tecuce akvarium?



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

tecuce akvarium?

Odoslaťod liw » 07 Okt 2006 12:15 pm

ahoj,
este som neprecitala vsetko, takze sa ospravedlnujem vopred, ak tu niekde podobna tema je, ale s tymto naozaj nemozem cakat :(

Mam akva cca 180l. dnes pozeram a skrinka pod nim je nejaka divna - odliepajuca sa dyha nielen na vrchnej doske zo spodu, ale aj na bocnych a zadnych stenach skrinky. Nevsimla som si, ze by niekde prepustalo. Vodu zvonku vidim, len ked sa rybicky vrhnu prilis aktivne na krmivo na hladine.

Skrinku urcite treba vymenit. Lenze - ako zistim, ci je to fakt len tym, ze voda tiekla po bokoch alebo to akva niekde "tecie"?
Skrinka je specialna akvaristicka, pod akvariom je taka ta molitanova podlozka na vyrovnanie nerovnosti, akvarium je kupovany komplet, ma 2 roky. Nenaplnene stalo asi 2-3 tyzdne (po stahovani) asi zhruba pred rokom.

Nemate nejaku dobru radu?
Obrázok používateľa
liw
 
Príspevky: 14
Obrázky: 3
Založený: 05 Sep 2006 23:48 pm

Reklama

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod AQVA » 07 Okt 2006 12:31 pm

Je dost mozene ze niekde preteka.Staci aj malicka puklinka aby vytieklo.Najskor to nebude s toho ze ked sa ryby krmia a trocha vody vytecie.A este k tomu sa ti odliepajuca dyha.
Obrázok používateľa
AQVA
 
Príspevky: 118
Obrázky: 34
Založený: 04 Máj 2006 18:55 pm
Bydlisko: Trnava

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod jacik » 07 Okt 2006 14:57 pm

liw, kto iny by mal vediet ci ti akva tecie ako ty? poriadne sa pozri a ak je vsetko suche tak hranovanie drevotriesky zrejme nebolo urobene poriadne a preto sa odlepuje.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod liw » 07 Okt 2006 15:46 pm

jacik, asi som naivna, ale nejde mi do hlavy ako moze byt nieco take mozne :( ved 2 roky nie su dlha doba...
ta dyha je mokra vsade. ked na nu zatlacim, tak vidno vodu... mokre by to ale bolo aj v pripade, ze ako vpredu, rovnako "pretekalo" vrchom aj vzadu medzi krytom a stenou (tapeta je na niektorych miestach mokra). voda nejak viditelne neklesla. chystam sa na pokus - vyprazdnit ho a napustit v kupelni vodou. tak najlepsie zistim, ci niekde netesni...

kam na ten cas s rybkami a rastlinami? mam este jednu "mininadrz" s filtrom, kam by mohli ist rybky, lenze netusim ako dlho by tam vydrzali bez ujmy :( Nadrz ma len cca 20l a mam 30 ks rybiek (10 neoniek, 2 guramy, 2 botie modesty, 2 botie macracantha, 4 mecovky, 4 black molly, 4 male mrenky, 2 prisavniky). Vacsinou su este male, ale 6 z nich uz ma cez 10 cm...
Riesili ste niekto vymenu akvaria takto narychlo? Ak nieco nevymyslim, asi rybky rozdam a skoncim s tym :(
vdaka za kazdy napad.
Obrázok používateľa
liw
 
Príspevky: 14
Obrázky: 3
Založený: 05 Sep 2006 23:48 pm

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod jacik » 07 Okt 2006 17:30 pm

liw, takze dyha je mokra? akva je alebo prasknute a niekde presakuje po kvapkach alebo ti moze niekde cez vrchny okraj akva vzlinat voda. pre prvy pripad pomoze len vypustenie a prelepenie akva a pre druhy pripad skus znizit hadinu o par cm a mozno sa to zlepsi. tak ci onak, ked ti pri krmeni ryby vyspliechavaju vodu von z akva tak to nemas dobre urobene alebo si napustila prilis vela vody.

na tych par dni mozes ryby nechat aj vo vacsom vedre (pozor na saponaty).
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod liw » 07 Okt 2006 18:39 pm

zlozila som kryt a bolo tam nazrazanej dost vela vody... takze znizim hladinu (vdaka jacik - v kritickych chvilach mi to nemysli), strhnem tapetu, vyutieram akvarium z vonku a budem pozorne sledovat, ci niekde zacne presakovat. dufam, ze nie... najradsej by som kryt nechala dole, ale to by si na rybkach pochutnali nase macky :shock:

skrinka je momentalne vhodna uz len do pivnice... maju niekde v BA kvalitne skrinky pod akvaria? tato zjavne nebola to prave :(
Obrázok používateľa
liw
 
Príspevky: 14
Obrázky: 3
Založený: 05 Sep 2006 23:48 pm

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod ExtremeSin » 08 Okt 2006 09:00 am

S papierovym kapesnikom najlepsie zistis kde to akva presakuje s nim poutieras rohy akva a kde bude mokry tam ti tecie ... Nemusis nic premiestnovat do kupelky :)

By ma potesila foto tvojho krytu , chel by som to vidiet ako to je spravene ked sa ti vyzrazana voda odvadza mimo akva .
este keby ti voda stekala po skle by si mala mat zabobkovane sklo .
ExtremeSin
 
Príspevky: 73
Obrázky: 7
Založený: 17 Júl 2005 11:30 am
Bydlisko: Bratislava

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod liw » 08 Okt 2006 10:45 am

poutierala som cele akvarium a je suche :D zjavne to znizenie hladiny pomohlo a nie je to taka katastrofa ako som predpokladala :) teda, ak nepresakuje niekde dole, kde je taky kovovy kryci ram...

ku krytu: vpredu to pretekanie bolo vidiet ako obcasne tenke pramienky vody. vzadu ale bola tapeta, takze tam to nebolo viditelne aj preto, ze akvarium je pri stene. plus je tam na oboch stranach vzadu otvor pre hadicky a mohlo to stekat cez ten prazdny. znacku skusim zistit, vobec si to nepamatam a v internetovych obchodoch som ho nikde nevidela.
Obrázok používateľa
liw
 
Príspevky: 14
Obrázky: 3
Založený: 05 Sep 2006 23:48 pm

Odoslaťod dusik » 17 Jan 2009 22:06 pm

Zaujímalo by ma, že po akej dobe je rozumné/bezpečné akvárium prelepiť aby som sa vyhol nejakej nepríjemnej potope?
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod xDodox » 17 Jan 2009 22:14 pm

Občas to môže byť i kapilarita.
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3029
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod pepo311 » 17 Jan 2009 23:45 pm

dusik-ja som prelepoval po 20tich rokoch-nebolo to nutne,ale pre pokoj duse.
pepo311
 
Príspevky: 151
Obrázky: 25
Založený: 24 Máj 2004 20:17 pm
Bydlisko: BA-Petrzalka

Odoslaťod dusik » 18 Jan 2009 08:58 am

Niekto tu písal, že mu strelilo po 8 rokoch. A toto moje bude mať tiež už osem, ale len 4 roky je v prevádzke 4 roky bolo nefunkčné
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod kathynka » 20 Feb 2011 19:25 pm

viete mi poradit? tecie mi akvarium vo vyske asi 6cm od vrchu...mam ho teraz odpustene asi 8cm od vrchu, ale je mi jasne, ze tak to ostat nemoze...da sa to "za behu" nejak prelepit silikonom? ma s tym niekto skusenosti?
kathynka
 
Príspevky: 131
Obrázky: 4
Založený: 11 Okt 2009 21:05 pm
Bydlisko: BA

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod roer » 20 Feb 2011 22:01 pm

Dá sa... Vypusti vodu do cca polovice, všetko zabezpeč tak aby ti ryby prežili 24 hodín. Ak vezmeš štandartnú žiletku a prelomíš ju na polovicu tak ti na lome vznikne oblúk - na každej polovici dva. Týmito oblúkmi vyčistíš priestor medzi spojmi spoja od silikónu, opatrne aby si nenarezala viac ako je potrebné, a snaž odstrániť silikón čo najdokonalejšie. Potom napr. papierom odstráň zbytky zo styčných plôch v natlač tam lepidlo - silikon. Snaž sa bez bubliniek, vnútro spoja vytri sú na to strierky ale aj vhodne upravený nejaký drevený pliešok z plastu sa dá použiť. A neporež sa žiletkou, ja som bol svojho času dorezaný až moc.... Za 24 hodín dopusti nádrž a skontroluj si svoju prácu.... Držím palce.
roer
 
Príspevky: 49
Založený: 28 Máj 2010 19:35 pm

Re: tecuce akvarium?

Odoslaťod kathynka » 20 Feb 2011 22:10 pm

@roer parada, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam to tak...moje akva je super zabehnute, il pod strkom, rastliny najviac zakorenene, ryby zvkynute, neviem si predstavit, ze by som ho musela robit komplet nanovo...
kathynka
 
Príspevky: 131
Obrázky: 4
Založený: 11 Okt 2009 21:05 pm
Bydlisko: BA


Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.