Vonkajsi filter



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Odoslaťod Giftzahn » 29 Okt 2008 15:15 pm

TropheuS napísal:Akvaristiku robim uz dlho a o Fluvaloch sa vzdy vravelo, ze su kvalitne a spolahlive. Preto som aj isiel do tej 405 a bol som velmi prekvapeny, ze je tak hlucny. Kamarat co ho pouziva, tiez tvrdi, ze s nim nema problem, krasna cista voda, lenze v miestnosti kde ma to akva nespava. Cize hlucnost ho nezaujima. Tiez by som s nim bol spokojny, ked by som ho nemal cca 50cm od postele. A inak ta vytokova rampa sa mi tiez velmi nepozdava :x Mohli tam dat nieco kvalitnejsie, pripadne aspon vytokovy ventil, ako na fluvale. Este uvazujem, ze tu vytokovu rampu tam predsalen dam, ale tu koncovku otvorim. Myslis, ze to znizi prietok? Ako som uz pisal, ked som nasadil difuzer, filter bol trochu hlucnejsi. Ako keby sa viac namahal :?: ...


inak pozri tu:

prislusenstvo k EHEIMom: http://www.akvaprodukt.sk/vyber_vyrobok ... on_filtre&
a
instalacne sety k EHEIMom:
http://www.akvaprodukt.sk/vyber_vyrobok ... stvo_sety&
mozno ta nieco oslovi.... ja som tu dokupoval hadice, dvojkohuty a este nejake drobnosti k mojim EHEIMom :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Odoslaťod atiles » 29 Okt 2008 15:48 pm

TropheuS napísal: Atiles: ten filter bol instalovany v roznych kombinaciach asi v rozmedzi dvoch dni. Musis mat velmi cudnych chovancov, ked sa Ti filter zanesie uz za dva dni :o Ake pouzivas Ty filtracne media?

Siporax
Obrázok používateľa
atiles
 
Príspevky: 310
Obrázky: 51
Založený: 19 Apr 2006 23:35 pm
Bydlisko: žilina

Odoslaťod TropheuS » 29 Okt 2008 16:46 pm

to Giftzahn: dikes :D
Este by ma zaujimalo, ze tam pisu pri mojej 2228 priemer 12/16 na vytlacnej hadici a este tam je taky hadicovy medzikus na tu rampu. A ten difuzer sa dava uz na to hned za kolenom, alebo na ten medzikus? Pretoze ten sa mi zda s vacsim priemerom. Inak ten difuzer bol s mensim priemerom a prisposoboval som ho doma vyrobenym medzikusom, preto mozno trochu hucal. Ked kupim original na ten priemer, snad to bude OK.
TropheuS
 
Príspevky: 78
Obrázky: 1
Založený: 23 Júl 2007 11:32 am

Odoslaťod Giftzahn » 30 Okt 2008 09:11 am

TropheuS napísal:to Giftzahn: dikes :D
Este by ma zaujimalo, ze tam pisu pri mojej 2228 priemer 12/16 na vytlacnej hadici a este tam je taky hadicovy medzikus na tu rampu. A ten difuzer sa dava uz na to hned za kolenom, alebo na ten medzikus? Pretoze ten sa mi zda s vacsim priemerom. Inak ten difuzer bol s mensim priemerom a prisposoboval som ho doma vyrobenym medzikusom, preto mozno trochu hucal. Ked kupim original na ten priemer, snad to bude OK.


tu je detail difuzera

Obrázok

no podla obrazku sa mi zda ze na vytokove koleno je treba nasadit kus hadice a na nu ten diffuzer...teda ak ma oko neklame :mrgreen: ,sam tento diffuzer nepouzivam, i ked som nad tym rozmyslal, ze by som namiesto privodu vzduchu tam supol hadicku s Co2 a pomocov toho diffuzera rozprasoval Co2 do akva..ale sa mi to zatial nezda ako moc dobre riesenie.... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod TropheuS » 30 Okt 2008 11:22 am

Hej, vyzera to, ze je to na tom medzikuse. Inak asi to dost znizuje prietok. Vcera som prehodil vytokovu trubicu na dlzku akvaria (povodne vytok smeroval po sirke) a trosku sa voda hybe viac, ale aj tak sa mi to zda na tropheusov malo. Proste Fluval robil vacsi prud :x aj ked si myslim, ze tych 250l/h nemoze byt az tak citelnych. Ale zase Fluval je funglac a Eheim uz jazdenka. Ako casto cistic hadice? Premyslam nad novou vytokovou, lebo je uz trochu od rias.
TropheuS
 
Príspevky: 78
Obrázky: 1
Založený: 23 Júl 2007 11:32 am

Odoslaťod Giftzahn » 30 Okt 2008 12:01 pm

TropheuS napísal:Hej, vyzera to, ze je to na tom medzikuse. Inak asi to dost znizuje prietok. Vcera som prehodil vytokovu trubicu na dlzku akvaria (povodne vytok smeroval po sirke) a trosku sa voda hybe viac, ale aj tak sa mi to zda na tropheusov malo. Proste Fluval robil vacsi prud :x aj ked si myslim, ze tych 250l/h nemoze byt az tak citelnych. Ale zase Fluval je funglac a Eheim uz jazdenka. Ako casto cistic hadice? Premyslam nad novou vytokovou, lebo je uz trochu od rias.


njn, co sa tyka cistenia hadic...tak som ich cistil raz za rok....a uplne stacilo, prirodzene som aj kontroloval ci nahodou "nestvrdli" a netreba ich vymenit... ale na to mam pekne asi 10m EIHEIM zelenej hadice skladom, len pre pripad.... :twisted: a inak pri EHEIME som pozoroval znizenie prietoku tak mozno po 10 - 11 mesiacoch pricom pri FLUVALE 105 je konec po pol roku...ledva z neho chudaka voda vyteka aj je tak akurat :dead: cize po max. 5 -6 mesiacoch najneskor je FLUVAL 105 nutne odpojit a vycistit, ale potom ho musim sakra priskrtit lebo pomaly voda strieka z akva taky prud hodi ked je vycisteny 8)

u mna plavaju v akva 12ks neonky, 12ks razbory ,6 ks panciernicky sterbai, 3ks corydoras nanus (zda sa mi ze to budu oni), 5ks otocintlus - mini prisavnici a 3ks SAE...cize celkom dost rybiek na 200L, preto tie dva EHEIM filtre a vymena vody s odkalenim dna 3x do tyzdna tak cca. 50L (este zostala nejaka ta vlaknita riasa...a tipujem ze este mesiac a ma po chlebe - riasa vlaknita jedna :twisted: ) a pri tej prilezitosti akurat skontrolujem ci nie su upchate nasavacie kose od EHEIMov a ci nieco nebolokuje hadice, ci fici uv-cko a tak..... 8)

inak ked je ten EHEIM second-hand, tak by som hourcite vycistil a povymienal vyrobcom odporucene diely...napr..tesnenia, vrtulku atd. to co ma by namazane namazat cize urobil nejaku tu udrzbu - pri svojich EHEIMoch to robit 1x za rok a pri FLUVALE 105 2x do roka pri cisteni filtra pozri sem, tu je pdf, s parts-list :

http://www.eheim.de/eheim/pdf/de/ersatz ... prof_D.pdf
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod TropheuS » 31 Okt 2008 11:17 am

Je to jazdenka, ale zevraj iba 5 tyzdnov. Za ten cas si myslim, ze by sa nemalo nieco len tak pokazit. Vycistil som ho a dal tam fluvalacke valceky a iba molitan. Proste sa mi zda, ze to na tie tropheus to bude malo :( Mozno to vyriesim vzduchovacou oponou. Dal som tam zatial len par prisavnkikov a voda je zatial cistucka, ale usadzuje sa mi po nich spina a to aj povedzme iba cca 10cm od nasavania a vobec sa to nepohybuje.
TropheuS
 
Príspevky: 78
Obrázky: 1
Založený: 23 Júl 2007 11:32 am

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod Giftzahn » 31 Okt 2008 12:06 pm

TropheuS napísal:Je to jazdenka, ale zevraj iba 5 tyzdnov. Za ten cas si myslim, ze by sa nemalo nieco len tak pokazit. Vycistil som ho a dal tam fluvalacke valceky a iba molitan. Proste sa mi zda, ze to na tie tropheus to bude malo :( Mozno to vyriesim vzduchovacou oponou. Dal som tam zatial len par prisavnkikov a voda je zatial cistucka, ale usadzuje sa mi po nich spina a to aj povedzme iba cca 10cm od nasavania a vobec sa to nepohybuje.


sak prave zevraj :twisted: na to by som sa nespoliehal, a ako prises sa ti nepozdava vykon...ja by som to cele poriadne prezrel :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod reenee » 01 Nov 2008 18:51 pm

ked tam chces mat silnejsi prud tak si tam daj toto
Obrázok používateľa
reenee
 
Príspevky: 8
Obrázky: 10
Založený: 22 Máj 2008 22:45 pm

Odoslaťod reenee » 01 Nov 2008 18:54 pm

EHEIM wide-jet pipe
Obrázok používateľa
reenee
 
Príspevky: 8
Obrázky: 10
Založený: 22 Máj 2008 22:45 pm

Odoslaťod dagoo » 04 Nov 2008 12:24 pm

Tak sa teda zapojim aj ja.... :D
Atiles - zas ho moc nechval, nie je az tak sikovny :P viem, o com pisem.. :D

A co sa tyka prietoku a zanesenia, tak to je prave otazka... ze ked ten Eheim bol jazdeny kratko a tlaci tak slabo, tak potom ako bude fungovat, ked bude jazdeny pol roka? Ex. filtre su podla mna prave robene na to, aby sa nemuseli casto cistit... Lebo keby som mal cistit filter kazde 3-4 mesiace a narusat si rovnovahu v akva a babrat sa s tym, tak to slahnem niekam...
Ja som mal tu 405-ku a nehucala mi. Akurat sa v nej obcas nahromadil vzduch z dalsieho vnutorneho cerpadla, cez ktore som vzduchoval v akvarku. A spaval som pri nej (ale nie s nou :))

Takze odporucam nieco silnejsie ako ten Eheim 2228. Bud je to zly kus, alebo vyrobca ma dost zvlastny zmysel pre humor, ked tam udava kapacitu na 600L akva a po tom, co som videl, by som ho pouzil na max. 150L akva....
Obrázok používateľa
dagoo
 
Príspevky: 28
Obrázky: 82
Založený: 19 Dec 2006 23:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod TropheuS » 06 Nov 2008 15:06 pm

Takze chlapci-vrabci vsetko to vyriesil :o Tetratec 1200. Filtracne media su v baleni, dokonca by som povedal ze ich je asi najviac spomedzi vsetkych uz spominanych. Kvalitativne prevedenie oproti ostatnym asi najlepsie, akurat kohuty a tesnenia na hadice by mohli byt pevnejsie. Pocutelnost super-zatial najlepsia. Len jemnucke sumenie. Prietok ako Fluval 405. A este som si aj dobru cenu vyboxoval. Uplna spokojnost a doporucam :!:
Hello to Dagoo a sme vdacni za Tvoje zapojenie sa :o
TropheuS
 
Príspevky: 78
Obrázky: 1
Založený: 23 Júl 2007 11:32 am

Odoslaťod dagoo » 06 Nov 2008 16:02 pm

noo, takze si tu spravil peknu recenziu na vonkajsiu filtraciu :o
som zvedavy, ked to uvidim nazivo v akcii :o
Obrázok používateľa
dagoo
 
Príspevky: 28
Obrázky: 82
Založený: 19 Dec 2006 23:03 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod Giftzahn » 06 Nov 2008 16:10 pm

TropheuS napísal:Takze chlapci-vrabci vsetko to vyriesil :o Tetratec 1200. Filtracne media su v baleni, dokonca by som povedal ze ich je asi najviac spomedzi vsetkych uz spominanych. Kvalitativne prevedenie oproti ostatnym asi najlepsie, akurat kohuty a tesnenia na hadice by mohli byt pevnejsie. Pocutelnost super-zatial najlepsia. Len jemnucke sumenie. Prietok ako Fluval 405. A este som si aj dobru cenu vyboxoval. Uplna spokojnost a doporucam :!:
Hello to Dagoo a sme vdacni za Tvoje zapojenie sa :o



no TetraTEC nie je zly akurat by som si dovolil tvrdit, ze achillovou patou TetraTecu su tie kohuty a tesnenia :oops:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod TropheuS » 06 Nov 2008 16:18 pm

Normalne jak z niejakeho casaku kolonka "TESTOVALI SME" :o Nech si z toho kazdi vyberie co chce...
TropheuS
 
Príspevky: 78
Obrázky: 1
Založený: 23 Júl 2007 11:32 am

Odoslaťod atiles » 06 Nov 2008 16:44 pm

dagoo napísal:Tak sa teda zapojim aj ja.... :D
Atiles - zas ho moc nechval, nie je az tak sikovny :P viem, o com pisem.. :D

Je mi jasné že vieš o čom píšeš, nakukol som do tvojich príspevkov. :o
Mne sa tiež onoho času znížil radikálne prietok vonkajšieho filtra, bola zalomená hadica na prítoku.
Obrázok používateľa
atiles
 
Príspevky: 310
Obrázky: 51
Založený: 19 Apr 2006 23:35 pm
Bydlisko: žilina

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod Imrich Fuljer » 26 Jan 2009 20:03 pm

Giftzahn napísal:
TropheuS napísal:Takze chlapci-vrabci vsetko to vyriesil :o Tetratec 1200. Filtracne media su v baleni, dokonca by som povedal ze ich je asi najviac spomedzi vsetkych uz spominanych. Kvalitativne prevedenie oproti ostatnym asi najlepsie, akurat kohuty a tesnenia na hadice by mohli byt pevnejsie. Pocutelnost super-zatial najlepsia. Len jemnucke sumenie. Prietok ako Fluval 405. A este som si aj dobru cenu vyboxoval. Uplna spokojnost a doporucam :!:
Hello to Dagoo a sme vdacni za Tvoje zapojenie sa :o



no TetraTEC nie je zly akurat by som si dovolil tvrdit, ze achillovou patou TetraTecu su tie kohuty a tesnenia :oops:


Tu niekto uderil klinec po hlavicke.
Pravdu mas pravdu pises !
Obrázok používateľa
Imrich Fuljer
 
Príspevky: 356
Obrázky: 67
Založený: 25 Aug 2007 12:25 pm
Bydlisko: Bytca-SLOVENSKO

Re: Vonkajsi filter

Odoslaťod rusty » 08 Feb 2009 14:52 pm

Ja Vás všetkých zdravím.

Chcem od Vás radu. Mám vonkajší filter TetraTec EX600. Je potrebné mať aj vzduchovací motorček? Niekto tvrdí, že by mal ísť v noci, aby dopĺňal 02. Iný zase tvrdia, že keď je filter, tak nemusí byť zduchovací motorček. Kto má pravdu?
Obrázok používateľa
rusty
 
Príspevky: 87
Obrázky: 8
Založený: 30 Jan 2009 19:43 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Odoslaťod matus » 08 Feb 2009 15:01 pm

ad rusty: po tisic a jeden krat - zavisi od toho, kolko mas rastlin, ake velke akva, kolko rybiek, ako svietis, ... atd
zacinas inu temu - toto nema s filtrom nic spolocne :?
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod kenny » 15 Feb 2009 14:02 pm

mam otazocku:
stava sa vam ze na vonkajsom filtri na privodnej hadici vam narastie riasa?
mne cez nu uz skoro nic netecie. ako to mam vycistit? mam to preplachnut nejakou special tekutinou?
Obrázok používateľa
kenny
 
Príspevky: 383
Obrázky: 27
Založený: 15 Jan 2005 00:45 am
Bydlisko: NLS 14 B.Bystrica

Odoslaťod matus » 15 Feb 2009 17:48 pm

pre kennyho:
hadicu vymontuj, napln ju celkom octovou vodou na par hodin, potom pridaj hrubsi strk (povedzme 3-5mm), trochu vody vylej, zmotaj, uzavri konce a s tymito rumbagulami mozes drvit sambu alebo rumbu do neskoreho vecera (partnerka nie je nevyhnutna) :lol:

... a nabuduce tu cast hadice, co je na svetle oblep ciernou paskou (nap. elektrotechnicka izolacka)
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Giftzahn » 16 Feb 2009 09:17 am

kenny napísal:mam otazocku:
stava sa vam ze na vonkajsom filtri na privodnej hadici vam narastie riasa?
mne cez nu uz skoro nic netecie. ako to mam vycistit? mam to preplachnut nejakou special tekutinou?


bud samba, alebo rumba ako pise matus :lol: alebo napr:

Obrázok
Obrázok

samozrejme ze samba a rumba je lacnejsie riesenie + si mozno aj pri tom aj zatancujes :roll:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod bruno136 » 17 Feb 2009 14:10 pm

Cital som tu vseliake nazory na filtre a stale sa neviem razhodnut aky filter si mam vybrat pre moje cca 450 L aq. Mam na mysli tieto dva: Fluval 405, a TetraTec EX 1200. Vie niekto ktory je lepsi?
bruno136
 
Príspevky: 45
Založený: 16 Feb 2009 19:35 pm

Odoslaťod Giftzahn » 17 Feb 2009 14:37 pm

bruno136 napísal:Cital som tu vseliake nazory na filtre a stale sa neviem razhodnut aky filter si mam vybrat pre moje cca 450 L aq. Mam na mysli tieto dva: Fluval 405, a TetraTec EX 1200. Vie niekto ktory je lepsi?


njn, ked zvolis Fluval 405 - si v pohodke na bezpecnej stane :mrgreen: chybu nespravis...ako som tu uz pisal podla mna oproti EHEIMU trochu je FLUVAL hlucnejsi ale inak vyborna volba.....spokojny budes urcite....aj ked som skor EHEIMista do noveho akva 90x30x60 som bral minuly tyzden novucky FLUVAL 205 + hladinovy odsavac, prepad ci aky das to je, a viem ze budem na 100% spokojny 8)

co sa tyka celej TetraTec EX rady...precitaj si tu http://www.akva.sk/viewtopic.php?t=4250&start=72 ...zial mam s touto radou len "vesele zazitky" :cry: ani zadara by som uz nebral.... :P nie ze kupoval
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.