Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod Khanh » 05 Sep 2007 22:34 pm

No nevim,jestli to moc vadi,ale ja bych ten hasicak pro jistotu nemel polozenej na boku.
Jinak akva zatim vypada hezky.Co je to za dno?
Obrázok používateľa
Khanh
 
Príspevky: 251
Obrázky: 118
Založený: 21 Mar 2006 00:20 am
Bydlisko: Praha

Reklama

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 05 Sep 2007 23:13 pm

Dik.A ked ide o tu COcku mne fotrik hovoril ze CO2 bomba moze byt kludne polozena nalezato a asi sa vtom aj vyzna ked ma zvaracku skolu ak otom vies viac tak napis...Dno je AQUACLAY Ground
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod Khanh » 06 Sep 2007 01:26 am

Ja si nejsem jisty..proto rikam,ze nevim,jestli to moc vadi.Ale Co2 v hasicaku je vlastne v kapalnem stavu a kdyz si z nej delas Co2 system do akva,tak nejdriv musis vyndat tu trubku,co je v nem,aby ti nahoru vlastne unikal ve forme plynu a ne peny.Proto si myslim,ze by to nemelo lezet,ale stat.
Ale tvuj tata je odbornik,tak asi ma pravdu.Ale ja to mam pro jistotu na stojato.
Mozna se vyjadri nekdo jiny.
Obrázok používateľa
Khanh
 
Príspevky: 251
Obrázky: 118
Založený: 21 Mar 2006 00:20 am
Bydlisko: Praha

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 06 Sep 2007 07:49 am

Hm neviem aku trubku myslis to som este nepocul. Podla mna ked namontujes na tu CO2 bombu redukcny vetil tak automaticky ti bude vyhchadzat plin a nie kvapalina lebo ti nepusti celi tlak v bombe ale len tolko kolko si nadstavis.No hadam sa vyjadri aj niekto iny
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod janko » 06 Sep 2007 09:27 am

MX napísal:Hm neviem aku trubku myslis to som este nepocul. Podla mna ked namontujes na tu CO2 bombu redukcny vetil tak automaticky ti bude vyhchadzat plin a nie kvapalina lebo ti nepusti celi tlak v bombe ale len tolko kolko si nadstavis.No hadam sa vyjadri aj niekto iny


Khahn myslel rubičku vo vnútri fľaše, ask sa pozrieš na staré sifónky, bude ti jasné o čom hovoril, tada ak si sódovkové fľaše pamätáš.
Obrázok používateľa
janko
 
Príspevky: 527
Obrázky: 93
Založený: 15 Máj 2006 21:35 pm
Bydlisko: Senica

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 06 Sep 2007 12:42 pm

No moc si ich nepametam ale to je jedno a to mam akoze vytiahnut ci co ? ved uz som to skusal a idu mi normalne bublinky ziadna pena
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod Miloš » 06 Sep 2007 13:22 pm

pokial viem tak sa nedoporucuje umiestnenie flasi nalezato kvoli moznemu riziku zamrznutia ventilu ale nakolko je hrozba realna to netusim
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod janko » 06 Sep 2007 13:57 pm

Miloš napísal:pokial viem tak sa nedoporucuje umiestnenie flasi nalezato kvoli moznemu riziku zamrznutia ventilu ale nakolko je hrozba realna to netusim


ak si predstavím, že ventil na hrdle fľaše prepustí za hodinu cca 60 bubliniek, tak o zamrznutí nemôže byť ani reči, to sa deje pri prudkom ochladení ventilu pri silnom prúde CO2 kvapalného do priestoru v podobe extrémne podchladeného vzduchu zmiešaného s plynom CO2.
Takto to vidím ja.
Obrázok používateľa
janko
 
Príspevky: 527
Obrázky: 93
Založený: 15 Máj 2006 21:35 pm
Bydlisko: Senica

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 05 Máj 2008 08:51 am

heh no tu som uz dlhoooooooooo nebol ale chcel by som vsetkym podakovat co mi radili hlavne Jankovy :) foto ste si uz mozno vsimli zo zalozeneho a funkcneho akva
gallery/mx-a702/
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod Taktik » 21 Nov 2008 19:36 pm

Cauko! Mas to pekne urobené dúfam že ťa bude tešiť čo najdlhšie.Rád by som ale vedel aký si nakoniec použil filter,kolko ta stála výoba osvetlenia a aké si použil trubice.Ten stojan(konštrukcia) je tiež OK a o pár dní budem robiť tiež také čosi.dík za info :roll:
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 22 Nov 2008 22:50 pm

Cawko filter som pouzil fluval 304 cos mi vobec nestaci po roku ked sa akvarko zabehlo prestal stihat takze planujem kupit k nemu este jeden do druheho rohu turbice som pouzil T5 vodotesne objimky jedna vyska 100 trubica tusim 200 predradnik jeden 1000 -1300 neviem presne bolo to davnejsie + kable dvojlinka a troj na 240V lista v ktorej je kabel drevo harmonikove panty tusim tak sa volaju a to je asi vsetko a na stojan sa nemozem stazovat ale na zem by som teras dal nejaku prevnejsiu dosku a poriadne ju zaizoloval dokola asi ABS paskou aby do nej nezatieklo lebo sa mi stalo ze tam nieco vytieklo a trocha to napucalo nic moc prijemne
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod Taktik » 25 Nov 2008 14:20 pm

dík a na tú spodnú dosku tu už niekto niekoho varoval mam taký pocit.Dám si pozor lebo aj ja ju tam budem mať.
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 27 Aug 2010 16:42 pm

Obrázok
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 27 Aug 2010 17:00 pm

Obrázok

Zdravim chcel by som prerobit moje akva aby malo vstavany filter bol by som rad keby ste mi poradili
cervenym su vystuhy a preto tam mozem mat len 3 komory na molitan lebo ako vidno na druhom obr pohlad z vrchu tak mi tam zavadzaju a preto je vlastne sklo medzi 1 a 2 komorou tak nizko chcem sa spitat ci to nebude vadit ked hladina vody bude po vystuhy vrchne a ci dokazem vybrtat ten molitan a aj z 3 komri ci to dokazem vybrat... zabudol som udat sirku od skla akvaria po sklo predelu malo byto byt asi 150mm alebo mam dat viac ? pri 150mm by mal byt priblizne objem 40l

Dalej som sa chcel spitat s coho mam vyrobit stenu medzi akva a filtrom rozmyslal som nad ciernym nepriehladnym sklom privafloat
http://www.sklenarstvo.com/produkty-a-sluzby/sklo ci staci ta 5.6mm alebo mam moznosto aj 8mm ale to neviem isto
Dakujem za rady pripadne nejake chyby ktore by mi branili na sprevadzkovanie akvaria

filtracnu hlavu by som chcel tuto http://www.akvashop.sk/hlava-802-powerhead-1514-lh-20w-p-6463.html?cPath=6_40

ohrievac mam tento vyska je okolo 506 takze kludne moze stat a byt v 3 komre za cerpadlom v rohu
http://www.shopakva.sk/300w-ohrievac-do-akvaria-eheim-jager-p-2781.html?a_aid=nn
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Re: Stavba 600l akva 200x50x60cm kto POMOZE !!!

Odoslaťod MX » 31 Aug 2010 11:42 am

A este keby ste mi poradili kolko mam nechat volu ked nameram 450mm ci mam dat odrezat 448mm alebo 445mm alebo ako
MX
 
Príspevky: 187
Obrázky: 28
Založený: 07 Nov 2006 13:27 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: kubko82 a 0 hostí.