Vylepsenie filtra Fan 3



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Odoslaťod Y2K » 24 Apr 2009 09:20 am

Dakujem za navod...len ja by som chcel dat ten biomolitan vodorovne cize potrebujem este nejaku hadicu ktora pojde z tej nasadacej trubky do hlavice ale to si snad nejak poriesim...
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Reklama

Odoslaťod Y2K » 25 Apr 2009 14:17 pm

Tak filter nainstalovany.
Do molitanu som vsunul tu nasavaciu umelinu z Fan 3 a hadicou prepojil s hlavicou.
Molitan je vodorovne, hlavica zvislo a vsetko funguje ako ma.
Uvidime ci to pomoze.
Molitam ma priblizne objedm 3,2 l.

Do maleho akva som kupil nasavaciu hlavicu a tam som biomolitan umiestnil zvislo nakolko sa hadica na takom malom priestore lamala.
Snad bude vsetko OK
Cas ukaze....
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod Y2K » 25 Apr 2009 20:56 pm

Este by som sa chcel spytat ci je jedno ci je ten molitan vodorovne alebo zvislo, zrejme ano.
A ci vadi ak sa dvoma stenami dotyka jednou dna a jednou skla alebo je to jedno.
A ci ma byt molitan viac jemny alebo menej jemny teda vacsie otvorceky.Alebo zasa na tom nezalezi?
Dik za odpoved.
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod matus » 25 Apr 2009 22:15 pm

najlepsie, ked to odfotis a hodis do albumu
aku asi mas filtraciu ? meral si to ?
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Y2K » 26 Apr 2009 11:16 am

Co ci som meral?
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod matus » 26 Apr 2009 20:18 pm

matus napísal:... aku asi mas filtraciu ? meral si to ?
z textu myslim celkom jasne vyplyva, ze sa pytam na filtraciu-prietok-pocet litrov za hodinu ...
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Y2K » 26 Apr 2009 22:03 pm

No ved prietok je 600l/h.
To je udaj z filtra FAN 3.
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod matus » 27 Apr 2009 13:27 pm

tak to musis rapidne znizit na max. 120 l/hod
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Y2K » 27 Apr 2009 13:28 pm

Tak je tam nejake regulovacie kolecko, ale co ja viem aky tam je prietok na najmensom.
OK, skusim to nastavit a uvidime co to povie.
Myslis ze to je takto prilis?
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod Giftzahn » 27 Apr 2009 14:53 pm

Y2K napísal:Tak je tam nejake regulovacie kolecko, ale co ja viem aky tam je prietok na najmensom.
OK, skusim to nastavit a uvidime co to povie.
Myslis ze to je takto prilis?


njn, ono vyrobca udava 600L/h ale pravdepodobne to bude prietok bez zataze...t.j. bez filtracneho molitanu atd. cize realne je ro tak max. 50 - 75% z tych 600L/h :wink: ale aj tak by si ho mal nastavit na co najmensi prietok .... hore na tej hlave sa to da pohodlne nastavit mas tam oznacenie + a - cize treba potocit takou sedou umelhmotnou srandou co je hore na tej hlave a mas nastavene :lol:

pozri sem: https://sklep.aquael.pl/wcsstore/Aquael ... _norm1.jpg
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod Y2K » 27 Apr 2009 14:55 pm

Ale to viem ze ako sa to nastavuje :o
Len som to myslel tak ze neviem ake hodnoty pri akom nastaveni tam su 8)
Teda ze ked chcem napriklad prietok na polovicu ci ozaj treba otocit to nastavovacie koliecko o polovicu.
Ale to je asi jedno, dam to na najmenej a bude teda.
Len ked to je na najmensom necitim takmer ziadny prud vody vychadzat z ustia...
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod matus » 27 Apr 2009 21:35 pm

osobne mam skusenost, ze aj ked to uzavries uplne, tak je to este stale silny prietok - mam starsi model, pri novom modeli to ale nemusi byt tak
zober nejaku hadicku, aby ti pasovala na ustie a nasun ju - ponor filter s hadickou do vedra s vodou a hadicku (nie dlhu max. 1/2m) daj do nejake nadoby, kde mas oznacene litre a strc filter do prudu a meraj cas napr. za kolko sekund ti natecie jeden liter - ostatne je matematika a mas orientacne prietok litre za hodinu
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod matus » 27 Apr 2009 21:36 pm

osobne mam skusenost, ze aj ked to uzavries uplne, tak je to este stale silny prietok - mam starsi model, pri novom modeli to ale nemusi byt tak
zober nejaku hadicku, aby ti pasovala na ustie a nasun ju - ponor filter s hadickou do vedra s vodou a hadicku (nie dlhu max. 1/2m) daj do nejake nadoby, kde mas oznacene litre a strc filter do prudu a meraj cas napr. za kolko sekund ti natecie jeden liter - ostatne je matematika a mas orientacne prietok litre za hodinu
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod matus » 27 Apr 2009 21:36 pm

osobne mam skusenost, ze aj ked to uzavries uplne, tak je to este stale silny prietok - mam starsi model, pri novom modeli to ale nemusi byt tak
zober nejaku hadicku, aby ti pasovala na ustie a nasun ju - ponor filter s hadickou do vedra s vodou a hadicku (nie dlhu max. 1/2m) daj do nejake nadoby, kde mas oznacene litre a strc filter do prudu a meraj cas napr. za kolko sekund ti natecie jeden liter - ostatne je matematika a mas orientacne prietok litre za hodinu
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod matus » 27 Apr 2009 21:41 pm

osobne mam skusenost, ze aj ked to uzavries uplne, tak je to este stale silny prietok - mam starsi model, pri novom modeli to ale nemusi byt tak
zober nejaku hadicku, aby ti pasovala na ustie a nasun ju - ponor filter s hadickou do vedra s vodou a hadicku (nie dlhu max. 1/2m) daj do nejake nadoby, kde mas oznacene litre a strc filter do prudu a meraj cas napr. za kolko sekund ti natecie jeden liter - ostatne je matematika a mas orientacne prietok litre za hodinu
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Y2K » 04 Máj 2009 13:41 pm

No chlapci tak som dal molitan o objeme asi 6l a prietok filtra na minime a akosi sa mi zda ze sa rozmaha stetinkova riasa...co to?
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.