Nadrz:
Sklo OptiWhite 74x33x45 cm, hrubka skla 8mm (722 x 312 x 450), co dava ~ 101L
Pozadie bude cierne
Kryt
Vyrobeny na mieru k akva
Skrinka
Na mieru 750x360x870
nerezovy plech navrchu ako ochrana skrinky pred pripadnym vysplechnutim vody (uz sa nam to stalo pri starej skrinke a vydula sa dyha)
na plechu podlozka SERA THERMO-SAFE. Je tensia viem, ale pri nerez plechu som si isty, ze tam nie su nerovnosti
Substrat
Kedze planujem zalozit este 10L akva, tak nie vsetko pojde do 100vky
ADA Amazonia Power Sand Special 5,6 L (balenie 6 L)
ADA Aqua Soil Amazonia 16,4 L (balenie 2x9 L)
ADA Bacter 100
Vzadu bude vyssia vrstva ako vpredu, no v priemere by to malo dat cca 10cm
Zvazujem este svetly strk ako spravenie cesticky (predstava layoutu dalej)
Filtrácia
EHEIM Ecco Pro 200 - 2034
Viem, ze som to podcenil, mal som kupit 300vku. Vody by tam malo byt cca 80L, vidim to tak, ze som na hranici. Ak zistim, ze bude malo, casom ho asi vymenim za 300vku
Filtracny obsah original v baleni. Dokupene aj nahradne filtracne media pre buduce cistenie
CO2
500g flasa. Teraz, co mam 60L akvarium cockujem 24/7. Teraz pouzijem elm. ventil (asi mu pridam aj pasivny chladic, moc hreje

Osvetlenie
Kedze mam trosku nestandardny rozmer krytu/akva, rozhodol som sa aj pre osvetlenie na mieru. Bude to 3x LED pas
Specifikacia LED udavana na 1m dlzky
Prikon : 20W
Pocet LED: 204ks
Uhol svietenia: 120stupnov
Typ LED chipov: SMD 3014
Krytie (bez profilu): IP20
Svietivost na LED: 10lm
Farba svetla: 6000K (studena biela).
Budu umiestnene v AL liste a zaliate silikonom pre odolnost voci vode. Pri vypocte na 70cm dlzku mi to vychadza 3x 1500 lm cize 4500 lm.
Konzola, ktoru vyrobim a dam sem aj navod, bude posuvatelna, cize si budem moct nastavit svietenie podla potreby
Vie mi niekto skusenejsi povedat, k comu by to prirovnal (W/L)

Ohrev
Velke vykyvy teplot nemam a v zime sa teplota drzi na 22-24 stupnoch. Myslite ze bude potrebny ohrev pri chove gubiek

Hnojenie
PPS Pro - upravim si ho ale potom podla poziadaviek akva popripade vyuzijem @chnuro -vu kalkulacku
Fauna
Zivorodky, zatial mrenky pakistanske kym nebudu vacsie a axolotl
Flora
Este to nemam uplne premyslene/objednane, ale:
Popredie:

Lilaeopsis mauritiana
Cryptocoryne flamingo
Hemianthus callitrichoides 'Cuba'
Pozadie:
Rotala macrandra
Limnophila hippuroides
Alternanthera reineckii 'Purple'
cabomba caroliniana
Popripade ak najdem nieco lepsie, toto je len predbezne.
Layout
Moja predstava je velmi priblizne takato.

S tym, ze subtrat bude vzadu vyssi, vzadu budu stonkovky, v popredi uz mam pripraveny koren z ktoreho po uprave chcem spravit strom. Chcel som sa Vas ale spytat

Na uvod zatial vsetko. Ked pridem domov, spravim aj fotky toho, co mam zatial. Popripade navrhy layoutu, aby som s vami, ak budete mat cas, prekonzultoval

Tesim sa