vysoke dKH a Ph



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod bobo2 » 14 Júl 2009 19:55 pm

nepises aku osadku ryb budes mat v akva.ak to je pre africke cichlidy tak by som to ph neriesil.
Obrázok používateľa
bobo2
 
Príspevky: 64
Obrázky: 9
Založený: 14 Nov 2006 21:10 pm
Bydlisko: Kanianka

Reklama

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Bason » 14 Júl 2009 20:00 pm

No praveze nie, chcem tam dat hlavne skalare ,anieco okolo.
Obrázok používateľa
Bason
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 08 Júl 2009 21:51 pm
Bydlisko: Bytča

Odoslaťod horský vlk » 14 Júl 2009 20:20 pm

na to akva by si potreboval 4L nadobu s Co2...ale ty tam predsa nemas ziadnu travu.skus raselinu.ale aj tak nechapem preco to riesis ked tam nemas ryby ani travu
Obrázok používateľa
horský vlk
 
Príspevky: 167
Obrázky: 16
Založený: 11 Sep 2007 16:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Bason » 14 Júl 2009 20:27 pm

teraz momentalne tam travu uz mam a kazda znich chce ph medzi 6-7, viem aj to ze je toho co2 stale malo, akurat riesim nejake co2 cez reaktor a nie za 5k. Tu raselinu myslis normalne do vrecka tam zavesit alebo vyluh?
Obrázok používateľa
Bason
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 08 Júl 2009 21:51 pm
Bydlisko: Bytča

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Poly » 14 Júl 2009 20:56 pm

Z coho davkujes CO2? Lebo ak si zarobis dostatocne mnozstvo kvasnic a nasadis na koniec prevzdusnovaci kamienok, uz to ti dostatocne zrazi pH (aspon mne to tak funguje). Ak davas z bomby, potom je to zbytocne stratove, tam sa oplati uz skor nejake ucinnejsie metody.
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod kudrik » 14 Júl 2009 20:58 pm

ake ucinejsie
Obrázok používateľa
kudrik
 
Príspevky: 150
Obrázky: 55
Založený: 27 Nov 2004 18:40 pm
Bydlisko: Zvolen

Odoslaťod Bason » 14 Júl 2009 21:04 pm

kudrik napísal:ake ucinejsie

jj ake ucinnejsie, myslis tu prekazkovu drahu pre bublinky? Ja mam zdroj ako nema nikto, z bombiciek do 2l plastovej flasky a cez ventil napustam do tej obratenej nadoby ale pilujem dalej zajtra idem po obchodoch.
Obrázok používateľa
Bason
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 08 Júl 2009 21:51 pm
Bydlisko: Bytča

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Poly » 14 Júl 2009 22:41 pm

Napr. 1. reaktor, v ktorom ti idu bublinky CO2 smerom hore a prud vody smerom dole, pripadne sa to este da bublinkam stazit labyrintom 2. mozes vypustat CO2 pred nasavanie filtra a vrtulka ich pekne rozbije na prach, alebo 3. si mozes kupit bezstratovy difuzor s polopriepustnou membranou, to je ale drahsi spas a neviem si predstavit, co to bude, ked tu membranu prerastie riasa. :?
Sifonovu flasu som aj ja pouzival, ale uz som od toho upustil, pretoze 1 bombicka mi vydrzala 2-3 dni a nechcelo sa mi to tak casto menit. Davkoval som to kontinualne cez Ratajov difuzor, takze bolo treba postupne otvarat ventil ako sa znizoval tlak a to bola dalsia robota navyse.
Presiel som na kvasnice - zarobim, napojim, 2 tyzdne to buble a nemusim sa za tu dobu o to vobec starat, navyse straty mi az tak nevadia, pretoze je to CO2 takmer zadarmo a 2 tyzdne to bude bublat tak ci tak :)
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod horský vlk » 14 Júl 2009 23:12 pm

Bason napísal:jj ake ucinnejsie, myslis tu prekazkovu drahu pre bublinky? Ja mam zdroj ako nema nikto, z bombiciek do 2l plastovej flasky a cez ventil napustam do tej obratenej nadoby ale pilujem dalej zajtra idem po obchodoch.

ja to uz pouzivam niekolko rokov...tie bombicky a obratenu plastovu flašu.neprišiel si na nic nove..
Obrázok používateľa
horský vlk
 
Príspevky: 167
Obrázky: 16
Založený: 11 Sep 2007 16:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod horský vlk » 14 Júl 2009 23:15 pm

Bason napísal:teraz momentalne tam travu uz mam a kazda znich chce ph medzi 6-7, viem aj to ze je toho co2 stale malo, akurat riesim nejake co2 cez reaktor a nie za 5k. Tu raselinu myslis normalne do vrecka tam zavesit alebo vyluh?

normalne,do vrecka zavesit
Obrázok používateľa
horský vlk
 
Príspevky: 167
Obrázky: 16
Založený: 11 Sep 2007 16:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Bason » 15 Júl 2009 00:15 am

skusim tam dat tu raselinu,nevravim ze som prisiel na nieco nove z tou prevratenou flasou, ale ze je nieco ine ten byvaly malinovkovac oproti sifonke. co sa tyka toho kvasneho procesu, mam to v obyvacke a zatial vsetko co kvaselo tak aj smrdelo, takze radsej teraz zhanam 6kg flas z hasicaku a nejake ventily atd, co2 si uz nejako poriesim len to mi stale nejde do hlavy preco mi to ph zdanlivo bezdovodne stupa. (za kraviny sa vopred omluvam ,uz je pokrocily cas :o .)
Obrázok používateľa
Bason
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 08 Júl 2009 21:51 pm
Bydlisko: Bytča

Odoslaťod dusik » 15 Júl 2009 10:53 am

@Bason
Myslím ,že sa s ph príliš trápiš. Keď osadíš akvárium dostatočným počtom rastlín, tak sa ph bude samo udržiavať na ph 7-7,5 aj bez CO2 pri tvojej tvrdosti. Ja to mám rovnako. Mám tam spravený zvon, ale aj bez neho nejde ph nad 7,5. Druhá vec, ak používaš filter s čerením vody, tak väčšie koncentrácie CO2 vypudí a ostane len minimálne množstvo.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod Bason » 15 Júl 2009 14:03 pm

asi mas pravdu, skusil som pustit to co2 cez kamienok a behom pol hodky sa to ph zmacklo vieco nad sedem takze asi ak budem chcet dat dostatok co2 musim to tam pridavat aktivne,uz som spokojny ked sa to phcko pohlo :o
Obrázok používateľa
Bason
 
Príspevky: 21
Obrázky: 7
Založený: 08 Júl 2009 21:51 pm
Bydlisko: Bytča

Odoslaťod kustro » 18 Júl 2009 20:58 pm

chcel by som sa opytat moze mat vplyv teploty na vysku ph? predtym som mal teplotu vodu tak 23stupnov a ph okolo 6,8 bez CO2, s CO2 bolo ph 6,5.momentalne mam teplotu 29-30stupnov a ph je 7,2 bez CO2.trosku ma to znepokojilo lebo tak vysoke ph som este nemal.meriam ratajovymi testami
Obrázok používateľa
kustro
 
Príspevky: 238
Obrázky: 75
Založený: 08 Aug 2006 21:46 pm
Bydlisko: Nová Baňa

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Poly » 18 Júl 2009 21:03 pm

pH cistej vody je pri vyssej teplote nizsie, ale na tom, ake bude pH sa podielaju aj dalsie rozpustene latky vo vode, takze teoreticky v tvojom pripade moze byt pH vyssie kvoli teplote.
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Raviolka » 18 Júl 2009 21:21 pm

No já bych ani tak nemluvila o "dalších rozpuštěných látkách" - v našich podmínkách je to vždycky CO2, které má rozhodující vliv - a rozpustnost plynů se při vzestupu o 7 stupňů změní o dost. Samozřejmě nejen CO2. Hlavně ale předpokládám, že jde o rostlinné akvárium, a to při vyšších teplotách prostě funguje úplně jinak.
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2575
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: vysoke dKH a Ph

Odoslaťod Poly » 18 Júl 2009 21:50 pm

Aha, ja som bol vtom, ze rozdielnu rozpustnost CO2 som spomenul, vdaka za opravu :o
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod kustro » 19 Júl 2009 11:25 am

vdaka, aspon mam troska jasnejsie v tom uz.lebo som skor myslel ze vyssia teplota viac CO vo vode teda aj nizsie ph.akvarium je rastlinne viac ako raviolka napisala
Obrázok používateľa
kustro
 
Príspevky: 238
Obrázky: 75
Založený: 08 Aug 2006 21:46 pm
Bydlisko: Nová Baňa

Odoslaťod lawry » 14 Aug 2009 22:49 pm

neviem ci to sem presne patri ale chcem sa spytat ci sa da nejak jemne zvysit ph, dnes som sa hral a miesal som vodu z Brity s vodovodnou, po tejto uprave ma dKH 5 a pH asi 6 a chcel by som nieco okolo 6.5 alebo 6.8, pripustam CO2 z kvasnic tak som zvedavy, co to spravi v dlhodobom casovom useku s hodnotami
Obrázok používateľa
lawry
 
Príspevky: 34
Obrázky: 4
Založený: 05 Aug 2009 15:42 pm

Odoslaťod dusik » 15 Aug 2009 09:37 am

Pridavanim CO2 ti ph pôjde dole. Pridaj tvrdšiu vodu, alebo sú prípravky na zvíšenie ph a KH. Tie funguju. Opačný proces je zložitejší.
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod lawry » 15 Aug 2009 14:28 pm

ano to ja viem, len by som chcel aby mi KH ostalo tak ako je a pH sa len zvysilo a nie aj aj
Obrázok používateľa
lawry
 
Príspevky: 34
Obrázky: 4
Založený: 05 Aug 2009 15:42 pm

Re: Parametre vody

Odoslaťod Rýľan » 09 Dec 2010 17:19 pm

zdravim vas, chcem sa opytat ako by som mohol znizit tvrdost vody. dnes som zistil tieto hodnoty:
pH 7,35
UT 22 °dH (4,1 mmol/l) !!!
alkalita 2,2 mmol/l

z tej hodnoty tvrdosti som bol sokovany, a aj sa cudujem ze neonky ziju stale :-)
Obrázok používateľa
Rýľan
 
Príspevky: 84
Obrázky: 2
Založený: 27 Dec 2009 16:23 pm
Bydlisko: Podbrezová okr. Brezno

Predchádzajúca

Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.