9.1.2021
Okrem nových rybiek prebehla dnes aj väčšia údržba akva
- vyhodený jeden kameň zozadu, aspoň má ludwigia a panciernici viac miesta. Beztak nebol vidieť a zaberal miesto. K tomu som vymenila asi 30% vody. Kvôli liečbe som tentokrát nepotešila moje pokojovky rybími hovienkami, nechcem riskovať, predsa len niektoré kúsky v mojej zbierke sú docela drama queens, stačí sa na ne blbo pozrieť
- vyhodila som asi polku hnileho Echinodorus Tenellus. Časť prosperuje, druhá časť umiera. Nechápem, neriešim, tá prosperujúca časť sa množi ako divá
- Rotala Rotundifolia stagnuje, viacmenej neprospieva. Presunula som ju na iné miesto, uvidíme
- Limnophila Sessiflora - mám ju tri dni, dnes som ju skrátila o polovicu a spravila som väčší trs. Je fakt božia
- dnes je štvrtý deň od ukončenia liečby, takže som vytiahla z filtru aktívne uhlie. Nádoba neskutočne zasratá a čierna, takže všetky koše z filtra von, nádobu som dôkladne vymyla včetne hornej vaty, tú asi budem musieť kúpiť novú, je od uhlia totálne čierna.
- v 1 koši bol Seachem Matrix, takže som ho doplna dosypala pemzou a druhý kôš, kde bolo uhlie, som tiež naplnila pemzou. Dohromady sú toho zhruba 4 litre. Plus jeden kôš keramické valčeky a hrubý molitan. Premýšľam, že to zhodím pod koše a aj ten tretí naplním pemzou. Uvidíme, zatiaľ nechávam takto. Plus som pridala Sera Nitrivec, čo mi dal chovateľ od tetier. Kvôli tej Eshe a uhliu.. neviem či to malo zmysel a efekt, ale akva to neublíži, tak za vyskúšanie nič nedám
- rovno som otestovala vírnika. Pecka, ryby mi takmer zožrali ruku a keby mohli, vyskáču si pre to z akvárka. Vzhľadom k tomu, že predražené Hikari, ktoré si každý chváli, ich absolútne nezaujíma a len padá nedotknuté do štrku a zjedia len to krmivo, čo mi dal chovateľ od tetier, tak som z toho nadšená. Keďže psy kŕmim barfom, asi rovno začnú barfovať aj ryby, v garáži je pulťák, miesta je tam dosť
Tak zatiaľ pa, denníčku

))
Odoslané z HRY-LX1T pomocou Tapatalku