Napadlo ma inšpirovať sa vami a vyskúšať niečo nové. 60 a 35 l akvárium nám robí radosť v práci a doma to nemôže ostať bez nádrže. Možno nič extra, ale považujem to za posun myslenia od momentu keď som považovala guľaté akvárium za riešenie, zábeh za zbytočný proces a karasa za najvhodnejší druh ryby .
Štrk nie je výživný, akvárium bolo založené v čase uzatvorenia prevádzok takmer pred rokom takže som použila klasický štrk.
Rastlinky som použila kombináciu Anububias ( konečne som pochopila že táto rastlinka funguje najlepšie mimo substrát ) , plus Kryptokoryna , Microsorium na lávovom kameni, Najas guadalupensis niekoľko odrezkov. Samozrejme, prírodná drevená dekorácia. ( už žiadna gýčova keramická loď ako to bolo pri mojom 35 l akváriu na začiatku

Vodu mením 2 až 3 x do týždňa ( cca 1|3, 1|5 ). keďže akvárium využívam ako nádrž pre živorodky, ktoré plánujem presunúť do väčšieho akvária v práci. Svietim približne 6 hodín denne , riasy nie sú problémom. Filter v akváriu je nastavený na minimálne tempo, zvolila som full molitan , nie krabičky ako pred tým. Teplota stabilných 24 - 25 stupňov. Raz za tri dni dávkujem produkt Flourish Excel cca 0,5 ml. Kvôli krevetkam nechcem presiahnuť množstvo a spôsobiť nerovnováhu, alebo problém.
Napadlo ma posunúť môj výtvor tuto k vám. Určite je tam veľa chýb ale na tých sa učíme.