ook tak pisem s odstupom casu dalsie otazky, za vsetky predosle rady dakujem. Zakal je prec, jednak sa usadil, jednak som sa drzala toho menenia vody. podla toho co som citala viem ze ideal je ext. filter to bohuzial ale nie je mozne, tak som filter vymenila za eheim biopower 200, kedze som ale na fore nasla len vymenu filtra za uz zabehnuty/to ten moj asi po 6-7 tyzdnoch nebol/, nevedela som uplne isto co s tym tak som vycvachtala naplne aspon v bordeli zo stareho a nechala som ich pre istotu ficat oba lebo to dno zabehnute podla komentu vyssie este nebude. do filtra molitan+sera mini siporax+ vata. dno sa mi postupne ako tak podarilo dostat na spodok ten soil a na vrch strk. nastrkala som tam dalsie rastliny, ku korenom dennerle tablety, svietim 5 hodin 2x 20W neon s reflektorom/taky plech snad som to pomenovala dobre/ mam 3 ale 3. az o tyzden planujem pridat /dufam ze to je dostatok svetla, este napisem potom kolko je realne tej vody a rozmer, 120l isto nie/. moja otazka znie: treba nieco z toho zmenit? dalej: k vytoku filtra, aby bol rovnomerny, niekde som nasla taky obrazok ze sa na vypust napoji hadica na dlzku akvaria s otvormi kvoli rovnomernej distribucii, ma to vyznam? lebo je tam teraz celkom dost tych rastlin, dalej mozem prihnojit? /easycarbo, profito/a na zaver, je nutne pre fungovanie akvaria tlacit CO2? da sa to aj bez toho? nacitala som tu kde co, nechcem rychloliahen rastlin a nemyslim ze tam mam nejake narocne druhy /viac druhov cryptocoryne, anubiasy, javsky mach, microsoria, bolbitis...a vpredu akurat hydrocotylka taky maly trstek/ dakujem za predosle rady este raz, naozaj mi pomohli, tesim sa na dalsie