Hora napísal:Filter dvihni pod hladinu nech tam tie rastlinky pokojne rastu a nesplynul by viac v druhom tmavsom kute pri tom kmeni?
garf napísal:..
Pokial ide o layout, mas na mysli asi nejake korene, kamene a k tomu doaranzovane rastliny. ..
garf napísal:A teraz opis zmien
Takze, pridal som este 5 kg strku, dokopy ho je teda 25 kg, tak snad staci...
Dokupil som dalsie rastliny:
V. spiralis - ta vyzera dost zdochnuto, ma trochu hnile a domliazdene listy, ale tak snad ich nahradia listy cerstve
L. sessiflora - medzi H. polysperma a V. spiralis - su to len take stebielka male, tak snad to riadne narastie, v hornbachu mi povedali, ze len teraz dosla a ze to su len postlacane z prepravy, tak snad to tak aj bude
Pridal som koren - je to cast korena, ktory som mal som v byvalom 54 l akva pred dobrymi par rokmi...uznavam ze tva rje trocha divny, ale tak pracoval som s tym co som malsnazil som sa ho dat od strewdu trochu na stranu, bo som si precital, ze ten centralny bod nema byt v strede...
Kupil som hnojivove gulicky dennerle...
Mienim este u od rataja kupit nejake cryptocoryny a dalsie nenarocne...cez net, malo by to prist ale az buduci tyzden ku koncu...zda s ami to lacnejsie riesenie ako kupovat v hornbachu...
Otazky:
- tie hnojivove gulicky - chcem to dat k tym valisneriam...kolko kusov (mam 4)? Ma vyznam davat to aj k tym stonkovkam?
- layout - precital som si ze nie je dobre robit hedge t.j. rastliny vzadu by nemali byt rovnako vysoke...neviem jak vyrastie ta limnophila ale mohol by som strihat tuhygrophilu polyspermu aby nesla az ku hladine a nebolo to vsetko rovnako vysoke...
- zda sa mi ze filter je prilis silny...teraz trochu ceri hladinu, ale ja tak sa v akavariu voda otaca - vidiet to na kusku rastliny, ktory jazdi sem a tam...nevadi to rastlinam, ze su stale v pohybe trochu?
- svetlo - mam ho teraz zapnute tak od siedmej rano az do polnoci co je asi prilis...rozmyslam ze si kupim spinacie hodiny, aby sa to zaplo az na obed a do polnoci...alebo radsej svietit dlhsie?
Dakujem za vsetky komenty, pripomienky...
Chawáh napísal:Taketo skrinky su pre akvaria casovana bomba ak mas zdatne ruky tak podpery cez stred skrinky a po bokoch minimalne ak nechces kupovat silnejsiu konstrukciu
Hora napísal:Skrinka je dobra,len by som vlozil stredovu dosku,na tie knihy nespoliehaj,pod nimi nic,tak by to urobil Pat a Mat'.
Hora napísal:So strkom si to prehnal podla jednej fotky,10-15 cm stacilo,aj to moze mat vplyv na skrinku,ale urcite to ries,nech nerupne.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.