Skusenosti s GLOMAT-om



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod holubok » 16 Jan 2007 13:46 pm

Zdravim,
ake mate skusenosti s Glomat-m. Nie je tento vyrobok kazovy? Da sa spolahnut na to, ze mi vydrzi aspon niekolko rokov?
Prosim odpovedzte.
Dakujem :)
holubok
 
Príspevky: 3
Založený: 14 Jan 2007 22:44 pm

Reklama

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod He?o » 04 Feb 2007 01:18 am

nebudem zakladať novú tému takže sa opýtam tu :
môžem dať do tohoto svietidla ktorý má predradník 2x40w trubice Philips Aquarelle 36W ?
zdá sa mi že som čítal že preradníky nemajú žiadnu toleranciu , že tam musí ísť taká trubica aká je uvedená watáž ?!
http://www.akvashop.sk/product_info.php?products_id=237
He?o
 
Príspevky: 12
Obrázky: 7
Založený: 28 Jan 2006 11:12 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod mig07 » 04 Feb 2007 01:49 am

Ak som dobre čítal tak tam bolo napísane MAX. 40W takže by to mohlo ísť. Ja mám síce atamn ale mám tam tiež dané 36W na 40W a už to mám roky a žiarivky pod ním svietia už vyše 2 roky 12 hodín denne.
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Patrox » 05 Feb 2007 07:06 am

Mám 3 Glomat2. Jeden má 3 roky(2x20W sú tam 2x15W) a 2 majú rok a pol (2x40W sú tám 2x36W) a zatial som nemal snimi žiadny problém :wink:
Obrázok používateľa
Patrox
 
Príspevky: 288
Obrázky: 50
Založený: 07 Feb 2005 15:30 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod He?o » 05 Feb 2007 08:35 am

Dík , toto som potreboval počuť !
Nechcel som za krátky čas s 36W trubicou odpáliť ten 40W predradník .
He?o
 
Príspevky: 12
Obrázky: 7
Založený: 28 Jan 2006 11:12 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Patrox » 05 Feb 2007 08:54 am

Heňo napísal:Dík , toto som potreboval počuť !
Nechcel som za krátky čas s 36W trubicou odpáliť ten 40W predradník .

Ešte maličkosť. Sú dva Glomaty. Jeden na jednu trubicu ten je so štartérom a tlmivkou a druhý značený ako Glomat2 na dve trubice a ten má elektronický predradník....
Obrázok používateľa
Patrox
 
Príspevky: 288
Obrázky: 50
Založený: 07 Feb 2005 15:30 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Raviolka » 05 Feb 2007 12:20 pm

Mám Glomat2 na 2x40 W a zapojenou jsem měla jen jednu 30 W, asi rok a půl. Takže nic neodpálíš, hledat přesně 40 W zářivku by bylo asi složité :wink:
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2574
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod He?o » 05 Feb 2007 18:50 pm

No ani nie , Hagen ktorý vyrába Glomat 2 tak robí aj trubice 105 a 120 cm - 40W .
Takže som mal na mysli či si to náhodou neunifikovali pre seba !
He?o
 
Príspevky: 12
Obrázky: 7
Založený: 28 Jan 2006 11:12 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod mirec » 03 Júl 2008 21:58 pm

nezakladam novu temu tak pokracujem tu .. chystam sa prerobit osvetlenie co mam teraz T8 tak prerobit to na T5... predradnik vyjde cenovo asi tak 600 Sk na 2x39W + nejake vodotesne patice tiez to nieco stoji.... tak premyslam ci nezobrat radsej Glomat T5 Controller 2x39Watt... ma s nim niekto skusenosti?
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Odoslaťod bamma_boy » 04 Júl 2008 08:47 am

Ahojte,
Chcel by som sa spytat ci sa vyraba aj Glomat na 1x15W pretože by som ho chcel pouzit na pridanie dalsej trubice do mojho akva.
Bammaboy
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod pakozdy » 04 Júl 2008 09:45 am

zdá sa mi že som čítal že preradníky nemajú žiadnu toleranciu , že tam musí ísť taká trubica aká je uvedená watáž ?!
http://www.akvashop.sk/product_info.php?products_id=237

urcite ti to neodpali trubicu s nizsou watazou v zmysle ze blikne a dosvietene. ved aj predradraniky z usporiek su stavane na iu wataz ako sa pouzivaju a nikto zatial nehlasil odpalenie ziarivky. samozrejme ze sa to nema prehanat 15w ziarivku na 50w predranik sa neoplati datat. ale rezerva 5-10w tam hadam bude

to ze sa skracuje zivotnost je mozno pravda, ale ci svietit 2roky alebo 1a4/3 je asi jedno, ked ziarivka stoji 100 sk [/quote]
pakozdy
 
Príspevky: 431
Obrázky: 4
Založený: 07 Dec 2007 23:25 pm
Bydlisko: bratislava

Odoslaťod Zemepán » 04 Júl 2008 10:25 am

Ja používam Glomat 2 na 2x 30W žiarivky už 1,5 roka a som maximálne spokojný. Je to pomerne ideálne riešenie osvetlenia pre ľudí, ktorí si chcú urobiť vlastný kryt akvária s osvetlením.
Obrázok používateľa
Zemepán
 
Príspevky: 73
Obrázky: 8
Založený: 12 Aug 2006 10:09 am
Bydlisko: Nitra

Odoslaťod wo.hu » 05 Júl 2009 02:12 am

Ma niekto skusenosti so zapojenim iba jednej trubice do glomatu t5 2x24? Momentalne mam osvetlenie 48W co je 0,5 W/l, ak pridam dve trubice tak to uz bude asi vela, preto som rozmyslal ze kupit glomat t5 2x24W ale zapojim iba jednu trubicu, a celu jednotku mozem casom pouzit do ineho krytu, ale az v horizonte niekolko rokov.

Ps: ak mate niekto skusenosti s inym podobnym zariadenim, ale iba na jednu trubicu tak mi napiste ss. Chem to na 55 cm trubice 24W t5.

DAKUJEM
Obrázok používateľa
wo.hu
 
Príspevky: 121
Obrázky: 37
Založený: 25 Aug 2008 21:17 pm
Bydlisko: Banska Bystrica

Odoslaťod Ajven » 05 Júl 2009 08:22 am

Uz sa v tejto teme spominalo, ze to funguje aj s jednou trubicou (kto to tak ma, nech to potvrdi). Ale v navode urcite bude prevadzkovanie s jednou trubicou zakazane(alebo minimalne nedoporucovane). Ostanu ti totizto zive hole kontakty na druhu trubicu, treba na to mysliet a poriadne to zaizolovat.
Obrázok používateľa
Ajven
 
Príspevky: 1024
Obrázky: 63
Založený: 20 Mar 2007 16:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod mirec » 05 Júl 2009 16:35 pm

ja mam Glomat T5 2x 39w a mozem potvrdit ze funguje aj s jednou trubicou.
Mam aj glomat 2x 24w ale este som ho zatial nepouzil... nemam trubice.
Obrázok používateľa
mirec
 
Príspevky: 208
Obrázky: 21
Založený: 08 Nov 2003 13:18 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Odoslaťod wo.hu » 05 Júl 2009 19:22 pm

ak to bolo uz popisane tak pardon. Oki, tak to kupim, a konce bez trubice zaizolujem alebo skusim pust obe trubice.

Dakujem
Obrázok používateľa
wo.hu
 
Príspevky: 121
Obrázky: 37
Založený: 25 Aug 2008 21:17 pm
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod salik » 13 Apr 2010 12:00 pm

tak ja som uz doglomatil, fesak zhorel,
problemom su tie dva tranzistory, chladene na dvoch plieskoch na lavej strane obrazku
nedostatocne chladenie
Prílohy
glomat_sux_3.jpg
glomat_sux_2.jpg
glomat_sux_1.jpg
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 13 Apr 2010 15:17 pm

@salik: ako dlho si "glomatil" kym ti "odhorel" ?
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod koroner » 13 Apr 2010 17:07 pm

Hm, a to som nad nim rozmyslal :? da sa to reklamovat?
Obrázok používateľa
koroner
 
Príspevky: 171
Obrázky: 18
Založený: 01 Dec 2008 21:05 pm
Bydlisko: PD

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod salik » 13 Apr 2010 19:55 pm

mal asi rok a pol
nebudem reklamovat, zajtra si idem po samostatny predradnik, nerad by som vyhorel
nuz ale je to najlacnejsie riesenie, ked budete mysliet na tu teplotu pri instalacii, malo by to vydrzat dlhsie pri zivote
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Mariok » 14 Apr 2010 00:21 am

salik, prosím ťa ako si ho mal osadený? V uzavretom kryte, či mimo neho?
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod salik » 14 Apr 2010 06:33 am

Mariok napísal:salik, prosím ťa ako si ho mal osadený? V uzavretom kryte, či mimo neho?

http://www.salik.akva.sk/akvarium_forum/P1140121.jpg
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod Giftzahn » 14 Apr 2010 07:15 am

njn, rok a pol je dost kratka doba ... tak ci tak by som ho reklamoval, skoda vyhodenych penazi... :wink: samozrejme na druhej strane pokial by mal sposobit pozriar asi by som ho nepouzival ... zaujimalo by ma vsak ci niekde vyrobca v nejakom manuale vyslovne hovori ako a hlavne kde umiestnit ten glomat "predradnik" ... mozno mu jednoducho bolo v kryte "teplo" a odhorel ....
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Skusenosti s GLOMAT-om

Odoslaťod salik » 14 Apr 2010 09:21 am

no ale ved to je taka parodia na kryt, jedna tenka doska, z oboch stran otvorene
glomat sa prehrieva v spodnej casti, takze akonahle sa niekde polozi, uz je zle,
treba ho umiestnit tak, aby bol chyteny len za konce, ale stred musi ostat vzdusny...ako napr. hdd v pocitaci :idea:
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2807
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.