Sinica uz ustupuje...kazdy den som ju striasal z rastlin (najma z limnophily a cryptocoryne parva) a raz za tyzden vymena vody...uz je jej malo, ako prisla, tak odchadza...ale samozrejme zelena riasa sa objavuje
Rybicky (mrenky) robia radost - je ich uz 12 - pribudli 4 albini...klasicke a machove som kupoval od chovatela na bratislavskej burze, a to su fakt krasne kusky, dokonale sfarbenie, tvary..tie albino som kupoval v akvaristike pri carrefooure v bratislave, no a tie teda dokonale nie su, jedna ma zle tvarovanu chvostovu pltvu a divny sklon hlavy uplne a druha ciastocne...ani tak dobre nerastu...nakoniec som sa rozhodol ponechat si ich (ano, rozmyslal som nad humannym utratenim...), lebo aj ony maju pravo zit a z urcitej vzdialenosti vyzeraju v pohode

ale v akvaristike by som uz znova nekupil, resp. si dal ovela vacsi pozor na kvalitu...inak tie mrenky su velmi hrave, nahanaju sa neskodne medzi sebou, hufuju sa, vobec sa neboja, ked niekto pride k akvariu, a fakt akvarium ozivili...dokonale splnili moje predstavy o zivych aktivnych rybach (...aj ked samozrejme stale poskulujem, co k nim priikupit, ale stale odolavam...)...kedze ich mam v monokulture a 12kd, tak zatial nebadam ziadne ich negativne vlastnosti
rastliny nie su nic moc, drzia sa ale napriklad hygrophila corymbosa, ktora bola prve tyzdne uplne krasna, postupne opadava - stale najdem nejake listy plavat v akva...asi je problem ze spodne a stredne listy nemaju dost svetla...ciastocne ten ubytok zakryvaju kryptokoriny wendti...limnophila nie je uplne sviezo zelena, ale paci sa mi celkovo, mrenky sa v nej radi prechadzaju...kryptocoryny sa zatial iba chytaju, snad sa rozrastu...
tolko aktualizacia