Vylepsenie filtra Fan 3



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Vylepsenie filtra Fan 3

Odoslaťod Y2K » 28 Mar 2009 18:53 pm

Zdravim,
vlastnim filter Fan 3 ale kedze sam o sebe ma malu filtracnu nadrzku, chcel by som jeho filtracny povrch zvacsit pridanim biomolitanu.
A kedze by som chcel aby molitan bol vodorovne tak by som chcel nejakou hadickou predlzit jeho nasavanie.
Myslite ze to je mozne takto?
Ale aj tak neviem ako by som to zrealizoval...
Vedeli by ste poradit?
THX
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Reklama

Odoslaťod gogo1968 » 28 Mar 2009 20:13 pm

Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 255
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod bamma_boy » 28 Mar 2009 20:19 pm

ALEBO!, môžeš použiť len ten veľký čierny nástavec ktorý bol na prvom (keď nepočítame tie dva obrázky rýb) obrázku a k nemu kúpiť molitán resp. akvacit ktorý by už v sebe mal mať zavedenú dierovanú trubičku a môžeš buď

Ju z toho akvacitu odstrániť a natvrdo ho nasadiť na čierny kus filtra

Nechať tam dierkovanú trubičku a nasadiť to na čierny kus filtra (tuším nutná malá úprava trubičky)

Dúfam že som to popísal jasno :roll: Keby boli nejaké nejasnosti kľudne sa opýtaj :wink:
:pivo:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod Y2K » 28 Mar 2009 20:33 pm

Ten navod je celkom dobry, take daco by som potreboval veru...

@bamma_boy: No asi som to uplne nepochopil :-)
Bude treba lepsie vysvetlenie...to vies, lama :D
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod bamma_boy » 28 Mar 2009 20:43 pm

pri to filtri ktorý máš, alebo v ňom, by si mal mať ten čierny predlžovací nástavec, v tom návode od "gogo" tretí obrázok od hora (počítajme aj tie s tými rybami).
Máš ho?

Ak hej tak choď do akvaristiky a mali by mať akvacit s dierou v ktorej je plastová trubička (ak nie nič sa nedeje ale dieru si budeš musieť spraviť sám!), molitán nasuň na čierny predlžovací dielec a je hotovo! :wink:
:pivo:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod Y2K » 28 Mar 2009 20:49 pm

bamma_boy napísal:pri to filtri ktorý máš, alebo v ňom, by si mal mať ten čierny predlžovací nástavec, v tom návode od "gogo" tretí obrázok od hora (počítajme aj tie s tými rybami).
Máš ho?

Ak hej tak choď do akvaristiky a mali by mať akvacit s dierou v ktorej je plastová trubička (ak nie nič sa nedeje ale dieru si budeš musieť spraviť sám!), molitán nasuň na čierny predlžovací dielec a je hotovo! :wink:
:pivo:


jaaaaj...no hovorim lama :o
No ale ja by som chcel ten cierny nastavec predlzit nejakou hadickou (alebo cim) aby bol dalej od nasavacej hlavice.
Lebo molitan chcem dat vodorovne na dno (za skaly).

Ten cierny nastavec samozrejme chcem poriesit tak ako si opisal.
Len sa obavam ze on ma tak 10cm a molitan bude mat 50 cm.
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod bamma_boy » 29 Mar 2009 10:35 am

no, veď to je to čo vravím.. kúp si molitán buď s dierou uprostred (najlepšie aj s plastovou trubičkou!) a nasuň na čierny diel :wink:

AK, trubičku v molitáne mať nebudeš, zober hadicu napr. o priemere 12/16 (pozor, aby sa ti dala nasadiť na ten čierny kus) sprav do nej diery kol do kola v rozumných rozostupoch a jednoducho nasuň na molitán a filter :wink: Ak budú otázky, pýtaj sa
:pivo:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod martin_s » 29 Mar 2009 10:39 am

Y2K: Ten "bublifuk" pouzity v tom clanku ma sklopne ramena, takze ho mozes dat aj do vodotovnej polohy.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 11:14 am

bamma_boy napísal:no, veď to je to čo vravím.. kúp si molitán buď s dierou uprostred (najlepšie aj s plastovou trubičkou!) a nasuň na čierny diel :wink:

AK, trubičku v molitáne mať nebudeš, zober hadicu napr. o priemere 12/16 (pozor, aby sa ti dala nasadiť na ten čierny kus) sprav do nej diery kol do kola v rozumných rozostupoch a jednoducho nasuň na molitán a filter :wink: Ak budú otázky, pýtaj sa
:pivo:


Tak toto je uz lepsie..
Rozmer hadicky mi pomoze.
uz mam aku taku predstavu, snad to pojde.

Este otazocka:
Utiahne to cerpadielko ak to bude takto "predlzene"?

A co myslite, ten rozmer molitanu 10x10x50 je OK?
Ak nebude diera v strede snad sa lahko spravi...
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod dusik » 29 Mar 2009 11:41 am

Stačí ti 10x10x25. Nemusíš za každú cenu robiť 2% objemu akvária. Pri takomto veľkom akváriu stačí 1%.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 11:43 am

dusik napísal:Stačí ti 10x10x25. Nemusíš za každú cenu robiť 2% objemu akvária. Pri takomto veľkom akváriu stačí 1%.


OK super, dik...spravime
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod bamma_boy » 29 Mar 2009 14:05 pm

čerpadlo vžhľadom ku naddmienzovanosti týchto filtrov by to utiahnuť malo, dovolím si tvrdiť že s vysokým sacím výkonom ALE, otázka je pri akom veľkom prietoku! je dosť pravdepodobné že ho budeš musieť zvýšiť a to by mohlo spôsobiť výr v akva, preto budeš musieť asi vymyslieť niečo ako rozstrekovaciu rampu (môžem sa mýliť treba to vyskúšať :wink: )
:pivo:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod bamma_boy » 29 Mar 2009 14:05 pm

double post, ospravedlňujem sa
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 15:10 pm

Rozstrekovaciu rampu?

A ved aj tak teraz mi ide naplno, teda 700l/h a v pphode si myslim.

Ci?
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 16:13 pm

Este tak mimochodom:
Ten moj fan 3 uz asi tiez nie je co byval.
Ked ho pustim tak voda neunika len cez otvor na to urceny ale aj cez hlavicu, vsade okolo.
Ale to asi tak prilis nevadi, alebo sa mylim? :?:
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod bamma_boy » 29 Mar 2009 17:00 pm

aha pardon nenapadlo ma koľko litrové akvárium máš, čo už chybička se bloudí :oops:
Pro tom max. prietoku to musí stačiť :wink:
a to že to uniká kolo hlavy, hmm nemalo by to vadiť ale môže cez to unikať napr. ešte kalná (neprefiltrovaná) voda atď... pokiaľ to problémy robiť nebude tak je to v poriadku, časom sa ukáže :wink:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 20:08 pm

Fajn...vyskusam daco zmajstrovat a dam vediet.
Plan je zatial taky, pouzit hadicku na konci ju zavriet a potom poprepichovat co to len pojde.
Mala by mat dlzku tak 50 cm.
Tu napojim na hlavicu.
Malo by to byt OK snad.

Este otazocka, moze byt ten fan 3 vo vodorovnej polohe?
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod bamma_boy » 29 Mar 2009 20:56 pm

OK, len ťa ešte upozorním, neprepichuj tu hadicu veľmi veľa! čím viac ju prepichneš tým menej bude sať...stačia tak maximálne 4 diery dookola a rozostupy na výšku nechaj aspoň 1-1,5cm :wink:
A to či môže byť vo vodorovnej polohe, nemal by byť ale nemalo by sa mu nič stať..pár filtrov už som tam mal a nestalo sa im nič :wink:
:pivo:
Obrázok používateľa
bamma_boy
 
Príspevky: 114
Založený: 25 Jan 2008 19:45 pm
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Odoslaťod Y2K » 29 Mar 2009 23:02 pm

OK super.
Dakujem za rady, vyskusam a ked to "zmajstrujem" dam vediet.

Keby mal dakto este nieco k tomu povedat, kludne piste...
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod Y2K » 23 Apr 2009 10:48 am

Tak som dal na vasu radu a zaobstaral si biomolitany.
Jeden ma 6l druhy tak 3l.
Asi tam dam ten vacsi, aj ked je jemnejsi, co vy na to?
Jo a zatial sa mi nepodarilo prerobit Fan3 na tento molitan tak asi kupim origos tu cerpaciu hlavicu na to a bude....
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod Giftzahn » 23 Apr 2009 11:37 am

Y2K napísal:Tak som dal na vasu radu a zaobstaral si biomolitany.
Jeden ma 6l druhy tak 3l.
Asi tam dam ten vacsi, aj ked je jemnejsi, co vy na to?
Jo a zatial sa mi nepodarilo prerobit Fan3 na tento molitan tak asi kupim origos tu cerpaciu hlavicu na to a bude....


njn, ked dojdem domov a nezabudnem ... mam hlavu s fan3 a biomolitanovu kocku .... nafotim ti ako sa to tam da napojit... :lol: nemusis nic prerabat...ide to uplne lahko :twisted:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod Y2K » 23 Apr 2009 11:39 am

Giftzahn napísal:
Y2K napísal:Tak som dal na vasu radu a zaobstaral si biomolitany.
Jeden ma 6l druhy tak 3l.
Asi tam dam ten vacsi, aj ked je jemnejsi, co vy na to?
Jo a zatial sa mi nepodarilo prerobit Fan3 na tento molitan tak asi kupim origos tu cerpaciu hlavicu na to a bude....


njn, ked dojdem domov a nezabudnem ... mam hlavu s fan3 a biomolitanovu kocku .... nafotim ti ako sa to tam da napojit... :lol: nemusis nic prerabat...ide to uplne lahko :twisted:


Taketo daco som potreboval :-)
Sem s tym teda....
Y2K
 
Príspevky: 176
Obrázky: 18
Založený: 09 Mar 2008 11:17 am

Odoslaťod matus » 23 Apr 2009 19:43 pm

len k tomu dodam - na to spojenie toho filtra a tej trubky sa najlepsie hodi kratky kusok silikonovej hadice (1m stoji aj 150 Sk, ale tebe staci 5 cm, myslim, ze by nemal byt problem kupit 10cm), ten silikon ti vydrzi velmi dlho a ako trubku, co zasunies do molitanu mozes pouzit elektroinstalacnu trubku, co sa pouziva na zamurovanie do steny (nasledne sa v nej tahaju kabliky), maju rozne, pre nas akvaristov staci s priemerom 16 mm (najmensia) - dobre sa vrta, reze s nozikom, mozes ju aj nahriat nad sporakom a potom na nieco nasunut, vrtat dierky a podobne, a hlavne stoji ani nie 1 eurac za 3m
este jedno - aky ma priemer ten nasuvaci kruh na tom filtri ?
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod Giftzahn » 24 Apr 2009 08:32 am

Y2K napísal:
Giftzahn napísal:
Y2K napísal:Tak som dal na vasu radu a zaobstaral si biomolitany.
Jeden ma 6l druhy tak 3l.
Asi tam dam ten vacsi, aj ked je jemnejsi, co vy na to?
Jo a zatial sa mi nepodarilo prerobit Fan3 na tento molitan tak asi kupim origos tu cerpaciu hlavicu na to a bude....


njn, ked dojdem domov a nezabudnem ... mam hlavu s fan3 a biomolitanovu kocku .... nafotim ti ako sa to tam da napojit... :lol: nemusis nic prerabat...ide to uplne lahko :twisted:


Taketo daco som potreboval :-)
Sem s tym teda....


takze tu je par obrazkov:

1. spodok s filtra Aquael FAN 2/3 ... plast.obal, "akoze filtracna" :evil: napln a cierna plastova trubka a biomolitan spolu s nim dodana priesvitna perforovana trubka

Obrázok

2. cierna plastova Aquael trubka z FAN 2/3 a biomolitan

Obrázok

3. poskladane dokopy - cierna trubka z Aquael sa akurat zasunie ... v mojom pripade az na doraz...presne do molitanu zapadne :mrgreen:

Obrázok

... a cele sa to nasadi na "hlavu" Aquael FAN 2/3 a strci do akva .... :mrgreen: ... jednoduche a rychle avsak v akva dost nevzhladne :cry: ... osobne pouzivam tu Aquael FAN "hlavu" len na rozprasovanie Co2 ... :wink: na nic ine sa moc nehodi ... ako filter do akva je cely ten Aquael FAN 1/2/3 tak akurat zly vtip :twisted:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.