Skusenosti s GLOMAT-om



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Tatoo » 14 Apr 2010 10:56 am

Ak pri tom sposobe uchytenia ktoré si mal ty neboli zakryté nejaké vetracie otvory tak nejaké uchytovanie iba za kraje nemá moc zmysel, tepelná vodivosť hrubšieho plastu je mizerná. Skor si myslím že toto zariadenie má byť uložené mimo vnútornej časti krytu, na jej povrchu alebo uplne preč od akehokolvek zdroja tepla - ved aj samotný el. predradník dokáže vypracovat dost tepla a uzatvorit ho do malej plastovej karbičky je dost odvaha od výrobcu :x
Obrázok používateľa
Tatoo
 
Príspevky: 129
Obrázky: 35
Založený: 25 Mar 2010 10:38 am
Bydlisko: Piešťany

Reklama

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Mariok » 14 Apr 2010 17:19 pm

Tiež už tri mesiace rozmýšľam ako namontovať Glomat 2x39W, presne preto, že neviem vyriešiť to vetranie. Vychádza mi to jedine z vonkajšej strany krytu (teda skôr zadnej, aby to nebolo vidieť) a to ešte na nejaké medzipodložky, ktoré zabezpečia aspoň 1-2cm medzeru medzi predradníkom a podkladom. Problém je, že kryt mám od steny cca 5cm, čo je málo :evil: . Asi bude musieť ísť zvrchu (to bude estetická "nádhera" :twisted: )
Tiež žasnem nad tým, prečo je to uložené v plaste, domáci prach a vlhkosť mu nemôžu (podľa môjho názoru) škodiť toľko, ako to prehrievanie, vetranie mohli nejako lepšie poriešiť ... :x
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Poly » 14 Apr 2010 18:24 pm

Snad to nie je horlavy plast, to by uz viaceri akvaristi po svete vyhoreli :?
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Mariok » 15 Apr 2010 15:20 pm

Určite nieje horľavý! "Len" neumožňuje lepšie chladenie použitých súčiastok, ktoré by vo "vetranom" stave (možno) zabezpečili vyššiu životnosť celej elektroniky. :x
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod salik » 16 Apr 2010 09:08 am

Tatoo napísal:Ak pri tom sposobe uchytenia ktoré si mal ty neboli zakryté nejaké vetracie otvory tak nejaké uchytovanie iba za kraje nemá moc zmysel, tepelná vodivosť hrubšieho plastu je mizerná.
nema ziadne vetrace otvory

Asi bude musieť ísť zvrchu (to bude estetická "nádhera
kable k paticiam su dostatocne dlhe, aby si to mohol mat niekde schovane, nemeral som ich ale meter budu mat

teraz mam ako nahradu klasicky predradnik od GE za 15e, je vlazny pri prevadzke, nuz ale to je cele v kove,
glomatu by pomohlo len ine riesenie chladenia, alebo navrtat po bokoch par dier
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Mariok » 16 Apr 2010 18:39 pm

Salik: "...glomatu by pomohlo len ine riesenie chladenia, alebo navrtat po bokoch par dier"
Vážne nad tým rozmýšľam. Len je to v záruke, tak váham. Uvidím, ako to bude hriať.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod JodiBB » 18 Apr 2010 23:18 pm

Zdravim,
Mam mensie akva 50x30x30, a jediny kryt, ktory som na neho zohnal bol s 1x14W. V kryte by sa ale naslo miesto este pre jednu trubicu, preto rozmyslam ze by som tam vlozil este jednu 14W s reflektorom a napojenu cez glomat.
Samotny glomat by som dal samozrejme mimo kryt, niekde vedla akva.
Myslite ze by s tym mohol nastat nejaky problem, ked tam do toho krytu este jednu trubicu?
JodiBB
 
Príspevky: 90
Obrázky: 3
Založený: 30 Mar 2006 01:20 am

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 19 Apr 2010 06:55 am

Mariok napísal:Salik: "...glomatu by pomohlo len ine riesenie chladenia, alebo navrtat po bokoch par dier"
Vážne nad tým rozmýšľam. Len je to v záruke, tak váham. Uvidím, ako to bude hriať.


njn, pokial ho nesupnes rovno k trubiciam ..... respektive do nejakeho uzavreteho priestoru ...napr. do skrinky nemal by si mat problem, hriat bude ale pravdepodobne neodhori .... a vrtat do glomatu tiez nebudes musiet ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Dusa9 » 23 Apr 2010 12:30 pm

Cafte
akurat som nasiel vyrobok glomat Glomat Controller 2, 2x20W T8, ale mam otazky ci to nebude vela W na 45 l akvarko ? a ked hej co tam mozem dat len 15W trubice ? alebo nejaky iny napad na osvetlenie akva :) zatial to je osvetlene len takou kancelarskou lampou co ma 11W di za odpoved :) prijemny den
Dusa9
 
Príspevky: 4
Založený: 12 Nov 2008 14:38 pm

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod mirec » 27 Sep 2010 20:13 pm

Vedel by niekto poradit?
Glomat T5 2x24W mi prestal svietit .... myslel som ze trubice su v haji lebo mali cierne pasy.
Dnes kupil nove zapojil ale nic .... je pravda ze ked ich spojim tak len bliknu nic viac.
Nieje tam naznak zeby nieco zhorelo ako v pripade vyssie Salik.
Reklamovat rozobrat vyhodit alebo?
Po 14tich mesiacoch pouzivania
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 28 Sep 2010 08:14 am

njn, pravdepodobne ti nieco v Glomate odislo pokial ho mas 14 mesiacov nie je co riesit ...sup reklamacia :mrgreen: este 10 mesiacov ho mas v zaruke :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Poly » 29 Sep 2010 10:29 am

A ak ti ho vymenia za novy dalsich 24 mesiacov mas zaruku :)
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 29 Sep 2010 10:33 am

Poly napísal:A ak ti ho vymenia za novy dalsich 24 mesiacov mas zaruku :)


njn,pokial bude vymena kus za kus tak bude istotne 24 mes. zaruka na novy GLOMAT .... pokial bude oprava jestvujuceho GLOMATU tak sa predlzi zaruka len o cas opravy .... resp. len o cas pobytu v servise (u predajcu) napr. tyzden, mesiac atd. ..... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod mirec » 29 Sep 2010 17:33 pm

len tak mimo... nemam doklad o kupe .... :cry: :cry:
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod vodnik4 » 29 Sep 2010 17:42 pm

máš to určite dobre zapojené? Mne sa to pár krát podarilo zle pospájať a reagovalo to len bliknutím
bez svietenia.
vodnik4
 
Príspevky: 17
Obrázky: 8
Založený: 23 Nov 2009 23:05 pm

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod pha » 29 Sep 2010 18:18 pm

mozem potvrdit ze pri popleteni kablov to len blikne. Sused vyberal trubicu ked svietili a cele to zhorelo, po rozobrani elektrikar zkonstatoval, ze ide o laciny smejd, oprava by vysla viac ako novy kus.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod mirec » 29 Sep 2010 20:09 pm

vodnik4 je to urcite dobre zapojene skusal som aj tak rozne kombinacie koli tomu ze som si myslel ze jedna trubica odisla potom ze druta tak som kupil 2 nove ..... inak tlacidlo s cim sa zapina to svieti ako ma.
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 30 Sep 2010 07:26 am

mirec napísal:len tak mimo... nemam doklad o kupe .... :cry: :cry:


njn, tak tot pruser :oops: otazka je kde si ho kupoval .... mozno si predajca spomenie a spravi ti reklamaciu ...jj, viem je to dost nepravdepodobne (specialne u nas na Slovensku) ... ale s casu na cas clovek narazi aj na slusnych ludi .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod aughostino » 30 Sep 2010 10:02 am

Mirec: kde si ho kupoval? ak je to nejaky vacsi shop tak si musia viest databazu blokov. pokial vies presny datum a celkovu sumu ktora bola na bloku, tak by ho predajca mohol vediet blok dodatocne dotlacit. ak nie, vypytaj si kontakt na servisne stredisko kam to predajca posiela a skus sa s nimi dohodnut :)
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod mirec » 30 Sep 2010 17:12 pm

bolo to priamo od placeka... nekupoval som to ja ale doklad som ku vsetkemu mal... nuz smola
myslis ze s tym servisom by som pochodil?
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod aughostino » 30 Sep 2010 17:35 pm

skus sa na predajcu nakontaktovat a popytat ci by sa to nedalo nejak vyriesit.
Myslim ze v servise by si uspel, no nebolo by to v ramci reklamacie, lebo sa nemas ako preukazat. alebo, nebol k tomu pribaleny zar. list? myslim ze aj nevyplneny by stacil. ale aspon do servisu na vycislenie opravy by som to dal. potom zvazis ci sa ti oprava oplati. alebo sa servisaka aspon spytas aka by tam mohla byt zavada.
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod CaneCorso » 03 Feb 2011 22:34 pm

Nemáte niekto odmerané káble ku trubiciam? Glomat chcem umiestniť do skrinky a nádrž mám 65cm vysokú.Treba počítať s niekoľkými cm v skrinke,aj v kryte osvetlenia.
Obrázok používateľa
CaneCorso
 
Príspevky: 108
Obrázky: 25
Založený: 12 Jan 2011 19:19 pm
Bydlisko: Tisovec

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod CaneCorso » 04 Feb 2011 22:58 pm

...kua,tri dni a žiadna odpoveď....
Obrázok používateľa
CaneCorso
 
Príspevky: 108
Obrázky: 25
Založený: 12 Jan 2011 19:19 pm
Bydlisko: Tisovec

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Richard Tokušev » 04 Feb 2011 23:04 pm

Ono tých svietidiel ešte nie je medzi akvaristami asi veľa.
Ak nezabudnem tak zajtra odmeriam a napíšem.

Ale v obchode mám akvárko s rastlinami. Skrinka minimálne 90 cm vysoká + akva 50 cm. Zásuvka je v skrinke a šňúra bez nejakých problémov dočiahla.
Ak máš klasickú skrinku s výškou 60 - 70 cm tak to bude v pohode.
Obrázok používateľa
Richard Tokušev
 
Príspevky: 964
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2009 16:16 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.