reverzna osmoza



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod marekkl » 23 Jan 2017 21:34 pm

v prvom rade tu ide o to prasan ze vsetky potrebne veci si mozem zadovazit zadarmo avsak na ukor toho ze bude tensia hadicka inak by som musel vsetky spojky, ventily atd kupovat :) ale tak dik za info aj tak ! v najblizsich dnoch konecne spustim osmozu ktora mi stoji uz 2 roky doma v krabici :D
Obrázok používateľa
marekkl
 
Príspevky: 155
Obrázky: 16
Založený: 09 Sep 2006 08:53 am

Reklama

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod prasan » 24 Jan 2017 16:09 pm

Potrebný tlak ti vlastne zabezpečuje i restriktor.No samozrejme restriktorov je niekoľko a používajú sa v závislosti na použitej membráne.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4048
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod yooda » 10 Apr 2017 18:15 pm

ahojte, chcem sa opytať prečo mi RO robí vodu s vyšším PH ako je Voda vstupná. Vstupná je 8,1 a vystupna je teraz 8,9. TDS: 3
yooda
 
Príspevky: 72
Obrázky: 0
Založený: 22 Júl 2013 16:42 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod snajprik » 12 Apr 2017 06:57 am

yooda napísal:ahojte, chcem sa opytať prečo mi RO robí vodu s vyšším PH ako je Voda vstupná. Vstupná je 8,1 a vystupna je teraz 8,9. TDS: 3

Sú dve možnosti, alebo je v háju RO, alebo to s čím meraš stoji za staru belu...
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 560
Obrázky: 36
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod zano » 07 Aug 2017 14:26 pm

Aka je moznost kombinovatelsnosti vnutornych filtrovych vloziek, medzy roznym predajcom? Je tam dajaky standard, alebo kazdy si vytvara vlastne filtre/ membrany, a zamenitelnost v podstate neexistuje?
Obrázok používateľa
zano
 
Príspevky: 117
Obrázky: 7
Založený: 15 Júl 2013 13:39 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod Luker13 » 21 Sep 2017 13:01 pm

zano myslim, ze ono by to malo byt univerzalne, co sa tyka velkosti.

mna by skor zaujimalo, ci niekto skusal tieto nahradne diely objednavat z aliexpressu pretoze cenovo je to velmi lakave
Obrázok používateľa
Luker13
 
Príspevky: 1632
Obrázky: 6
Založený: 12 Apr 2011 18:15 pm
Bydlisko: Piešťany

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 02 Jan 2018 19:24 pm

Ahojte prosím vás mám problém, na mojej osmoze pri membránach mam nízky tlak, nezvýši mi ho dokonca ani pomocné čerpadlo ktoré ide, na vstupe do osmozy je tlak 2,8 bar a pri membrane je tlak ledva 1,8...skusil som vyhodiť aj predfiltre ci sa tlak nestráca na nich ale nič to nepomohlo stretol sa s takým niečím niekto?
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod Ondrejst » 02 Jan 2018 20:19 pm

Aký je vek tej membrány?
Ondrejst
 
Príspevky: 54
Založený: 12 Dec 2006 23:27 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod marlo » 02 Jan 2018 22:25 pm

vlasto1984


Aká je to osmóza ?
Aký je tam obmedzovač prietoku ?
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1408
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 02 Jan 2018 23:01 pm

Membrány som menil pred 2 mesiacmi a to je divne ze mi zo začiatku robili vodu 400 microsimens a menej som sa nedostal, objednával som ich z AliExpress....ze by to robili membrány? Prečo mi teda nedvihne tlak ani to čerpadlo?
marlo: osmóza je skladana z Čiech sú tam 4x 75 Gpd membrány a obmedzovač prietoku som z tade skúsil vyhodiť a dal tam guľovy ventil ci bude zlý restriktor zavrel som guľove ventily a čakal ale tlak sa nedvíhal a čerpadlo išlo je to divne
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 02 Jan 2018 23:02 pm

Membrány som menil pred 2 mesiacmi a to je divne ze mi zo začiatku robili vodu 400 microsimens a menej som sa nedostal, objednával som ich z AliExpress....ze by to robili membrány? Prečo mi teda nedvihne tlak ani to čerpadlo?
marlo: osmóza je skladana z Čiech sú tam 4x 75 Gpd membrány a obmedzovač prietoku som z tade skúsil vyhodiť a dal tam guľovy ventil ci bude zlý restriktor zavrel som guľove ventily a čakal ale tlak sa nedvíhal a čerpadlo išlo je to divne
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 02 Jan 2018 23:06 pm

Membrány som menil pred 2 mesiacmi a to je divne ze mi zo začiatku robili vodu 400 microsimens a menej som sa nedostal, objednával som ich z AliExpress....ze by to robili membrány? Prečo mi teda nedvihne tlak ani to čerpadlo?
marlo: osmóza je skladana z Čiech sú tam 4x 75 Gpd membrány a obmedzovač prietoku som z tade skúsil vyhodiť a dal tam guľovy ventil ci bude zlý restriktor zavrel som guľove ventily a čakal ale tlak sa nedvíhal a čerpadlo išlo je to divne
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod Ondrejst » 02 Jan 2018 23:54 pm

To ako máš urobené? Možno budem za blba že mi to nejak nesedí, ale prečo 4 membrány? A 400ms?
Z mojej RO lezie výstup max do 10 ( teraz konkrétne 0ms) a potom ešte DI a tam je 0ms ak sa zdvihne tak to riešim.
Ondrejst
 
Príspevky: 54
Založený: 12 Dec 2006 23:27 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 02 Jan 2018 23:58 pm

Ono mi to robilo vodu 20 microsimens keď som tam mal staré membrány potom mi začalo robiť tvrdšiu vodu kúpil som nové membrány z AliExpress a tie už mali takéto slabé odsolenie divne je to čerpadlo vôbec nedvíha tlak nejak mi to cele nedáva zmysel
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod Ondrejst » 03 Jan 2018 00:32 am

Ten tlak Ti zrejme preletí tou membránou preč. A prečo máš 4 membrány? Membránu kúp osvedčenú a budeš mať pokoj. Si myslím :)
Ondrejst
 
Príspevky: 54
Založený: 12 Dec 2006 23:27 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 03 Jan 2018 00:41 am

Potrebujem veľa vody denne mením v akvárkach 600 litrov vody a keďže mam moc tvrdú vodu doma musím miešať s osmozovou pol na pol.... Moc sa mi tomu nechce veriť že by to bolo v tých membránach skôr je divne prečo mi čerpadlo nezvýši tlak aj keď ide.... Keď ho vypnem a zapnem na tom manometry sa ručička ani nepohne
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod prasan » 03 Jan 2018 01:22 am

A čo dať foto zapojenia.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4048
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 03 Jan 2018 06:17 am

Foto zapojenia by nebol problém ale myslím ze v tých hadičkach by sa ti aj tak ťažko hľadalo ktorá ide kam... Ale sú tam tri predfiltre prvý je sediment potom to ide do čerpadlá pomocného z tade do uhlíkové ho filtra potom do ďalšieho sedimentacneho a z tade je to rozdelené paralelne do dvoch membrán každá membrána ma za sebou do série z odpadu zapojenu ďalšiu membránu a sú tam ešte elektroventili na spínanie vysokého a nízkeho tlaku
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod Ondrejst » 03 Jan 2018 12:14 pm

Nie som v tomto isto expert ale asi by som nedával ďalšiu membránu z odpadu. Asi skôr to keď tak rozdeliť celé na 2vetvy, tak ako máš tie prvé membrány. To zvýšenie tlaku je divné, či to nejak nespôsobuje aj to paralelné zapojenie a asi nič moc membrány.
Ondrejst
 
Príspevky: 54
Založený: 12 Dec 2006 23:27 pm

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod prasan » 03 Jan 2018 13:18 pm

Zapojenie do série sa používa,akurát na druhú membránu ktorá je napojená na odpad pôsobí väčší tlak a skôr odchádza ako prvá.Prečo ti tlak klesá netuším.Ja by som aj napriek bzučaniu podozrieval pumpu alebo tie alliexpres membrány.A miesto ventilu by som tam tak či onak zapojil i restriktor do každej z vetiev.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4048
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: reverzna osmoza

Odoslaťod vlasto1984 » 05 Mar 2018 15:14 pm

Ahojte prosím vás, nenájde sa tu niekto ochotný a nespraví mi schému zapojenia spinača na vysoký a nízky tlak? Nejako si s tým neviem rady kúpil som si to a nikde nie je elektricka schéma na zapojenie veľká vďaka za pomoc
vlasto1984
 
Príspevky: 234
Obrázky: 3
Založený: 13 Apr 2008 15:06 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.