Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Caiman » 25 Apr 2012 20:16 pm

vdaka za tip...vyskusam
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1217
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod dmiba » 26 Apr 2012 08:44 am

Neviete niekto o nejakom dodavatelovi okrem Akvalandu (lebo to tam nemaju) na ADA Amazonia Powder I, pripadne niekomu nezvysilo cosi, co by rad odpredal?
Obrázok používateľa
dmiba
 
Príspevky: 118
Založený: 25 Mar 2010 17:03 pm
Bydlisko: Michalovce

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 26 Apr 2012 08:53 am

njn, s Amazoniou I ale aj II bude isto problem ... uz sa nevyrabaju a su plne nahradene New Amazoniou ktora kombinuje I a II ... cize uz predpokladam ze budes mat problem s Amazoniou I ... aj ked nie je mi jasne preco potrebujes prave tu Amazoniu I ...

ono, mam 1 x 3 L "zaarchivovanej" Amamzonie I normal ... ked nikde nezozenies a bude ti 1 x 3L stacit vymenim za 1 x 3L New Amazonie normal ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 26 Apr 2012 08:57 am

Powder sa ma vraj prestat vyrabat, ak uz sa tak nahodou aj nestalo...mala by ostat len jedna zrnitost u Amazonie NEW (ta hrubsia)...
V tvojom pripade ak chces este staru Amazoniu to vidim skor len na skladove zasoby, pripadne naozaj kupit od niekoho komu zvysila (skontroluj si aby bola vlhka pokial uz bol pytel otvoreny, substrat nesmie preschnut inak hrozi jej rozpadavania v akva!)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod dmiba » 26 Apr 2012 09:28 am

Zle som to napisal, zabudol som dopisat , ze: "alebo ADA Aqua Soil - New Amazonia Powder".
ADU poznam, takze viem, ze sucha nema byt. Potrebujem nieco s mensim zrnom ako je Normal alebo Multitype, lebo sa chystam na Iwagumi s HC a EP a tieto sadit do velkeho zrna nestoji za to trapenie, co pride potom to v nom udrzat, az sa zapne filter.
Obrázok používateľa
dmiba
 
Príspevky: 118
Založený: 25 Mar 2010 17:03 pm
Bydlisko: Michalovce

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 26 Apr 2012 09:40 am

S parvulou problem pri sadeni mat nebudes na 100%, chce to sadit len trosku nizsie/hlbsie a pokial budes mat HC z padu ci vaty kde aj tak budes strihat podklad a kusok tam musis nechat tak tiez nie...nebal by som sa toho vobec...
Ak na powder-y, ale trvas tak skus pozret HU alebo PL ADA...v CR nie je...v DE vzhladom na rozkmotrenie sa Logemannovcov s Amanom a este stale nie plne funkcnym novym zastupenim ADA, to tiez nevidim optimisticky...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod dmiba » 26 Apr 2012 10:01 am

Ale Logemannovci ju maju stale v ponuke, len ta cena za prepravu na SK :(
Poliaci maju len Multi.
Madari to asi na SK neposielaju, ci ano? Lebo ked som u nich skusal spravit objednavku, ako dobravu som si mohol zvolit iba prevziat osobne.
Obrázok používateľa
dmiba
 
Príspevky: 118
Založený: 25 Mar 2010 17:03 pm
Bydlisko: Michalovce

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 26 Apr 2012 10:07 am

Tak u Logemannovcov mas potom stastie..:-) S cenou za dopravu ale nepohnes...ty si si vymyslel powder tak musis zaplatit..;-)
Madari su trochu, na rozdiel od DE ci PL, prudernejsi/poctivejsi, pretoze nechcu liezt do kapusty lokalnemu ADA zastupeniu v okolitych krajinach, ale da sa s nimi dohodnut najma ak beries toho viacej ...skus si tam zavolat, hovoria slusne anglicky...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 26 Apr 2012 13:29 pm

@dimba: njn, New Amazonia Powder ti viem zohnat z DE samozrejme ze s pomernou cenou za dopravu ... otazka je ako ti to ponahla ... budem robit objednavku v dohladnej dobe tak do cca 1 mesiaca .... cize doprava do SK by nebol problem ani cenovy ... problemom je cena za dopravu z BA k tebe ... ta bude mastna a vyssia ako z DE do SK ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 26 Apr 2012 14:11 pm

Tak mozno bude potom lepsie aby si to objednal priamo k sebe z DE, ci skusil objednat z PL ci HU ak to maju...
Gift co budes objednvat? Chysta sa konecne TO velke ? :roll: :angel:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod lenin.sk » 26 Apr 2012 15:00 pm

dmiba napísal:Neviete niekto o nejakom dodavatelovi okrem Akvalandu (lebo to tam nemaju) na ADA Amazonia Powder I, pripadne niekomu nezvysilo cosi, co by rad odpredal?

Skús pozrieť v tomto schope:
http://www.ada-akvaria.cz/
Obrázok používateľa
lenin.sk
 
Príspevky: 278
Obrázky: 9
Založený: 30 Nov 2010 20:56 pm
Bydlisko: piešťany

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod trinitysk » 26 Apr 2012 15:04 pm

Powder pre akukolvek Amazoniu, co ja viem, tak nie je momentalne v CR...uz som tu pisal...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod triscene » 18 Jún 2012 13:19 pm

idem kupovat NEW Amazoniu 9l a mam tak dilemu ze co dat pod nu..nejaky ten JBL Aquabasis Plus alebo nejaky iny zaujimavy?
Power Sand a tak neplanujem pouzit.
Pojde o krevetkarium s finger wood a burinami (kombinacia: HC, Glossa, Eleo, HM, Rotala, Zosterifolia, ech. tennelus) :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 18 Jún 2012 13:22 pm

njn, PowerSand by bol najidealnejsi ... ale bude isto dobre fungovat aj bez ... zalezi na tom co ocakavas od dna ... plus JBl Aquabadis plus by som isto pod Amazoniu nestrkal ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod triscene » 18 Jún 2012 13:43 pm

tak prezrad ze co by ti tam strcil :)


no prakticky ocakavam od neho dobry rast rastlin o com nepochybujem co som sam aj otestoval, primarne ho ale davam kvoli jeho buffering ulohe ked chcem pH okolo 6.5 a chcem urobit pekne akva s drevom (este som drevo nemal, ak neratam ten pidi kusok v 3litrovke) :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Glitter » 18 Jún 2012 13:45 pm

Určite PowerSand, najlepšia voľba.. Prečo ho nechceš použiť vlastne, nerozumiem :)
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod triscene » 18 Jún 2012 13:56 pm

nazval by som to nakladovy faktor :) inak by som ho mal samozrejme rad v akvariu :)
ako zabit ma to nezabije, len uz z 9litroveho sacku Amazonie mi ostanu asi 3 litre, mozno aj viac ked by som dal Sand.
hoci zohnat odberatela takeho mnozstva by asi nebol problem. musim premysliet.

ak by neexistoval PowerSand tak co tam? :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod astro » 18 Jún 2012 14:05 pm

ja som dal JBL Florapol a rastie to všetko ako besné astronanocube-20l-t11785-24.html?hilit=astronanocube (scrolluj tak do pol stránky, tam je popis a foto zo zakladania)
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Giftzahn » 18 Jún 2012 16:15 pm

triscene napísal:tak prezrad ze co by ti tam strcil :)



jj, prezradim ... :lol: ... Dennerle Nano Deponit Mix ... ked uz .... :P ... laterit uz ani vidiet nechcem ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Substrat od ADA amazonia 1 alebo 2?

Odoslaťod Caiman » 18 Jún 2012 18:53 pm

power sand jednoznacne,vyskusal som a mozem len odporucit :)
Obrázok používateľa
Caiman
 
Príspevky: 1217
Obrázky: 61
Založený: 24 Nov 2008 22:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Predchádzajúca

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.