Zdravím páni hlásim sa po dlhsej dobe s novými info niektoré horsie iné trošku lepsie resp. je to skor taka spoved. Z poslednej osádky sa donedávna držala gupka s prísavníkom. Neonky to nezvladli velmi rychlo a cervena gupka bola vadna odkedy som ju doniesol z obchodu. Zlty samec gupky bol osamelý a zacinal sa spravat zvlastne tak som mu dokúpil jednu samičku s tím že budem dufat ze nebudu mladé kedze akva bolo dost male a nevhodne pre nejaké zásadné davy rybiek. Neviem ci manipulacia ci vymeny vody mu nastrbili zdravie ale tiez si myslim ze samicka mu nepomohla ked sa do neho stale navazala - a to com cital ze je to skor opacne. Kazdopadne ta nova gupka z shopu mimo mesta porodila nove mlade gupkace

. Situacia sa stala ked som bol 1-2 tyzdne odcestovany a akvarko udajne zozelenelo. O akvarka sa teda postarala mama s tim ze vymenila vodu v akvariach a nove gupkace dala do docasneho mini akvaria ktore zohnala. Vodu poprefiltrovavala cez kanvicu s filtrom na cistenie vody a tak naplnila akvarka do velkeho dodala aj pripravok proti chloru. Situacia je taka ze prisavnik s zltou gupkou ktora mala uz to zdravie asi dlshie nahnute sa asi 2 tyzdne na to pominuli. Mozno im uskodila aj teplota :-/. To boli tie failove zaciatky s akva ktore malo nahradit gulu co mi bola darovana s 2 mecunikmi. Nech je rybkam zem lahka su pochovane za domom. To su tie smutne spravy o mojich hlupych cinoch snad ma za to neukamenujete. Rybka z ineho obchodu sa drzi fit nech je voda aka chce a o tych z prveho obchodu som sa dopocul ze celkovo dlho nepoziju - nie len u mna. Kazdopadne ... Samica gupky je asi znova tehotna a predchadzajucich 6 z 9 mladych co prezili prvu noc po porode si nazivaju v mini akva perfektne rastu "ako z vody" ich mame sa dari tiez aj ked manzela si uz odpasla. No a novinkou je 112 litrove akvarium s ktorym bude dufam menej problemov a strat na zivotoch. kupil som zatial 3 rastliny - Lilaeopsis mauritiana , Cryptocryne lucens , Ludwigia repens ( urcite zas daky fail ) zo dve vrecka strku biely ( sportcarp ) a asi 8w lampu cca 60cm dlhu a Cat-Gato pacific P - F304 filter. Akvarko je na mieste vypodlozene podla vodovahy na skrinke s kovovou konstukciou a pod akva je penova karimatka na vyrovnanie pripadnych nerovnosti. Ak máte dáke rady este teda a nestratili ste so mnou nervy budem rad

Nazory sa mi krizia s timi na nete a s timi z domova a okolia. Kedysi otec hoval ryby vo velkom od gupiek po pirane az po nevem co a vraj s tim nikdy nebol problem dala sa voda den na to asi sa dali rybky a zili nekapali. Diky vopred za konstuktivnu kritiku ci dobre rady. Ostatny tu nemusia stracat cas dakujem