petriik napísal:leucosternon, ak by si sa takto staral o tercovce, za kratky cas by ti pokapali...
matika mi nikdy nejak nesla ale..? 200L akvarium, 100L na rybu, 3 ryby_ 300Lneni nazov temy 200L akva..?
a tiez ratajme drevo nejake, rastliny, otiky atd...
Laco NY napísal:Ja mam tri terče v dvestovke a netvaria sa že by boli nespokojne,vystresovane,ubiedene. Žrat im chuti,farby veselo predvadzaju,su aktivne. A dokonca mam pri nich aj dve pary Scalar.
leucosternon napísal:1.Ideal ak by boli dvaja ,samec a samica.
2. rastliny: Echinodorus bleheri, Echinodorus quadricostatus, Ceratopteris thalicroides, Echinodorus tennelus a Anubiasy ti tam tiež vydržia ale moc neporastú. Treba skúšať.
3. na jednu rybu počítaj optimalne tak 100 L vody, čiže do tej 200 max 3 ks terčovcov. Kúp si ak máš možnosť dospelé ryby mladé ti tam už asi neporastú.
4. dal by som tam 4-5 ks Otocinclus sp. a už nič.
Teplotu by mali mať 30 C, kŕmenie dva krát za deň, kľudne aj 3x, mrazená artémia, patentky, hovädzie srdce, sem tam kvalitné granule. Ak máš možnosť mali by byť v demineralizovanej vode a samozrejme výmena tretiny vody raz za týždeň, to treba brať ako venčenie psa. Netreba z toho robiť vedu ale ani to nepodceniť. Držím palce a chovu zdar!
Luker13 napísal:tak berte do uvahy aj cisty objem.... v 200ke v hrubom sa toho strati dost (substrat, urcite nebude plnenvody po vrch, dekoracie) ...cize strata tak 30-40 litrov? idealne na tetry nie tercovce
dva diskusy pri dobrej starostlivosti v 200 L myslím že by mohli ísť
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.