Termostat na regulaciu teploty - chladenie



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod king » 17 Jún 2005 17:57 pm

Ma niekto z vas termostatom (alebo nejako inak) regulovane chladenie akva? Ak ano poradte ako na to...
king
 
Príspevky: 72
Obrázky: 4
Založený: 31 Júl 2004 21:09 pm

Reklama

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod martinko » 18 Jún 2005 15:11 pm

Termostat vie vodu len zohrievat :-(
Skus ventilatorom fucat na akva (aspon ja to tak robievam)Termostat vie vodu len zohrievat :-(
Skus ventilatorom fucat na akva (aspon ja to tak robievam)
martinko
 
Príspevky: 2
Založený: 18 Jún 2005 13:57 pm

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod Kubo » 18 Jún 2005 17:59 pm

Ja len tolko k tomu ze su aj chladice na akvaria ale to terba dalsie financie. :wink: http://teco.zde.cz/
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1579
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod Roman » 18 Jún 2005 21:36 pm

martinko napísal:Termostat vie vodu len zohrievat :-( Skus ventilatorom fucat na akva (aspon ja to tak robievam)

Martinko prosim Ta netrep sprostosti.
Na ohrievanie vody sluzi ohrievac, termostat ho len zapina, takisto moze zapinat aj chladenie.

Osobne som pouzil izbovy termostat urceny na ovladanie kotla ustredneho kurenia. Za 800 Sk mas digitalny teplomer s termostatom , len si musis kupit model , ktory vie ovladat aj klimatizaciu (tzn funguje v zapornej logike) spin ked teplota prekroci nastavenu hodnotu. Nie je sice ktovieako presny +- pol stupna ale to staci.
Obrázok používateľa
Roman
 
Príspevky: 828
Obrázky: 4
Založený: 25 Mar 2003 14:44 pm
Bydlisko: Bernolakovo, predmestie Bratislavy

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod king » 18 Jún 2005 23:13 pm

Kubo napísal:Ja len tolko k tomu ze su aj chladice na akvaria ale to terba dalsie financie. :wink: http://teco.zde.cz/


Ja mam chladenie vyriesene, v kryte su zabudovane dva ventilatory a tie chladia spolahlivo. Potrebujem vyriesit zapinanie a vypinaie pri urictej teplote.

Rozmyslal som nad ohrievacom s rele ma to takto niekto?
king
 
Príspevky: 72
Obrázky: 4
Založený: 31 Júl 2004 21:09 pm

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod martinko » 19 Jún 2005 11:27 am

Moc sa omluvam, za ten hlod......
ale sekol som sa .......
martinko
 
Príspevky: 2
Založený: 18 Jún 2005 13:57 pm

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod jacik » 19 Jún 2005 17:53 pm

ako termostat mozes pouzit stavebnicu http://www.mojobchod.sk/shop/item.aspx? ... id_cat=359
Popis: NE001 Číslicový teplomer s termostatom. Tento obvod umožňuje merať teplotu od -50° do 150°C a zároveň umožňuje udržiavať teplotu výhrevným telesom v rozsahu od 15-30°C. Obsahuje 4-ciferný dispej LED umožňujúci zobrazenie s rozlíšením 0,1°C. Udržiavaná teplota sa nastavuje otočným potenciometrom.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod kyslík » 20 Jún 2005 10:09 am

Ja to mám vyriešené cez kontaktný teplomer, kde sa nastaví teplota, ktorá sa má udržiavať , ak teplota vody stúpne od nastavenej teploty , teplomer zopne... mne konkrétne ventilátor 54 W.
Reguluje to super , asi 0,5 stupna C.

Kyslík
kyslík
 
Príspevky: 152
Obrázky: 4
Založený: 17 Jún 2003 08:32 am
Bydlisko: Partizánske

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod king » 20 Jún 2005 10:50 am

kyslík napísal:Ja to mám vyriešené cez kontaktný teplomer, kde sa nastaví teplota, ktorá sa má udržiavať , ak teplota vody stúpne od nastavenej teploty , teplomer zopne... mne konkrétne ventilátor 54 W.
Reguluje to super , asi 0,5 stupna C.

Mozes napisat blizsie kde sa to d zohnat a co to stoji cca?
king
 
Príspevky: 72
Obrázky: 4
Založený: 31 Júl 2004 21:09 pm

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod kyslík » 20 Jún 2005 11:37 am

Používajú to väčšinou v chemických labákoch , dostal som to zadara ,mali navyše , / staré zásoby ešte za socializmu /ale mala by to vyrábať firma Vertex , zistím kontakt a cenu.

Kyslík
kyslík
 
Príspevky: 152
Obrázky: 4
Založený: 17 Jún 2003 08:32 am
Bydlisko: Partizánske

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod king » 20 Jún 2005 12:36 pm

Myslim ze uz viem o ktory ide. Je dlhy tak 50 - 60 cm? A ma dve stupnice, jednu teplomer a druhu na nastavovanie?
king
 
Príspevky: 72
Obrázky: 4
Založený: 31 Júl 2004 21:09 pm

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod amos » 21 Jún 2005 07:15 am

Kubo napísal:Potrebujem vyriesit zapinanie a vypinaie pri urictej teplote.

Ja som to riesil napriklad odporom reagujucim na teplotu okolia, teda pouzil som priamo ventilator z pocitaca ktory ma teplotne cidlo a pri zvysovani teploty zvysuje aj otacky ventilatora a naopak, dnes sa daju taketo ventilatori pre PC bezne kupit a nie su ani ovela drahsie od obycajnych.
Inak uplne vypnutie mam cez spinacie hodiny so svetlom.
amos
 
Príspevky: 48
Obrázky: 28
Založený: 17 Jún 2005 11:48 am
Bydlisko: Zvolen

Re: Termostat na regulaciu teploty - chladenie

Odoslaťod kyslík » 21 Jún 2005 13:30 pm

Takže kontaktné teplomery ešte vyrába firma Exatherm v Čechách,
dajú sa objednať na Slovensku u fy Triak Dubnica n. Váhom , telefón
042 4450810 až 18 cena sa pohybuje od 1300 - 2000 Sk + DPH.
Podľa dĺžky a rozsahu stupnice teplomera.

Ad: King, áno je to on, presne.
Zdraví Kyslík
kyslík
 
Príspevky: 152
Obrázky: 4
Založený: 17 Jún 2003 08:32 am
Bydlisko: Partizánske


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.