cele cisla od desatinnych) + ta bodka co ukazuje, ze je CO2 zapnute.
Skusal som s roztokmi skontrolovat nakalibrovanie, no ukazovalo mi to uplne nezmysly. Ked mi prisielPH kontroler, tak sonda bola uplne sucha?
Ak sa nemylim, tak to vyzera, ze odisla sonda, ze?
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Reklama

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Glitter » 15 Jún 2013 13:41 pm

Sonda bola v takej vlhkej hubke, ktorá bola v niečom namočená. Sondu si mal ponorenú úplne? Alebo ako si ju mal ponorenú?
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 15 Jún 2013 17:02 pm

Glitter napísal:Sonda bola v takej vlhkej hubke, ktorá bola v niečom namočená. Sondu si mal ponorenú úplne? Alebo ako si ju mal ponorenú?

Sonda mala len plastovu krytku, ktora bola mimochodom uplne sucha. Nemal som ju uplne ponorenu, len po ten plastovy/hrubsi vrch.
Este pohladam, niekto tu raz pisal, ze nefungovala sonda a ponoril ju na nejaky cas do tej latky v ktorej by mala byt original.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Glitter » 15 Jún 2013 17:08 pm

Nie som si istý, no mala by byť v roztoku KCL? Suchá by nemala byť nikdy, ani pri preprave. Reklamuj a napíš, že nebola zabalá ako by mala byť. Ponorenú ju mám tak isto ako ty.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 15 Jún 2013 20:52 pm

No prave zvazujem co spravit. Kedze som to objednaval z Nemecka, tak sa mi to tam asi neoplati posielat kvoly sonde. Postovne by bolo asi drahsie ako sonda.
Inak objednaval som 3 kontrolery a vsetky boli tak isto balene.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 15 Jún 2013 22:33 pm

Mne tak isto prisla sonda sucha a na pocudovanie funguje.Ako som ti ale pisal este pred objednanim kontrolera mal si si hned ku nemu objednat aj nejaku nahradnu kvalitnejsiu sondu.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 15 Jún 2013 22:56 pm

TTjopo napísal:Mne tak isto prisla sonda sucha a na pocudovanie funguje.Ako som ti ale pisal este pred objednanim kontrolera mal si si hned ku nemu objednat aj nejaku nahradnu kvalitnejsiu sondu.

Ja viem, no tiez nekupujes k novemu auto pre istotu dalsi motor. :)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 16 Jún 2013 13:36 pm

To sa neda porovnavat s autom.Je zname ze tento controler mava original pribalenu sondu jednoducho na 90% vadnu no samotny controler byva ok.To tvoje prirovnanie by som skor napisal takto.
Ked kupujem od niekoho auto tak dam automaticky vymenit rozvody aj ked ani toto tak nesedi kedze si kupoval controler novi no co by si chcel za take prachy.Jedina nevyhoda je ta ze ked to tam chces poslat musis si zaplatit to postovne a za to kupis novu sondu a keby si ju kupil hned ako som radil tak keby bola aj dobra tak ti ostane do rezervi lebo nic nevidrzi vecne a mal by si to pri jednom postovnom.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Jozef I. » 16 Jún 2013 17:05 pm

viktor, mi sme sa aj bavili o sondách čo sa tyka tohoto controllera a hodne sa tu o tom aj píše... no aj napriek tak vysokej pravdepodobnosti nefunkčnosti sondy, sa stale cenovo oplati kupiť a k tomu dokupiť sondu a ak sa nemyslím tu sa da kupiť od doors-sa nova sonda... ozaj ake su ceny takej novej sondy? takY štandart cena/kvalita
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1484
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Tomisan » 16 Jún 2013 19:24 pm

Caute :) chcel by som sa spytat, idem si poriesit PH controller jedna z moznosti je cez ebay alebo cez messetechnik. Zaujimal by ma vas nazor na to odkial to radsej objednat :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-pH-CO ... 0999229641
alebo
http://www.top-messtechnik.com/jtlshop/ ... k8t0tnsh8o
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 16 Jún 2013 22:05 pm

Zajtra pojdem k Edovi a vyskusam kontroler s jeho sondou. Taktiez jeho konroler s mojou sondou.
Potomskusim napisat do nemecka a uvidim co mi odpisu.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 17 Jún 2013 21:22 pm

Viktor napísal:Zajtra pojdem k Edovi a vyskusam kontroler s jeho sondou. Taktiez jeho konroler s mojou sondou.
Potom skusim napisat do nemecka a uvidim co mi odpisu.

No takze je zly kontroler. :cry: Sonda je ok. Mozem to posielat spät. :(
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 17 Jún 2013 21:24 pm

Skusal si ho nakalibrovat s Edovou sondou?
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod sappa » 17 Jún 2013 21:43 pm

je jedno aka je tam sonda ukazuje 1__. a obcas preblikne 19.66 pri prepnuti na kalibraciu preskakuju hodnoty mimo stupnice ph
sappa
 
Príspevky: 386
Obrázky: 5
Založený: 04 Máj 2012 23:10 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 17 Jún 2013 21:54 pm

sappa napísal:je jedno aka je tam sonda ukazuje 1__. a obcas preblikne 19.66 pri prepnuti na kalibraciu preskakuju hodnoty mimo stupnice ph
Prílohy
DSC_0115.jpg
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Glitter » 18 Jún 2013 09:43 am

Tak dúfam, že toto nikdy na mojom neuvidím, lebo im to otrieskam tam o hlavu. Opýtaj sa ich prosím ťa ako to mohlo vzniknúť za nás všetkých, čo ho tiež využívame. Dík
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 18 Jún 2013 10:28 am

Glitter napísal:Tak dúfam, že toto nikdy na mojom neuvidím, lebo im to otrieskam tam o hlavu. Opýtaj sa ich prosím ťa ako to mohlo vzniknúť za nás všetkých, čo ho tiež využívame. Dík

No uz im pisala moja polovicka, odpisali ze beru na vedomie. Tak ked sa ozvu, skusime sa opytat.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod oblukmt » 18 Jún 2013 15:39 pm

Mne toto vypisalo ked som mal prazdnu flasu.
Skontroluj aj ako sedi konekotr sondy na ph metri
oblukmt
 
Príspevky: 7
Založený: 17 Jan 2011 19:29 pm

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod sappa » 18 Jún 2013 16:04 pm

Ked sme to skusali s Viktorom tak to ma tiez napado ale robi to aj pri inej sonde a aj ked som skonektorom pohybal tak sa nic nedialo :( ja len dufam ze to nejako vyriesia bez zbytocnych nakladov
sappa
 
Príspevky: 386
Obrázky: 5
Založený: 04 Máj 2012 23:10 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 18 Jún 2013 16:09 pm

@oblukmt ale ved flasa s tym nema nic spolocne (inak bola plna). PH kontroler riadi len zapnutie/vypnutie elektromag.ventilu na CO2 flasi.
Konektor na sondu sedi dobre.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 18 Jún 2013 16:54 pm

Ja som vcera konecne osadzal na filter novi externy reaktor.Ked som spodnym prepinacom prepol do druhej polohy ktoru mi nevyuzivame lebo funguje naopak no chcel som to hned vyskusat lebo som mal stale nizke pH a nechcelo sa mi cakat tak mi zacal cvakat ventil ako ked mate zapnutu blikacku na bicykel.cvak cvak cvak cvak.... ako samopal.
Prepol som este raz hore dole a chvala Bohu asi len zli kontakt na prepinaci.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod chnuro » 06 Júl 2013 09:35 am

Co sa tyka objednavania controllerov, tak preferujem e-bay.co.uk. Pri kazdom vyhladavani v lavej casti je mozne zvolit
item location: europe umnion - nechcem riskovat problemy na colnini a potencionalne predrazenie. Drahsie veci mimo EU su komplikovanejsie, pokial chcete ist legalnou cestou.
Dalej je v hornej casti mozne zvolit sposob triedenia: Price + P&P: lowest first
Vadny controller mi este neprisiel, takze viktorovi drzim palec pri reklamacii.

Celkom osvedcene nahradne sondy su z e-bay tieto:
Sonda_repuesta_pH_026_pH_027_2_2.jpg
Sonda_repuesta_pH_026_pH_027_2_2.jpg (23.28 KiB) Zobrazená 9032 krát

Poznam zatial dvoch akvaristov, co ju spokojne pouzivaju.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 06 Júl 2013 14:34 pm

Kto je ten druhy?
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 09 Júl 2013 22:36 pm

Ahojte.
Pisem zhrnutie z reklamacie.Posielal som PH kontroler spät do Nemecka druhou triedou, postovne bolo12e. Po tyzdni to tam dorazilo. Za 1,5 tyzdna(odkedy to oni dostali) som mal novy kontroler doma a uz je aj nainstalovany. Postovne od nich ku mne hradili oni. Poslali uplne novy komplet.
Co sa tyka sondy, tak bola mierne vlhka (sem tam bola kvapka). No ziadna vata.

Ak by som to mal zhrnut, tak som spokojny s vybavenim reklamacie. :) Az na to, ze to teda vlastne muselo byt. :(
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.