Substrat LIAPOR skusenosti



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 28 Mar 2012 22:08 pm

Caute, zaujimalo by ma ci ma niekto skusenosti s Liaporom... ci nemeni chemizmus vody, ci je vlastne vhodny do akvarii, nasiel som kade tade sa ludia o tom zmienovali ale ziadna tema na to nebola zalozena.
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Reklama

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 29 Mar 2012 09:48 am

Ale bola..;-) ..http://rybicky.net/forum/16474
Moja rada velmi stroha: nepouzivat
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 31 Mar 2012 17:03 pm

Dakujem :) ked som to spravne pochopil tak aquaclay ground je vlastne prebaleny Liapor? :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 31 Mar 2012 20:20 pm

Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 31 Mar 2012 20:55 pm

Este raz dakujem :) takze liapor a rataove dno vypadava :D tak to uz vidim na ada substrat no len do 250L akva to bude mensia palka premna ale tak dufam, ze to je naozaj ten z tych lepsich substratov a bude to stat za to :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 31 Mar 2012 21:14 pm

najprv si nastuduj o ADA co len najdes, aj tu je toho dost...aby si vedel do coho ides a ake to chce na zaciatku postupy, ako sa s tym robi atd atd...v zasade nedoporucuje uplnemu zaciatocnikovi, alebo niekomu komu s tym niekto priamo nepomoze pri zakladani akva..naozaj si to nastuduj, bolaby skoda keby si si to kupil, z dovodu nevedomosti ti to narobilo viacej skody a uzitku a vo finale vyhodene peniaze a zly nazor na ADA (ktoru mi tu mame aj asi vsetci radi..:-) )
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 01:06 am

Diky za pomoc, som začiatočník... Dam tam klasický štrk a naučím sa veci okolo toho. Ako hnojit, koľko a tak... Ale neskor učíte dam nejaký kvalitný substrat ked naberiem skúsenosti :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 05:59 am

@trinity: njn, alebo ta ADA ma nas rada ... ono je to taky pozitivny vzajomny vztah .... :lol: ale istotne suhlasim pred pouzitim ADA substratov je si vhodne co to nastudovat ... hlavne aby clovek zvladol "zabeh" akva s ADA substratom a potom je to uz pohodka .. :wink:

@Tomisan: njn, to ze si zaciatocnik rozhodne nie je telesna vada ....cize ako vyhovorka to neobstoji ...:lol: ... pokial vies pisat a hlavne citat a si ochotny citat mas uz vopred vyhrane .... :wink: cize kludne pouzi aj ADA substrat .... infomacii na nastudovanie je po nete dost ... a aj tu na akve je kopa ludi co ti ochotne poradi .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod peter-trnava » 05 Apr 2012 09:26 am

Tomisan napísal:Caute, zaujimalo by ma ci ma niekto skusenosti s Liaporom... ci nemeni chemizmus vody, ci je vlastne vhodny do akvarii, nasiel som kade tade sa ludia o tom zmienovali ale ziadna tema na to nebola zalozena.


Liapor pouzivam vo wet/dry jazierkovom filty, ine pouzitie by som tiez nezvazoval.
Obrázok používateľa
peter-trnava
 
Príspevky: 1264
Obrázky: 92
Založený: 03 Feb 2007 20:07 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Giftzahn » 05 Apr 2012 09:56 am

njn, liapor sa dokonca sype v stavebnictve do betonu - podlah ... :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod peter-trnava » 05 Apr 2012 10:01 am

Giftzahn napísal:njn, liapor sa dokonca sype v stavebnictve do betonu - podlah ... :lol:


alebo sa pouziva na hydroponiu :-) ale do akva by som ho nedaval
Obrázok používateľa
peter-trnava
 
Príspevky: 1264
Obrázky: 92
Založený: 03 Feb 2007 20:07 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 10:06 am

Na ten beton a rozne stavebne prace je on aj povodne urceny ...to ostatne je skor ako doplnok....
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 12:54 pm

No tak zacnem s tou amazoniou :) predsa len potom sa uz tazko vymeni substrat ked budu aj rybky, potom neviem kde to dam kym sa to zabehne. Prosim vas a neviete mi poradit odkial by sa dalo lacnejsie zohnat ten substrat? skusal som ebay ale nepochodil som :D
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 13:13 pm

Skus sa najprv dohodnut s marlom ci ti vie a chce dat nejaku rozumnejsiu cenu, ktoru si schopny a ochotny akceptovat...ked z nejakeho dovodu nepochodis, tak mi napis SS...
Na 250l bude potreba tak cca 40l ADA substratu, cize radsej tych 5ks 9l Amazonie - to bude vyske dna v priemere cca 9cm (ratal som s podorysom akva 100x50)...pri 5ks sa uz da nejako dohodnut..ak mi rozumies..;-)
Predtym ako sa do toho pustis, este raz vrelo doporucujem si nastudovat skusenosti ludi s ADA, pozret aj tu na portaly ako sa akva s tymto substratom zaklada, aka je potrebna starostlivost v prvych dnoch, ako a ci sa musi odkalovat, na co si davat pozor atd atd.
Nie je to bezny substrat, v podstate je jedinecny a neda sa s nicim priamo porovnat...Bola by skoda, aby si zainvestoval a potom zistis, ze ta to zklamalo len preto, ze si od toho cakal nieco ine ako ti to dokaze ponuknut...alebo preto, ze si si kupil nieco o co sa nevies postarat, lebo si to necakal...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod doors010 » 05 Apr 2012 13:24 pm

ak budes mat cas pozri si moju temu my-mini-30l-t13364-144.html az do konca.. urcite ti to nieco pomoze co ta caka a neminie
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 05 Apr 2012 13:34 pm

Dobra poznamka/postreh doors, to je naozaj nazorny priklad...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 05 Apr 2012 13:41 pm

doors010 napísal:ak budes mat cas pozri si moju temu my-mini-30l-t13364-144.html az do konca.. urcite ti to nieco pomoze co ta caka a neminie


Super dakujem :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod Tomisan » 14 Apr 2012 15:15 pm

Diky pekne este raz za rady, tak som sa rozhodol, ze dam predsa len strk... nemam skusenosti ani s hnojenim a tak... na srtku sa naucim, naberiem skusenosti a potom ked to budem tak citit, ze som pripraveny tak dam ten amaon substrat. Nebudem zbytocne riskovat a neponahlam sa nikam. Takto budem vidiet aspon, ze jak sa bude darit akvariu so strkom a a potom s amazonom :)
Tomisan
 
Príspevky: 131
Obrázky: 0
Založený: 14 Feb 2012 19:42 pm
Bydlisko: Nove Zamky

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod MaximusSk » 25 Apr 2012 16:08 pm

Zdravim priatelia a zaroven dakujm za tuto temu tektiez mi pomhla ako Tomisanovi pi rozhodovani aky substrat pouzit pri zakladani noveho nanocubu. taktiez zatial zostanem pri JBL aquabasis + strk a ak sa bude darit a nadobudnem nejake teoreticke skusenosti o ADA tak ju taktiez skusim. No zatial je to hudba buducnosti hlavne po financnej stranke. Este taky dotaz nepoznate nejaky substrat podobny JBL manado ale v tmovohnedej farbe?? nieco som videl od fluvalu poznate to niekto ako sa to vola??
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 531
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod trinitysk » 25 Apr 2012 16:19 pm

Fluval Plant Stratum - cenovo sa ale blizi k ADA, takze ak tak radsej ADA..;-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat LIAPOR skusenosti

Odoslaťod MaximusSk » 25 Apr 2012 18:12 pm

trinitysk napísal:Fluval Plant Stratum - cenovo sa ale blizi k ADA, takze ak tak radsej ADA..;-)


hmm..to mas pravdu ..to uz radsej dosporit na ADA.
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 531
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.