vonkajši filter



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

vonkajši filter

Odoslaťod mafino1 » 22 Mar 2008 18:02 pm

Mam TETRA TEC 1200 .Prosim Vas ake je najlepšie zloženie filtrovacich medii od spodu hore?
mafino1
 
Príspevky: 10
Obrázky: 2
Založený: 11 Feb 2008 20:25 pm

Reklama

Odoslaťod thomas111 » 22 Mar 2008 19:44 pm

Cau, tiez mam ten isty filter. Od spodu nahor:
1) molitan hrubsi,
2) molitan jemnejsi,
3) molitan najjemnejsi,
4) filtracna vata JBL
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Odoslaťod mafino1 » 23 Mar 2008 19:39 pm

CAU, a čo tie plastove guličky a keramika?
mafino1
 
Príspevky: 10
Obrázky: 2
Založený: 11 Feb 2008 20:25 pm

Odoslaťod VLADY » 23 Mar 2008 20:06 pm

Keramika áno aj tá je dobrá ale akú myslíš ja mám v Eheime dva druhy na spodku valčeky neporézne na rozptýlenie prúdu vody na celý povrch filtračnej plochy a nad nimi biomolitan a nad ním porézne keramické valčeky alebo guličky kam sa zabývajú baktérie a nad nimi už len vata na jemné filtrovanie... Tie plastové guličky nepoznám z praxe ale asi to bude tiež OK ...ale podla mňa tá keramika má väčší povrch ale zas sa možno skorej zanesie bordelom.Niekde na CZ fore som čítal že dakot dával namiesto tých plastových guličiek nejaké nasekané elektoinštalačné plastové hadice.... ale som zástanca plastu do akva čo najmenej . podla mňa keramika je asi vhodnejšia. 8) A Biomolitan dakto dáva celý kus a dakto to nakrája na malé kocky cca 1,5-2 cm a to tam nasype ..aj to je OK.
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Odoslaťod mafino1 » 23 Mar 2008 20:20 pm

Tá keramika je neporézna asi na rozptýlenie prúdu vody a tie plastové guličky sú deravé.Ako to mam uložiť?
mafino1
 
Príspevky: 10
Obrázky: 2
Založený: 11 Feb 2008 20:25 pm

Odoslaťod VLADY » 23 Mar 2008 20:46 pm

Ak nemáš návod od filtra tak tu Ti istotne každý poradí inak .... a len Ťa popletieme. Takže ja som ti písal jak to mám v Eheime podla návodu ...dole valčeky potom molitan a potom guličky a ak máš tie plastové tie sa dávajú podla mňa tak isto jak tie porézne keramické kvôli baktériám tak preto až dakam do stredu alebo hore aby sa nezanášali nečistotami...
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Odoslaťod VLADY » 24 Mar 2008 20:38 pm

Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

Re: vonkajši filter

Odoslaťod bekefy » 04 Apr 2008 20:34 pm

Caute. Ja by som sa chcel opytat, ci je medzi Vami niekto z BA? Mam vonkajsi filter a potreboval by som kupit do toho Molitan. Kde sa da kupit na nenormalny rozmer 15x15 cm? Teraz som si poskladal vlastny filter a do toho potrebujem filter.
Obrázok používateľa
bekefy
 
Príspevky: 5
Obrázky: 22
Založený: 04 Apr 2008 20:26 pm

Re: vonkajši filter

Odoslaťod Aster » 04 Apr 2008 23:29 pm

Napr. v Biotop na Hranicnej. Narezu ti rozmer aky potrebujes. Mavaju 5cm a 10cm hruby rozna zrnitost. Tiez mavaju filtracnu vatu cca 2cm hrubu.
Aster
 
Príspevky: 16
Založený: 29 Apr 2007 14:59 pm
Bydlisko: Zohor, Bratislava

Re: vonkajši filter

Odoslaťod bekefy » 05 Apr 2008 09:42 am

Aster napísal:Napr. v Biotop na Hranicnej. Narezu ti rozmer aky potrebujes. Mavaju 5cm a 10cm hruby rozna zrnitost. Tiez mavaju filtracnu vatu cca 2cm hrubu.



Velmi pekne Ti dakujem za info. Prave taky obchod som hladal.
Este raz Diky :D
Obrázok používateľa
bekefy
 
Príspevky: 5
Obrázky: 22
Založený: 04 Apr 2008 20:26 pm

100l akvarko aký filter?

Odoslaťod richmon » 13 Apr 2008 03:05 am

prosím o radu mám filter fluval 3 starej generácie a plast začína povolovať, tak začínam aj ja špekulovať nad novým filtrom či nezobrať fluval 104 alebo 204 či dokonca 304 s tým, že by som reguloval ak sa dá prietok vody cez tento filter či mechanicky alebo elektronicky, filter nech má aj rezervu. Poradte ako to poriešiť. Ďakujem
richmon
 
Príspevky: 7
Obrázky: 1
Založený: 07 Apr 2008 00:59 am

Odoslaťod VLADY » 14 Apr 2008 18:40 pm

Elektornicky ťažko leda zmenou kmitočtu a to je zložité a aj to že motorček je robený na tých cca 50Hz a ak sa mu dá menej na to aby mal menšie otáčky tak nemusí mu to robiť dobre z dlhodobého hladiska...
Obrázok používateľa
VLADY
 
Príspevky: 441
Obrázky: 12
Založený: 22 Nov 2007 12:19 pm
Bydlisko: BA-Trávnike

vonkajši filter

Odoslaťod bekefy » 01 Máj 2008 16:38 pm

Caute, mám vonkajsi filter vlastnej vyroby prietokovy. Akvarko mam 100l. Aky mam zvolit prietok? Niekde som cital ze ma byt 3x vetsi ako obsah akvaria. Vrtsvy mam Molitan (hrubsi), Keramika, Molitan (jemnejsi), a na konci sacky zo zemikakov. Cerpadlo mam na max. prietok 400l/h.
Obrázok používateľa
bekefy
 
Príspevky: 5
Obrázky: 22
Založený: 04 Apr 2008 20:26 pm

Odoslaťod pi?o » 01 Máj 2008 19:19 pm

richmon, ak si bol spokojný zo značkou fluval, tak to nemeň. na fluvale 304 sa dá regulovať prietok vody, ma 3 koše+ 4molitanové vložky,tichý chod. ja som s nim veľmi spokojný.
pi?o
 
Príspevky: 49
Obrázky: 62
Založený: 13 Dec 2007 21:06 pm
Bydlisko: Bardejov

Re: vonkajši filter

Odoslaťod beky27 » 07 Máj 2008 09:35 am

rada by som sa opytala ci na 375 l potrebujem vonkajsi filter, alebo budu stacit dva vnutorne. Ak vonkajsi tak aky? (cenovo dostupny)
beky27
 
Príspevky: 10
Obrázky: 14
Založený: 04 Okt 2007 08:38 am

Re: vonkajši filter

Odoslaťod jojo+ » 07 Máj 2008 10:14 am

aj mna by zajímalo vnutorny často čistim
Obrázok používateľa
jojo+
 
Príspevky: 7
Založený: 06 Máj 2008 18:05 pm

Re: vonkajši filter

Odoslaťod thomas111 » 07 Máj 2008 19:28 pm

beky27 napísal:rada by som sa opytala ci na 375 l potrebujem vonkajsi filter, alebo budu stacit dva vnutorne. Ak vonkajsi tak aky? (cenovo dostupny)

Mam presne taky isty objem nadrze, pouzivam TetraTec EX 1200. Som spokojny. Vnutorny by som si nedal, jednak kvoli tomu, ze nemam rad vela techniky v akva a jednak kvoli cisteniu. Ja tento svoj cistim dva krat doroka. Ma sice prilis silny prietok, takze ho mam priskrteny na polovicu, ale objem filtra je dost dobry takze kvoli tomu som si zobral ten najvacsi co je vo svojej triede.
Obrázok používateľa
thomas111
 
Príspevky: 626
Obrázky: 27
Založený: 17 Jan 2006 01:35 am
Bydlisko: Stropkov, Presov

Odoslaťod mafino1 » 08 Máj 2008 22:07 pm

Na TETRATEC 1200 som si už super zvykol aj ja, mam dobre pH aj čistu vodu a na miesto vatoveho media som použil antialergicku napln do vankušov v spojeni s originalnym molitanovym mediom od TETRATECU.
mafino1
 
Príspevky: 10
Obrázky: 2
Založený: 11 Feb 2008 20:25 pm

Odoslaťod pavol » 26 Jún 2008 21:37 pm

Tiež by som potreboval poradiť.Kúpil som vonkajší filter fluval FX5 a je tam iba 4m rebrovanej hadice.Pre mňa je krátka.Potreboval by som ešte prikúpiť aspoň 2m s jednou koncovkou.V Hornbachu mali len menšie priemery.V Akvashope kde som FX5kúpil tiež nemajú.Takže som nahratý.
pavol
 
Príspevky: 92
Obrázky: 14
Založený: 06 Jún 2008 22:09 pm
Bydlisko: Pieš?any

Odoslaťod paolo » 26 Jún 2008 21:46 pm

http://www.hadicepro.sk
tu som kupoval ja
Obrázok používateľa
paolo
 
Príspevky: 163
Obrázky: 94
Založený: 21 Jan 2008 22:42 pm
Bydlisko: bratislava

Odoslaťod pavol » 27 Jún 2008 08:24 am

Vďaka.Sú tam celkom zaujímavé možnosti riešenia problémov.IbažeMoj problém je vtom,že na hadici ktorá bola dodaná k filtru sú zalisované koncovky,ktoré sa priamo zasúvajú do hlavy filtra.Takže iba originál.
pavol
 
Príspevky: 92
Obrázky: 14
Založený: 06 Jún 2008 22:09 pm
Bydlisko: Pieš?any

Odoslaťod pakozdy » 27 Jún 2008 09:26 am

koncovky mozes ufiknut a nahradit ich niecim inym.
pakozdy
 
Príspevky: 431
Obrázky: 4
Založený: 07 Dec 2007 23:25 pm
Bydlisko: bratislava

Odoslaťod pakozdy » 27 Jún 2008 09:26 am

koncovky mozes ufiknut a nahradit ich niecim inym.
pakozdy
 
Príspevky: 431
Obrázky: 4
Založený: 07 Dec 2007 23:25 pm
Bydlisko: bratislava

Odoslaťod paolo » 27 Jún 2008 09:35 am

a to je nejaky problem ? prestrihni original hadicu kusok od spojky a pomocou vsuviek alebo inych spojok ju predlz - koncovky ti ostanu ako predtym.
Obrázok používateľa
paolo
 
Príspevky: 163
Obrázky: 94
Založený: 21 Jan 2008 22:42 pm
Bydlisko: bratislava

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.