upchavanie filtra



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod zlatovlaska » 08 Okt 2010 09:56 am

zdravim vsetkych uzivatelov filtrov Aquael Fan 1 a prosim o radu, uz asi dva tyzdne som zaznamenal ze sa sa mi velmi rychlo "zapchal" flitera a treba ho 2x do tyzdna cistit, ked ho vycistim ide super ako novy, ale predtym mi vydrzal aj mesiac a isiel v poho, neviete, treba vymenit nejaku suciastku alebo nemate niekto podobne skusenosti? alebo to moze byt tym ze som pridal roztrekovaciu rampu a po ciastocnom zaneseni filtracnej spongie uz nema taku silu aby vystrekoval vodu cez nu? poradte pls
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Reklama

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod HASEMANIA_NANA » 08 Okt 2010 11:04 am

kedze pises ze po opatovnom vycisteni ide ako novy, tak to nebude mechanicka chyba,ale to musis vidiet sam ked ho cistis kolko bordelu tam je.Ak ho mas dlho tak vymen filtracny molitan.Ale tam tiez opatrne odporucam aspon dva tri tyzdne este sucastne so starym filtrom nechat v AQ bo inak ryskujes zakal a problemy.Cistis i rotor a stator?, vrtulku?A este by som asi odkalil dno :-D
HASEMANIA_NANA
 

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod zlatovlaska » 08 Okt 2010 13:51 pm

no skusim odkalit, a k tomu cisteniu,cistim vsetko, vsetko co sa da rozobrat a dokonca si davam este na koniec špilky vatu a s ňou sa dostanem takmer všade, a s molitany mam dva, a striedal som ich pri cisteni, ked som cistil dal som druhy a ten prvy vycistil a nechal na dalsie pouzitie, takto stale dokola
a este preco riskujem zakal a problemy ak nedam aj stary?
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod Michal1987 » 08 Okt 2010 13:56 pm

Máš tam pod filtrom nejakú rozdvojku na dva molitany a tým pádom máš v akváriu súčasne dva molitany vedľa seba alebo máš nad sebou molitan rozdelený na dva kusy?
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 397
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod zlatovlaska » 08 Okt 2010 14:08 pm

nie, ja som mal mesiac jeden, ked som cistil dal som druhy, a o mesiac vymena, dufam ze uz sa to da pochopit
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod martin_s » 08 Okt 2010 14:11 pm

A to akoze naco robis? Jedine co tym dosiahnes je to ze nemas zabehnuty filter, pretoze len co sa zabehne (cca mesiac) tak medium vyberies von, vyplachnes, nechas uschnut a tym uzitocne bakterie zabijes...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Aquael Fan 1 - pomooooc

Odoslaťod Michal1987 » 08 Okt 2010 14:19 pm

zlatovlaska napísal:nie, ja som mal mesiac jeden, ked som cistil dal som druhy, a o mesiac vymena, dufam ze uz sa to da pochopit

:?: :?: :?: Všetko zle... Martin to už vystihol...
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 397
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod boss941 » 08 Okt 2010 14:43 pm

ja mam tiez fan 1plus ale ide normalne
boss941
 
Príspevky: 370
Obrázky: 0
Založený: 01 Aug 2010 20:09 pm

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 08 Okt 2010 14:45 pm

ja ho mam asi piaty rok
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod martin_s » 08 Okt 2010 14:59 pm

Moze to byt sposobene aj opotrebenim. Nevydava "divne" zvuky (vrcanie a pod.)? Ja som mal AquaEl FAT-2 a ku koncu jeho zivotnosti uz tiez akosi nevladal a bolo ho treba castejsie precistovat.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 08 Okt 2010 15:05 pm

vsetko je ako normal, az na to ze po 4 dnoch uz "nevladze"
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod HASEMANIA_NANA » 08 Okt 2010 16:25 pm

Ano ano, pokial viem tak fan 1 ani 2 ani3 nemaju priecky na 2 molitany.Ja som myslel dat novy molitan co ja viem po 2-3 rokoch.
musis ale sam vidiet ze ci je zaneseny stale rovnako alebo je zaneseny malicko a i tak nestiha.To bi bolo prve na co by som sa zameral.A ked nestiha i ked je malo zaneseny tak ho vymen druhym. Ale ako som spomenul,nechaj aj stary este aspon mesiac v AQ aj novy.Bo z praxu ludi co som ich obsluhoval vela z nich jajkalo ze ked si kupili novy filter a stary yhodili tak ze dostali zakal. Alebo biely povlak. Ono inak to sa aj odporuca v literature.Nechat bezat aj stary pokial sa nezabehne novy.A opotrebovanie? ja mam doma este fan 2 a fan 3 a je to uz cca.7-8 rokov a idu stale, potichu a tah maju ako fekalne auto :-P
HASEMANIA_NANA
 

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod Michal1987 » 09 Okt 2010 08:39 am

Ono by bolo dobré definovať to "nevládze" (skoro žiadny prietok na výstupnej rampe a podobne...) a ako hustý je ten molitan. Vnútorné filtre majú kratší interval čistenia (t.j. vyberiem molitan, zľahka ho vyžmýkam od "usadenín a slizu" vo vedre s odpustenou vodu a dám ho naspäť... podľa potreby, jeden-, dvakrát do mesiaca...). Aspoň ja som to takto robieval.
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 397
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 09 Okt 2010 09:01 am

no nevladze znamena ze nedokaze pretlacit ziadnu vodu do rampy, takze nejde, prosto stoji, vycistim a ide ok, predtym bol v tom istom akva a dokazal ist kludne aj mesiac bez cistenia, dokonca bol ovela viac zaneseny ked som ho cistil, no aj den pred cistenim isiel dobre, kdezto teraz ho musim cistit vtedy, ked vidim ze uz vobec necirkuluje voda
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod jose » 09 Okt 2010 09:45 am

koniec rampy máš utesnený, skús zväčšiť dierky na rampe
jose
 
Príspevky: 390
Založený: 05 Jún 2009 12:53 pm
Bydlisko: LM

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 09 Okt 2010 09:51 am

koniec rampy je original utesneny, a dierky su dost velke, asi 10 x 3mm na 15cm rampe
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod HASEMANIA_NANA » 09 Okt 2010 12:44 pm

nevladze nevladze, vymen ho.
HASEMANIA_NANA
 

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 09 Okt 2010 15:50 pm

rad by som, najma by som bral uz najaky externy, no potreboval by som sponzora :)
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod Mariok » 09 Okt 2010 15:53 pm

Zlatovláska: Ak čerpacia hlava nevykazuje už spomínané znaky ako: nepravidelný chod alebo iné nepravidelné zvuky, a rotor s vrtuľkou je v poriadku, znamená to, že filter pracuje tak, ako má a je zabehnutý. Častejšie "upchávanie" molitanu môže súvisieť z nárastom kolónii nitrifikačných baktérii v dôsledku nárastu prísunu výživy z vody napr. tým, že pridáš ryby, alebo zvýšiš kŕmne dávky. Podľa mňa filter pracuje normálne, ale podmienky v akva sa zmenili, alebo sa filter zabehol. Ak ti to nevyhovuje, jedine vymeniť za väčší (300l/h je asi to najslabšie, čo sa robí), alebo hlavu "vybaviť" väčším filtračným médiom - hranol z Filtrenu, Bioakvacitu, atď - to ide ale len bez použitia pôvodného spodného krytu, je to na tebe, ako sa rozhodneš.
Obrázok používateľa
Mariok
 
Príspevky: 1469
Obrázky: 53
Založený: 21 Dec 2006 19:14 pm
Bydlisko: Martin

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 09 Okt 2010 16:25 pm

ok, dam tam vacsiu to filtracne medium,uvidime ci pomoze, vdaka za rady vsetkym :)
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod HASEMANIA_NANA » 09 Okt 2010 16:41 pm

unak ja som dal tiez dole kryt spodny a nasunul som na ten sosacik 2x vacsiu molitanovu penu samozrejme origos urcenu pre akvaria ale ma vacssu zrnitost-mensiu hustitu :-) fakt ho mam roky uz :-)
Kód: Vybrať všetko
http://www..akvariumonline.sk/product.php?id_product=4232
tento som dal ja, samozrejne len kusek z neho.
HASEMANIA_NANA
 

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod zlatovlaska » 09 Okt 2010 18:24 pm

presne taku hustotu mam aj ja, a dam ho tam dnes vecer, uvidime ako posluzi, je vacsi ako stary, asi 4 krat, a kryt nedavam, ako ste mi poradili,uvidime
Obrázok používateľa
zlatovlaska
 
Príspevky: 259
Obrázky: 93
Založený: 21 Jún 2010 12:16 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod Michal1987 » 09 Okt 2010 19:00 pm

zlatovlaska napísal:presne taku hustotu mam aj ja, a dam ho tam dnes vecer, uvidime ako posluzi, je vacsi ako stary, asi 4 krat, a kryt nedavam, ako ste mi poradili,uvidime

heh, a nezabudni tam ten starý molitan nechať spolu s tým novým, i keď vlastne teraz neviem, či to má zmysel, ak si tam napríklad včera dal ten vysušený "starý molitan" rovno z poličky...
Obrázok používateľa
Michal1987
 
Príspevky: 397
Obrázky: 14
Založený: 06 Feb 2009 14:06 pm
Bydlisko: KE - KVP / BN - Otrhánky

Re: upchavanie filtra

Odoslaťod boss941 » 10 Okt 2010 09:03 am

caute vsetci potrebujem radu...dnes rano som vstal a moj filter fan1plus vobec nesiel ...ako keby sa upchal no ked som trochu odlial vodu z akvaria uz isiel skusil som ho dat na silnejsi prud a zasa prestal ist vypol som ho z elektriky a zasa zapol ale len viri vodu vobec nebublinkuje..akvarko ma 70l ...diki za odpovede
boss941
 
Príspevky: 370
Obrázky: 0
Založený: 01 Aug 2010 20:09 pm

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.