vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod drivesk » 04 Apr 2012 11:47 am

Kvoli tech problemom som prinuteny vymenit filter (Fluval U2) v 2 a pol rocnom akvariu a ako novy pouzijem externy Fluval 205. Ako to ale spravit co najsetrnejsie aby som neublizil rybam a celkovo akvariu, kedze novy filter je bez potrebnych mikrobov a ak ho spustim len tak, predpokladam, ze sa zmenia parametre vody. Vie mi niekto poradit ako ten filter "pripravit" pred tym ako ho vymenim? Dakujem.
drivesk
 
Príspevky: 25
Obrázky: 4
Založený: 20 Mar 2012 14:13 pm
Bydlisko: London

Reklama

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod Giftzahn » 04 Apr 2012 11:51 am

@drivesk: njn, celkom jednoducho oba filtre budes prevadzkovat sucastne ...t.j. dovtedy kym sa ti externy "nezabehen" plus mozes na zaciatku do externeho filtra v ramci zabehu vyzmykat "bordel" z interneho ... a potrebnych mikrobov sa nedoratas ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod doors010 » 04 Apr 2012 11:52 am

urcite by som do noveho vyzmikal molitan zo stareho filtra pripadne ak sa da tak by som aj ten molitan pouzil v novom filtry...nechal by som bezat oba filtre aspon tyzden ... aspon ja som to tak spravil a v pohode a to dokonca zabieham akvarko takze asi tak
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod VipErko » 04 Apr 2012 12:14 pm

U2 ma v sebe porovite valceky, nedali by sa pouzit aj do noveho filtra? ak nie, potom oba filtre sucasne - spravil som to tak isto ked som prechadzal z interneho na externy... :)
VipErko
 
Príspevky: 54
Obrázky: 9
Založený: 21 Nov 2009 14:57 pm
Bydlisko: Pezinok

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod drivesk » 04 Apr 2012 17:10 pm

Vdaka pani za rady. Budem podla nich postupovat :)
drivesk
 
Príspevky: 25
Obrázky: 4
Založený: 20 Mar 2012 14:13 pm
Bydlisko: London

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod buddy180 » 07 Aug 2012 21:46 pm

Zdravim pani,
idem v mojom akva vymenit molitan, teraz tam mam filter aquel fan 1 plus, ale ten ma strasne maly biomolitan tak idem nasadit uplne novy, bez vonkajsieho krytu. By ma zaujimalo ako docielit, aby sa nitrifikacne bakterie cim skor usadili v novom filtry? Postaci stary vyzmykat do noveho, alebo co navrhujete?
Ake mate vy skusenosti s vymenou biomolitanu?
Dakujem za odpoved
buddy180
 
Príspevky: 149
Obrázky: 1
Založený: 30 Mar 2012 23:04 pm

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod dedojozef » 07 Aug 2012 22:34 pm

Nerobil by som z toho takú vedu. Filter nieje jediné miesto pre n. baktérie. A pri takej veľkosti, ako je fan 1?
Ale vypraním starej a novej náplne v tej istej vode z akva tomu samozrejme napomôžeš.
Obrázok používateľa
dedojozef
 
Príspevky: 1565
Obrázky: 22
Založený: 08 Sep 2010 10:02 am
Bydlisko: Zvolen

Re: vymena filtra v zabehnutom akva - ako na to?

Odoslaťod Luker13 » 08 Aug 2012 07:20 am

tiez by som z toho vedu nerobil.... v dne je viac bakterii ako vo filtri, cize nebude to ziadna katastrofa. Tiez zvyknem niekedy poriadne vyprat filter v cistej vode a nic sa nedeje. Pochopitelne musis mat akva zabehnute
Obrázok používateľa
Luker13
 
Príspevky: 1640
Obrázky: 6
Založený: 12 Apr 2011 18:15 pm
Bydlisko: Piešťany


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.