zavzdušňování filltru atman cf 1000



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod doktorito » 10 Feb 2012 19:21 pm

Ahoj, už 5 let mám filtr atman CF 1000 a neustále se mi zavzdušňuje, dřív mě to nevadilo, ale po zapojení externího Co2 reaktoru je to celkem problém. Už jsem vyměnil všechna těsnění ( pod hlavou, nové ventily, znovu jsem mazal pumpu. )
Jediná možnost je ještě pod pumpou.

Je tam nějaké těsnění?
Už to pomalu vzdávám a asi celou pumpu zalepím.

Má s tímto filtrem a zavzdušňováním nějaké zkušenosti?
doktorito
 
Príspevky: 11
Založený: 08 Okt 2010 22:30 pm

Reklama

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod petriik » 11 Feb 2012 22:00 pm

tiez mam cf 1000 a nemam ziadny problem..ked sa aj zavzdusni pri udrzbe, staci ho pretlacit tim cuplikom.
ten co2 reaktor mas pred filtrom..?
Obrázok používateľa
petriik
 
Príspevky: 382
Obrázky: 0
Založený: 05 Apr 2010 13:20 pm
Bydlisko: Zvolen

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod doktorito » 13 Feb 2012 12:28 pm

reaktor je na výstupu z filtru, proto je to problém. Často je reaktor z poloviny plný vzduchu.
Bez reaktoru vzduch volně odcházel a unikal na hladině.

Poslední možnost nasávání vidím přes pumpu.
doktorito
 
Príspevky: 11
Založený: 08 Okt 2010 22:30 pm

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod pha » 13 Feb 2012 13:00 pm

ahoj, o aky reaktor ide? mam cf600,800 aj 1000 a nikdy som nemal problem...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod Luker13 » 13 Feb 2012 18:37 pm

pardon za OT ale ked pouzivam filter ako reaktor na CO2 a sem tam sa zavzdusni tak to moze ohrozit filter?
Obrázok používateľa
Luker13
 
Príspevky: 1640
Obrázky: 6
Založený: 12 Apr 2011 18:15 pm
Bydlisko: Piešťany

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod pha » 13 Feb 2012 23:09 pm

Luker13 napísal:pardon za OT ale ked pouzivam filter ako reaktor na CO2 a sem tam sa zavzdusni tak to moze ohrozit filter?

ahoj, skusal som filter ako CO2 reaktor, no vadilo mi to zblunkanie - takze som neodskusal ci odide - po case :) , ale pokial to tam budes pustat, aby sa ti nezastavovala vrtula - proste nejake rozumne mnozstvo bubliny, nemalo by sa nic stat, inak ide aj o to aky mas filter...
Obrázok používateľa
pha
 
Príspevky: 816
Obrázky: 38
Založený: 17 Aug 2009 21:04 pm

Re: zavzdušňování filltru atman cf 1000

Odoslaťod Luker13 » 14 Feb 2012 09:16 am

jbl e900 mam a zavzdusni sa zriedka a vcera som sa s tym hral a trosku som to zatesnil gumou a na pocudovanie sa nezavzdusnoval, uvidime dnes ci sa bude zavzdusnovat. Ak mi odide filter tak tu spravim topic o tom :D
Obrázok používateľa
Luker13
 
Príspevky: 1640
Obrázky: 6
Založený: 12 Apr 2011 18:15 pm
Bydlisko: Piešťany


Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.