Regulacia CO2 pomocou pH metra



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 10 Júl 2013 15:08 pm

Stava sa.Je fajn ze to prebehlo bez komplikacii.Nech sluzi.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Reklama

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 10 Júl 2013 22:02 pm

No uvidime. Sonda sa mi nejak nezda. Vcera som ju nakalibroval, o chvilku som ju kontroloval a musel som ju doladit. Dal som ju do akvarka a nezdala sa mi namerana hodnota a skusil som opät kalibracne roztoky. Musel som ju opät doladit. Dnes som ju kontroloval a zase som ju musel doladit. Predtym som ju vsak dal na par minut do original skladovacieho roztoku 3MKCL. Skusim ju skontrolovat zajtra a uvidim.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 10 Júl 2013 22:25 pm

Tak nato som zvedavi
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 11 Júl 2013 06:53 am

TTjopo napísal:Tak nato som zvedavi

Aj ja. :-)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 11 Júl 2013 07:27 am

TTjopo napísal:Tak nato som zvedavi

Aj ja. :-)
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod doors010 » 11 Júl 2013 17:40 pm

tie sondy stoja za velke s prepacenim hovno...ja som podobnu pouzival asi 4 dni a letela do kosa nikdy viac otravil som celu osadku akvaria ani by ma to tak nesralo ale mal som tam galaxky cca 25 kusov posli vsetky ...
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Jozef I. » 11 Júl 2013 18:45 pm

ono o tych sondach je zname že stoja za to čo si doors napisal :)
Inak doors ty nahodou nemáš niečo spojene s predajom sond do ph controllerov? sa mi čosi marí, že ťa niekto odporučal raz tu na fore ohladne kupi sondy, len teda neviem či si to ty alebo niekto iny.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1419
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod doors010 » 11 Júl 2013 19:16 pm

ano som to ja :D ak nieco pis ss
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 12 Júl 2013 22:36 pm

Takze po dvoch dnoch som skontroloval nakalibrovanie:
6,86 bolo 6,89 4,00 bolo 4,03 7,01 bolo 7,05
Cize zatial vyzera sonda v poriadku.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod zano » 03 Jan 2014 10:58 am

nechate ph-meter zapinat el. mag. ventil aj v noci? Mne sa dost casto stava, ze aj ked nesvietim, a je uplna tma tak pocujem ze cvakne a zpane CO2.
Obrázok používateľa
zano
 
Príspevky: 117
Obrázky: 7
Založený: 15 Júl 2013 13:39 pm

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod jarque » 03 Jan 2014 11:08 am

Ano ved o Tom to je ;-) PH kontroler drzi stabilne PH aj v noci aj cez den :shock:

Odoslané z HTC Vision cez Tapatalk 2
Obrázok používateľa
jarque
 
Príspevky: 427
Obrázky: 16
Založený: 04 Okt 2010 23:42 pm
Bydlisko: Teraz Pezinok

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 03 Jan 2014 13:04 pm

Kedze ti v akva prudi stale voda a aj hladina sa mierne cery co z vody Co2 "vytlaca "tak je uplne logicke ze sa ventil spusti aj v noci.osobne ho na noc vypinam a spustam sondu az tesne pred zapnutim svetiel aby sa pH dokazolo vcas doladit na pozadovanu hodnotu.Kedze v noci nieje tak velky pokles Co2 tak pH nekolise az tak vela a hlavne ide o to ze mam akva v izbe kde aj spim preto nechcem aby mi to vnoci cvakalo.Inak by som to asi nechal pustene v kuse.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 03 Jan 2014 14:53 pm

Tak ako pise jarque, o tom je ten PH kontroler.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod zano » 04 Jan 2014 12:45 pm

Dakujem za odpoved, len som si myslel, ze to bude dovod objvavenia oedogonium riasy(pisu ze kolisava hladina CO2 je hlavny dovod), ale ked ficite aj cez noc, tak to vyskrtnem. Nejdem to tu rozpisovat co mam, lebo nepatri to do jeto temy.
Obrázok používateľa
zano
 
Príspevky: 117
Obrázky: 7
Založený: 15 Júl 2013 13:39 pm

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod wirus008 » 08 Feb 2014 15:04 pm

Chcem sa spytat na tento vyrobok, ci ma niekto s tymto skusenost

JBL PROFLORA PH CONTROL 12V

Alebo je to len zbytocne draha vec a uplne postaci aj jednoduchy controller

a este jedna otazka ci gelova sonda potrebuje byt tiez v roztoku pri kupe
wirus008
 
Príspevky: 5
Založený: 13 Júl 2011 19:07 pm

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod sweter » 29 Jan 2015 10:44 am

caute chalani, prosim o radu, neviem po dlhsej dobe nepouzivania nakalibrovat kontroler (PH-201), mam 2 sondy obe kupovane 02/2012, jedna je origos ku kontroleru pouzita naposledy 10/2013 a nespravne uskladnena na sucho iba s krytkou - kalibracia 6,86 ok ale pri kalibraci v roztoku 4,003 sa neviem dostat pod 4,9.. tak som odbalil aj druhu sondu (vyzera ako ta v prispevku od chnura na predchadzajucej strane), bola riadne zapecatena aj s roztokom, a ukazuje mi cca podobne hodnoty ako ta stara. Kalibracne roztoky boli pouzite naposledy tiez 10/2013. Cize bud to je kontrolerom (dufam ze nie), alebo su obe sondy uz out, alebo su zle kalibracne roztoky (mohli sa casom same znehodnotit?).. vopred vdaka
Obrázok používateľa
sweter
 
Príspevky: 233
Obrázky: 45
Založený: 14 Feb 2009 20:33 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 29 Jan 2015 11:43 am

Mne stalo nieco podobne, ze som sa nevedel dostat pod nejaku hodnotu 4,... . Vtedy som vymenil roztoky a vsetko bolo ok. Roztoky su najlacnejsia investicia, tak skus najpv tie. Mozno sondy budu ok. Ak Ti to nepojde s novymi roztokmi, tak si skus pozicat sondu(ak mas od koho) a vyskusat ju na tvojom kontrolery.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod sweter » 29 Jan 2015 11:55 am

diky, nemam moznost si pozicat, tak spravim ako pises ze kupim najskor nove roztoky a ak to bude opat zle kupim rovno novu sondu
Obrázok používateľa
sweter
 
Príspevky: 233
Obrázky: 45
Založený: 14 Feb 2009 20:33 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 29 Jan 2015 17:56 pm

Mne sa stalo tiez nieco podobne a mal som dost stare roztoky.U chnura sme odskusali roztoky a boli ok.Vymenil som sondu a vsetko slapalo ako ma.Napriek tomu by som postupoval ako pise Viktor.Predsa len roztoky su najmensia investicia.Uz som niekde cital aj o poruche samotneho kontrolera ale to je velmi mala pravdepodobnost ze by bol vadny.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod Viktor » 29 Jan 2015 18:58 pm

Bol som to ja co to pisal, ze sa mu pokazil PH kontroler. Po 4-roch dnoch pouzivania.
Obrázok používateľa
Viktor
 
Príspevky: 1431
Obrázky: 69
Založený: 18 Okt 2009 23:00 pm
Bydlisko: Sereď

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod TTjopo » 29 Jan 2015 19:11 pm

Aspon vidis ze citam aj tvoje prispevky :mrgreen: :angel: :pivo:
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod chnuro » 29 Jan 2015 23:08 pm

sweter napísal:caute chalani, prosim o radu, neviem po dlhsej dobe nepouzivania nakalibrovat kontroler (PH-201), mam 2 sondy obe kupovane 02/2012, jedna je origos ku kontroleru pouzita naposledy 10/2013 a nespravne uskladnena na sucho iba s krytkou - kalibracia 6,86 ok ale pri kalibraci v roztoku 4,003 sa neviem dostat pod 4,9.. tak som odbalil aj druhu sondu (vyzera ako ta v prispevku od chnura na predchadzajucej strane), bola riadne zapecatena aj s roztokom, a ukazuje mi cca podobne hodnoty ako ta stara. Kalibracne roztoky boli pouzite naposledy tiez 10/2013. Cize bud to je kontrolerom (dufam ze nie), alebo su obe sondy uz out, alebo su zle kalibracne roztoky (mohli sa casom same znehodnotit?).. vopred vdaka

Toto sa mi stalo nedávno. Je to normálne, sondy majú svoju životnosť. Krivka, na ktorej sonda pracuje (U=f(PH)) sa starnutím hýbe smerom k vyšším PH a preto časom nie je možné PH4 už nakalibrovať.

Mal som sklenenú Prominent a vydržala 2 roky. Teraz používam asi mesiac tú čínsku, čo som ukazoval v príspevku na predchádzajúcej strane a zatiaľ spokojnosť. Objednával som ju z číny, nie z európskeho skladu. Cena 9 USD, akurát treba dať pozor na dĺžku kábla, mne by 0,8m nestačilo, dokupoval som za 2-3 USD predlžovák.

Po dvoch týždňoch používania som ju skúsil kalibrovať a nebolo čo. PH 7,0 som nameral 7,01. Roztok 4,01 som nameral 4,02. Ešte uvidím ako dlho vydrží, ale myslím, že Peter-Trnava ju má už viac ako rok.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod zbojnik » 30 Jan 2015 13:52 pm

co sa tyka regeneracie....
http://www.all-about-ph.com/ph-glass.html
pre sklenne sondy,

osobne mam skusenost ze dlhodobo v skladovacom roztoku 3M KCL sa parametre sondy zlepsia,
viac sa mi vsak osvedcil ten roztok ph4, pripadne striedavo davat ph4 a ph 10 medzitym oplach vodou,
zopakovat aspon 10x....
hcl som este neskusal....

ph meter je mozne otestovat, ph 4 zodpoveda cca + 0,180 mV

co sa tyka sondy z ciny aj ja mam taku ale zial nemam take dobre skusenosti,
nakalibrujem, a za tyzden mozem kalibrovat znovu nepamatam uz odchylky, nepouzivam...
teda pouzivam na meranie ph v bazene pre znizenie ph pre davkovanie vlockovaca... :-)
zbojnik
 
Príspevky: 95
Obrázky: 6
Založený: 28 Nov 2010 22:06 pm

Re: Regulacia CO2 pomocou pH metra

Odoslaťod zbojnik » 30 Jan 2015 14:18 pm

zbojnik napísal:ph meter je mozne otestovat, ph 4 zodpoveda cca + 0,180 mV

oprava:
180 mV
0,180V
zbojnik
 
Príspevky: 95
Obrázky: 6
Založený: 28 Nov 2010 22:06 pm

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.