Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod dr.pepa » 07 Sep 2010 00:47 am

No to by aj mna zaujimalo kolko asi tak 500g vydrzi.Dnes my dosiel tento set
Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/co2-classic-manometre-500-p-2598.html
Ma snim niekto nejake skusenosti?
dr.pepa
 
Príspevky: 52
Založený: 23 Mar 2010 20:54 pm
Bydlisko: Závod

Reklama

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 08:33 am

Holubar napísal:Volal mi este raz ten pan z Martina. Za tu stovku mi to vraj do KE aj prinesie. Z lenivosti ma to velmi laka, je tam 5 kg CO2, uz len zapojit a nestarat sa... Problem vsak je predsalen ten rozmer, ma to 71 cm a to do skrinky nenarvem, cize musim pozret po niecom mensom.

Pozeral som na tie zostavy, co si poslal v ss. Ako je to s vydrzou flias? Ta prva ma napr. 500 g flasu, ako casto by ju bolo treba naplnat? No a je tam cena na priamu kupu 55 EUR, nie je to podozrivo malo na to, ze tam je aj elmag ventil?

Pozrel som aj viacero aukcii v tej kategorii, problem moze byt, ze neponukaju zasielku mimo Nemecka, cize kazdemu treba poslat spravu. Skusenost je taka, ze max tretina konci uspechom, tak ale tie ceny stoja za to.

Myslim, ze aj 33% je dost, nevidim problem niekomu napisat raz a ostatne spravy len skopirovat na ostatnych..:-) Ale nemusis sa s tym vobec hrat a kupit nejaky sunt za 100 EUR alebo nieco normalne za 200 EUR (ten rozdiel je cena za usetrnie casu na pisanie mailu/ov na predajcov..:-)) Nizsia cena byva podozriva, ja som ale s tym nemal nikdy problem, snazim sa ale kupovat ak sa da od firiem kde je zaruka a nie od FO kde zaruka nie je (teda ak nie je este 2r v ramci vyrobcu)
Kolko vydrzi 500g flasa zavisi na parametroch vody, hlavne KH (Ut). Ak ju mas vysoku (od 6dKH) tak potom vela "bublas" a flasa je behom tyzdna/10 dni prec. Ak si do 4 dKH tak flasa zvykne vydrzat 4-6 tyzdnov (v zasade zjednodusene cim nizsia KH tym menej CO2 potrebujes dodat)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod pha » 07 Sep 2010 08:49 am

ja som vcera kupil sunt od rataja CO2 ventil mini s ihlakom, bez budikov okolo 50 evry, jeden uz mam dva roky namontovany na 6kg flaske a fachci ako ma, nikdy som s nim nemal problem. Flasu som kupil 1,5kg v Hastex za 30 evry, cele som to kupil za patnast minut. Neviem preco sa nedohodnes s dakou akvaristikou, napis si, co by si vsetko chcel, myslim vsetko, isto ti urobia na
balik dobre ceny.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod Holubar » 07 Sep 2010 10:41 am

No a este som nasiel tento inzerat
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/4701649/337-L-Akva.php
chce to sice predat vcelku, ale vie sa dohodnut aj po castiach. Za ten CO2 set by chcel 80 eur. Len neviem, co to tam ma za ventil, ukazuje to iba tlak vo flasi. Flasa je na 2 kg.
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 11:03 am

To nie je vobec zla cena. Ten ventil by mal ukazovat pracovny tlak (to si este over u majitela) a nie tlak vo flasi, inak by si (ak by to bolo tak ako pises) ani vlastne nevedel ako mas nastavenu tu redukciu tlaku plynu v bombe a na vystupe do ihlaku. Takze sa mi to nezda, co vravis (alebo ti povedal on?)
Navyse to ma aj el.mag ventil (nevidim na neho na tej foto poriadne aky to presne je...) Tak ci tak za tu cenu 2kg bomba s red. a ihlovym ventilom + el.mag. ventil je dobra kupa. Este si over tu tlak skusku. Jediny malinky nedostatok je prehlad o tlaku plynu vo flasi...to sa ale naucis postupom casu a budes vediet ze uz sa blizi cas plnenia, aj tak pri normalnych budikoch kym zacne ukazovat pokles az po uplne prazdnu bombu je to len par dni...takze nic tym az tak velmi neziskas aj keby tam bol.
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod Holubar » 07 Sep 2010 12:18 pm

No volal som znova, problem je, ze on ani nevie, co to je pracovny tlak a tlakova skuska. Bolo to kupovane ako hotovy set. Dobre je, ze je to z Kosic na skok, tak sa pojdem dnes na to pozriet.
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod gangboy » 07 Sep 2010 12:59 pm

A co tak zohnat nieco nove so zarukou?? Napr.
Kód: Vybrať všetko
[url]http://www.shopakva.sk/co2-profi-set-500g-elektromagnetickym-ventilom-p-1821.html[/url]
Toto je asi najlacniejsie co som videl a na ten 300l by to mohlo byt ok.
Obrázok používateľa
gangboy
 
Príspevky: 29
Obrázky: 10
Založený: 10 Jún 2010 10:07 am
Bydlisko: Poprad

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 13:18 pm

Je to to iste co rozoberam hore s Holubom len a) o 55 EUR drahsie a b) s mensou flasou...Pravdepodobne este aj to holubarove bude v zaruke...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod gangboy » 07 Sep 2010 13:53 pm

nj uvedomujem si to. Kedze uz co2 temu asi pomaly uzatvarate tak sa este spytam ci sa oplati rozmyslat nad difuzorom a zautomatizovanim co2(mam na mysli automaticke pustanie co2 na zaklade cidla) alebo to je uz len zbytocny prepich?
Obrázok používateľa
gangboy
 
Príspevky: 29
Obrázky: 10
Založený: 10 Jún 2010 10:07 am
Bydlisko: Poprad

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 14:03 pm

Mas pravdu, uzatvarame, uz len preto ze je tu toho na strankach pomerne dost...
Prepych to nie je, je to ale uz o stupienok vyssie. Nevidim to ako nevyhnutnost, da sa existovat aj bez toho. Je to ako dazdovy senzor v aute (zjednodusene..:-)), ked ho mas je to jednoduchsie a o nic sa nestaras, bez ohladu na pocasie vsetko funguje ako ma. Ked ho nemas musis to zapnut a myslet na to...Dolezity je ten zaklad aby bol kvalitny a dalsie veci si mozes postupom casu dokupovat (mat sice dazdovy senzor, ale v trabante to nie je zrovna vyhra, ak mi rozumies...:-))
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod Holubar » 07 Sep 2010 15:07 pm

Tak mne sa dnes oplatilo ist. Set bol kupovany v marci minuleho roku cez shopakva.sk, mam k tomu aj fakturu, povodna cena 185 eur. akurat este zohnat difuzor. K tomuto bol len kamienok a uz dost zariaseny.
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 15:33 pm

Vyborne! Som ti vravel, ze sa oplati hladat a vyckat (aj ked tych 185 EUR bolo typicky predrazenych...ale aj tak) a mas na to este aj zaruku..:-).
Popozeraj nejake difuzory alebo reaktory a ak si nebudes isty tak posli link ...navrhujem ale uz cez SS nech nespamujeme tuto temu...neskor tu mozes dat link na to co si si kupil a ako si spokojny a pod.
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod pha » 07 Sep 2010 19:17 pm

hmm, dobra kupa :pivo:
trinity: ty by si, aky difuzor doporucil do tohoto 300l akva?
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 07 Sep 2010 19:38 pm

Ak by neslo o peniaze tak rozhodne reaktor, nieco v tomto style... http://cgi.ebay.de/CO2-boost-1000-Ausse ... 2ea8bcc126
Kedze ale o peniaze ide tak akykolvek difuzor okrem skla...to mi tam uz prijde prilis male...ja mam dobru skusenost s flipperom od dennerle (priznam sa ako dennerlista, ze ine som ani neskusil kedze som naozaj spokojny....:-)) ale chcem ho nahradit prave reaktorom nech mam v akva co najmenej technickych kraviniek...dost ze tam mam rury na filtre, Ph sondu, teplotnu sondu a pod...:-) Moj trend je teraz skor ustupovat od techniky v akva do techniky pod akva, ak mi rozumies... :D
Pri tom dennerlackom flipperi bacha na cenu, su tam velke rozdiely a lacny nie je...ale treba znovu ako s tou CO2 supravou pockat a nieco sa najde,mozno aj jazdene alebo nove v aukcii...
Velmi dobre referencie od znamych mam na JBL Proflora Taifun (ten sa da dokonca este predlzovat takze tam n akonci uz nemas ziadnu volnu bublinu a vsetko sa rozpusti...Urcite nie Sera flore Aktiv Reaktor 500 - vrci to (tie vrtulky dolu) a nefunguje na 100% ako proklamuju, to som u mna skusal kedze kolegovi to vrcalo tak sme skusali ci nie je chyba v niecom inom, u mna ale vrcala potvora tiez... :x
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod astro » 08 Sep 2010 07:44 am

trinitysk napísal:Urcite nie Sera flore Aktiv Reaktor 500 - vrci to (tie vrtulky dolu) a nefunguje na 100% ako proklamuju, to som u mna skusal kedze kolegovi to vrcalo tak sme skusali ci nie je chyba v niecom inom, u mna ale vrcala potvora tiez... :x

ja som týmto reaktorom nahradil turbomotorický Hydor lebo mi bublinky z neho unikali na hladinu a moje poznatky sú nasledovné: nevrčí, nehučí. ak ho chcem počuť, musím otvoriť skrinku pod akva a strčiť hlavu do nej. čo sa rozpustnosti týka - 100%, neunikla mi ani bublinka. momentálne ale ide navoľno, bez CO2...aj tak mám v akvárku džungľu 8)
je ale dosť možné, že spomínané vrčanie môže byť počuteľné viac pri použití s filtrom s väčším prietokom. ja ho mám napojený na Eheim 2236, ktorý má udávaný prietok 600l/hod (jasné že taký nikdy nemal :wink: ) a vrtuľky sa nekrútia nejako šialene, navyše som musel použiť redukciu na z 12/16 na filtri na 16/22 na reaktore ale nakoniec sa to ukázalo ako výhoda lebo som to zredukoval za pomoci kohútov takže reaktor môžem pri eventuálnom čistení uzavrieť. jo a výhoda oproti reaktorom umiestneným v akváriu je jasná
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 08 Sep 2010 09:29 am

Astro: No u nas to nefungovalo ani u jedneho...mozno bol vadny ten konkretny kus.... on ma 1200l/h ja 1050l/h filtre, u oboch by mal fungovat...asi bude teda reklamovany a som zvedavy ci sa to zlepsi...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod Holubar » 08 Sep 2010 09:40 am

Treba k flasi aj speci hadicku na CO2? V com je vlastne specialna? Nestaci obycajna vzduchovacia? Ved CO2 nie je vodik, aby difundoval cez steny. V Hornbachu maju 2m Dennerle za 13 ojro :|

A co pocitadlo bubliniek?
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 08 Sep 2010 09:44 am

1. hadicku special netreba,nemam ani ja a ze by mi nejako drasticky cez nu unikalo som si nevsimol...Je ale pravda ze pouzivanim s CO2 zacne byt hadicka tvrdsia najma tam, kde ma pristup k vode/je vo vode, cize tych par cm na konci kde sa napaja na difuzor....Stava sa to aj pri normalnom prevzdusnovani vody ale nie tak rychlo ako u CO2....Zaver: netreba special hadicku..:-) Az ju budes mat nie je na skodu (Vianoce sa pomaly blizia...:-)) ale nie je potrebna, je to skor marketing...
2. Pocitadlo nepotrebujes..uvidis sam cez difuzor alebo reaktor kolko bublin tam davas. Pocitadlo ma zmysel len tam kde to nie je vidno cize napr. lipove drievko, filter cigaretovy, vzduch. kamen (vsetko su to ale o nicom riesenia na kolene) pripadne u skleneneho difuzora s keramickou blanou (tu to ma zmysel ale to nedoporucujem pre velkost akva pouzit...)
Zaver:Pre difuzory ako aj reaktory nie je potrebne pocitadlo bublin...
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod astro » 08 Sep 2010 10:03 am

3nity: skús pred reklamáciou zapojiť reaktor na na filter s nižším prietokom, resp. ten veľký priškrtť a pozorovať či pri nižších otáčkach nie je tichší. ale je možné že ide aj o konkrétny kus
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 08 Sep 2010 12:30 pm

to sme skusali, aj naplno aj priskrtit, dokonca pri nizsich otackach to vrcalo este viacej...bue to reklamovat, uvidime ked dojde novy kus..
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod pha » 08 Sep 2010 12:44 pm

trinity: ,,smyk,, tu raz niekde daval prietokovy difuzor, len sa nieco nedalo zohnat abo co? ten vyzeral super, ale cena bola tusim vysoka.
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod Holubar » 15 Sep 2010 22:57 pm

Tak ja uz sa pomaly ale isto blizim k zalozeniu tohto akva. Ako som pisal v teme o zelenej vode, ostavam pri tej prelepovanej nadrzi.

Vcera som vyzdvihol v Bytci u pana Fuljera strk a naplne do filtra spolu s pomockami. Difuzor som kupil flipper od Dennerle do 300 L za 19 EUR.

Momentalne cakam na novu dosku pod akva, ktora zakryje aj rohy, nech to nejak vyzera a zaroven chrani. Tiez si pojdem dat niekde odrezat krycie skla.

Este riesim otazku, ako nalepit rampu z filtra, chalani z KE radia dat ju na bocnu stenu. Tiez neviem, ci treba ten strk od Hagenu prepierat, alebo to tam len nasypem. Hnojivo asi prvy mesiac nebudem riesit, zatial som kupil po flaske Ferropolu a SERA Florena, co pisal trinitysk. CO2 pustim od zaciatku, tam by som sa mal naucit, kolko treba, kym tam nie su ryby. V KE vraj tecie makka voda a CO2 vie spravit velke vykyvy na pH.

No a tiez rozmyslam, ci od niekoho vypytat vodu s detritom, nech sa urychli zabeh, alebo potesit priatelku a dat tam po tyzdni gupky, nech to zabehnu tie :)

Na burzu som uz dal inzerat, ze zhanam nejake rychlorastuce rastlinky, dnes som bol aj s chalanmi v KE na stretku, zatial to vsak vyzera, ze nikto nema prebytky vhodnych rastlin na zabehnutie. Obeham teda este obchody, snad sa daco bude dat zohnat v prijatelnej cene a mnozstve.
Obrázok používateľa
Holubar
 
Príspevky: 217
Obrázky: 4
Založený: 23 Aug 2010 23:36 pm

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod trinitysk » 16 Sep 2010 08:18 am

Strk preprat aspon 3x, lepsie aj viac. O chemizme vody tu...http://maniakva.sweb.cz/chemie4.htm. Ziaden detrit od nikoho mat nemusis a ani urychlovat s gupkami...pockaj si prekne 5-6 tyzdnov, az tak vela to nie je. Prace kvapna, malo platna..a nieco na tom naozaj je... :wink:
Rampa na bok akva je o.k. (prisavkami nie lepit..:-)), pri krycich sklach nezabudni, ze sa ti na bocne hrany uchytava svetlo ...ja by som tam tie krycie skla ani nedaval...
Rastliny - skus inzerat, pripadne akvajesen v BA....
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Zariadenie pre 300 L akvarium - detailne

Odoslaťod astro » 16 Sep 2010 08:42 am

ja mám akva zakryté makrolonom, polit mi to tak doniesol aj s nádržou a môžem povedať že je to super - ľahké, jednoducho prispôsobiteľné (ak treba niečo vyrezať) a umyteľné
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2908
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.