tečie akvárium - HELP



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 27 Sep 2007 18:23 pm

Čaute,
každá rada dobrá. Mám cca. 500 l akvárium, je tvaru hranola, čiže niektoré hrany nie sú kolmo na seba. Dnes začalo asi v jednej tretine od dna tiecť. V silikóne, je to taký čierný silikón sa spravila dierka v rozmere asi asi 1 cm a tadial teče. Odpustil som vodu pod dieru a teraz čo. Ako mám postupovať ďalej? Ako to mám opraviť? Poraďte mi, prosím....
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Reklama

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod slade14 » 27 Sep 2007 18:44 pm

Rozrezat ,ocistit a zlepit.
Obrázok používateľa
slade14
 
Príspevky: 261
Obrázky: 28
Založený: 13 Jún 2006 16:13 pm
Bydlisko: Bratislava 2

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 27 Sep 2007 18:46 pm

slade14 napísal:Rozrezat ,ocistit a zlepit.
Menej radikálna možnosť nie je?

Nestačí iba do tej dierky po vysušení natlačiť silikón?
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod arkon » 27 Sep 2007 19:02 pm

pri takomto objeme a tlaku ani nie radsej novy spoj a mozes kludne spavat. urcite zapoj niekoho kto to uz robil( lepil akva).
Obrázok používateľa
arkon
 
Príspevky: 163
Obrázky: 11
Založený: 27 Okt 2006 20:45 pm
Bydlisko: Nitra

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod marlo » 27 Sep 2007 20:21 pm

Osobne by som asi isiel radsej do noveho akvaria.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1408
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod petroman » 27 Sep 2007 20:47 pm

marlo napísal:Osobne by som asi isiel radsej do noveho akvaria.


a dodvod? opravi si to sam za cenu silikonu... nove ho vide na par tisic...
Obrázok používateľa
petroman
 
Príspevky: 63
Obrázky: 15
Založený: 07 Nov 2004 15:23 pm
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod marlo » 27 Sep 2007 21:27 pm

1.> neviem ako je to akva stare ?
2.> neviem ako je zrucny /ja by som sa do toho nepustil pri 500l akvarku sam/
3.> nove je nove :)
4.> zo stareho by som spravil dve 60-80L a ma vystarano ;)
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1408
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 27 Sep 2007 21:32 pm

1. Je staré cca. 3 roky.
2. nie som zručný v tomto smere vôbec. Sám by som to neskúšal, asi nejakého sklenára...
3. to je pravda, ale ...
4. to by asi nešlo, možno jedno, je to vysoké akva hranolovitého tvaru, možno iba jedno akvárium cca. 100 litrové
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod STH » 27 Sep 2007 23:13 pm

ak je to akvarium uz zlepene a tecie a ty ho chces znova prelepit tak je to jednoduchsie ako ho znova zlepit ako nove...lespie povedane,ked to akvarium prelepis bude lepsie drzat nez ked bolo nove....
ziletkou odrez 1 tabulu a poriadne to vycisti a pouzi aj jemny brusny papier.tu tabulu znova prilep a zataz ju po celom obvode a mas to hotove...
nove akvarium zlepit je fuska,pretoze to nie je tak,ze zlepim 2 tabule a po zaschnuti prilepim dalsiu a dalsiu...vsetko to treba urobit naraz a ten kto uz vie aka je to fuska bude so mnou suhlasit,ze je to nieco ako postavit domcek s karat:o ale pri prelepovani su vsetky tabule pevne uchytene a nehrozi tam,ze vam spodok ujde a pod. :wink:
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod STH » 27 Sep 2007 23:21 pm

p.s.a ked si tak vsimam ake akvarka sa predavaju v akvaristikach,tak vam poviem jedno,ze trosku zrucnejsi clovek dokaze to akvarium urobit v lepsej kvalite ako ked to robia seriovo,nehovorim o akvariach nad 100l pretoze bez pripravkov to ide dost tazko..preto pouzivaju aj cierny silikon..lebo v nom chyby neuvidite.
cize nie je nove ako nove :wink:
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod thomas111 » 28 Sep 2007 09:56 am

radim radsej nesetrit, kupit nove alebo prelepit celu stenu. Ked sa ti vypeje 500l do izby tak to uz neni pekny pohlad. Spravil by si skodu za par desattisic a myslim ze je preto lepsie kupit akva za cojaviem 5-6 000 ...
STH: v akvaristike by som akva nekupil, skor si vyberajme dobrych sklenarov sami a vyjden nas to aj lacnejsie aj kvalitnejsie
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod mig07 » 28 Sep 2007 11:21 am

Aj nove akva môže strelit, ak by našiel niekoho kto ti akva roví tak mu to prelepí a zaplatí si iba silikon a niečo za robotu. Mne akva začalo tiect na 2 miestach po pol možno 3/4 roku. Dal som to jednemu čo lepí akva nanovo zlepit. On to rozlepil a potom nanovo zlepil a pýtal si tušim 3SK/l
Odvtedy akva drží. Ale mne to tieklo na 2 miestach. U neho by možno stačilo iba tá jedna strana.
Obrázok používateľa
mig07
 
Príspevky: 426
Obrázky: 44
Založený: 18 Nov 2006 15:00 pm
Bydlisko: Senica

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod petroman » 28 Sep 2007 18:14 pm

STH napísal:ak je to akvarium uz zlepene a tecie a ty ho chces znova prelepit tak je to jednoduchsie ako ho znova zlepit ako nove...lespie povedane,ked to akvarium prelepis bude lepsie drzat nez ked bolo nove....
ziletkou odrez 1 tabulu a poriadne to vycisti a pouzi aj jemny brusny papier.tu tabulu znova prilep a zataz ju po celom obvode a mas to hotove...
. :wink:

plne suhlasim... tiez som si prelepoval sam jednu stenu aj ked len na 110 l akva a pred tym som to nikdy nerobil ani o tom necital... a postupoval som rovnako: odrezat, ocistit, naniest silikon v suvislej vrstve a zatazit, ak chces mat istotu este mozes po zaschcnuti dat silikon aj z vnutra po celom obvode lepenej steny a zahladit prstom...ale potom by si to musel mat ako zadnu stenu lebo by to bolo vidno ak by to bol cierny silikon.....
Obrázok používateľa
petroman
 
Príspevky: 63
Obrázky: 15
Založený: 07 Nov 2004 15:23 pm
Bydlisko: Rimavská Sobota

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 28 Sep 2007 18:46 pm

Každopádne dík.
Som volal s tým chlapíkom, čo má f. na lepenie akva, aj to moje robil. Sú z Púchova. Na základe tohto rozhovoru a aj na základe vašich príspevkov som sa rozhodol, že tam kde to tečie, tak to vysuším, odmastím okenou alebo niečím podobným a natlačím tam súvislú vrstvu čierneho silikonu. Malo by to pomôcť, no veď uvidím. Ak nie, tak potom to zverím do rúk profíkovi a nastúpi radikálnejšie riešenie. No uvidím a budem Vás o výsledku informovať. Každopádne ďakujem.
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod janoch » 28 Sep 2007 18:46 pm

Môj názor by bol dať ho opraviť niekomu kto dobre lepí a dať si urobiť aj výstuhy ak nemá na 500 l akva by sa hodili.

Nespoliehal by som sa samovýpomoc, pretože je to 500 l :( lebo určite je iné keď sa vyleje 500 l ako ked si lepíš dáku 50ku. Môže sa stať, že sa rozíde keď nebudeš akurát doma.....

Ja som si dal nedávno polepiť odborníkovi akva na mieru a je fakt perfektné. Kebyže bývaš u nás v BB tak by som ti ho vrelo odporučil, určite by ti ho opravil.
janoch
 
Príspevky: 172
Obrázky: 3
Založený: 30 Apr 2007 19:48 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jany emm » 28 Sep 2007 19:56 pm

Pockaj ty si napisal ze ti ho lepila fy z Puchova ktora je specializovana na lepenie akva a ono zacalo tiect ? Myslim ze to by snad mali byt profici nie ?!?!? Mal si zvisle vystuhy ?
Prvdupovediac ma to velmi zaujima nakolko ja mam par dni doma takmer 500l akva od fy. z Puchova :wink: . Tvoj pribeh mi teda na pokoji isto nepridal :? .
jany emm
 
Príspevky: 178
Obrázky: 3
Založený: 07 Júl 2006 19:13 pm
Bydlisko: Martin

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 28 Sep 2007 20:51 pm

jany emm napísal:Pockaj ty si napisal ze ti ho lepila fy z Puchova ktora je specializovana na lepenie akva a ono zacalo tiect ? Myslim ze to by snad mali byt profici nie ?!?!? Mal si zvisle vystuhy ?
Prvdupovediac ma to velmi zaujima nakolko ja mam par dni doma takmer 500l akva od fy. z Puchova :wink: . Tvoj pribeh mi teda na pokoji isto nepridal :? .
Má to zvislé výstuhy, dole pri dne a aj hore pri vrchu a ešte je jedno hrubé sklo aj naprieč na vrchu akva. Takže výstuhy to má. Ja si osobne myslím, že som mal jednoducho smolu. Všetko sa môže pokaziť. Takže zase nemaj paniku.
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod JanoT » 28 Sep 2007 23:59 pm

Ak sa mozem spytat, co je "zvisla vystuha"?
Obrázok používateľa
JanoT
 
Príspevky: 21
Obrázky: 35
Založený: 04 Aug 2004 10:54 am
Bydlisko: Humenné

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 29 Sep 2007 06:54 am

JanoT napísal:Ak sa mozem spytat, co je "zvisla vystuha"?
Zvislá výstuha, no v mojom akva sa na dne po jeho obvode nachádza nalepená ešte jedna vrstva skla, čiže to sklo duplovane spája steny a dno, ktoré sú takisto samozrejme zlepené. Toto sklo je na vrchu akva, kde sa takisto nachádza zlepené po obvode, čiže aj tu sú steny zduplovane spojené. Okrem toho je na vrchu akvária naprieč pás skla, ktorý k sebe priťahuje protiľahlé steny akvária. Neviem, či som to dokázal dobre popísať, ale proste je to taká výstuž. Tá sa nachádza na objemovo väčších nádržiach, kde je tlak vody väčší. Veď to akva sme trepali do bytu 3, ťažké je ako šlak. Sklá sú hrubé ako na výklade. Neviem,ale len samotné akvárium váži možno 100 kg.
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jany emm » 29 Sep 2007 07:38 am

Ano to co popisuje jocai mam aj ja, ale okrem toho este pasiky skla ktore su nalepene v kazdom rohu akva zvislym smerom (t.j. dokopy styri ) - takze aj zvisle spoje su zduplovane. Samozrejme to ma vplyv na estetiku a neviem ci by to bol dobry napad pre akva z ktoreho ma byt vidiet viac ako len predna stena.
Pri atypickom akva kde su steny lepene do ineho uhla ako praveho by asi lepenie zvislych vystuh bolo problematicke ak nie priamo nemozne.
jany emm
 
Príspevky: 178
Obrázky: 3
Založený: 07 Júl 2006 19:13 pm
Bydlisko: Martin

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod ASCARI » 01 Okt 2007 08:31 am

No ako píše jany emm zvislé sú také zhora-dole, tie čo máš ty sú vodorovné.
Obrázok používateľa
ASCARI
 
Príspevky: 244
Obrázky: 51
Založený: 02 Nov 2006 12:18 pm
Bydlisko: Lučenec

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 01 Okt 2007 12:50 pm

Tak som to dnes po zasilikovaní dnes napustil. Zatiaľ drží, ale aj tak mám blbý pocit, už nikdy tomuto akváriu asi nebudem môcť úplne dôverovať.
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod STH » 01 Okt 2007 13:19 pm

ak nemas v spoji velke bubliny,alebo vela mansich na malom mieste tak sa nemusis nicoho bat :wink:
Obrázok používateľa
STH
 
Príspevky: 530
Obrázky: 38
Založený: 03 Jan 2007 20:45 pm
Bydlisko: Žilina

Re: tečie akvárium - HELP

Odoslaťod jocai » 01 Okt 2007 18:51 pm

STH napísal:ak nemas v spoji velke bubliny,alebo vela mansich na malom mieste tak sa nemusis nicoho bat :wink:
Ďakujem za povzbudenie, poviem aj susedom pod nami :lol:
Obrázok používateľa
jocai
 
Príspevky: 96
Obrázky: 9
Založený: 13 Jún 2005 18:07 pm
Bydlisko: Ša?a

Ďalšia

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.