stare 54l akva davno dosluzilo a chcem sa zaroven aj posunut od obycajneho kamenara na pestovatela-amatera

3 mesiace luskam forum, literaturu aj dalsie stranky a mozem s kludnym svedomim povedat ze mam ovela viac otazok ako na zaciatku

Filter: Eheim Classic 2217, vykonovo to je asi dost na hrane, professionel by som nemal kam dat, 2 filtre tam tiez nemam kam ulozit takze ked to trosku zarastie asi budem musiet dokupit rampu
Svetlo: T8 trubice 10x 18W (4x 865; 4x 840; 2x 830 vsetko Osram), ponevac nad akvariom je vlastne polica, svetlo je uchytene zospodu priamo do nej, od hladiny je to vzdialene 30cm. Plan zacat na 6h denne, postupne zvysovat na nejakych cca 9
Ohrievac: nazory sa roznia, zatial som ho nekupil, moja zena je snehuliak a doma mame standardne 23-24 stupnov
CO2: nemam v plane zatial
Dno: Tropica Plant Growth substrate, 7.5l na spodok, na to pojde filtracny strk kema, kupil som 80kg za 6 euro

Dekoracie: jeden velky koren ktory som vytiahol z miestnej priehrady po jej vypusteni, ocisteny caka na vyvarenie...k tomu par bridlicovych kamenov...
Flora:
Echinodory (tricolor, veronikae, leopard, tenellus, snad prezije aj barthii)
cabomba caroliniana
Alternanthera rosaefolia
Lobelia cardinalis
Cryptocoryne wendtii "Mi Oya"
Anubias Barteri
Aponogeton crispus, chcel by som aj madagascariensis ale to zjavne nie je prilis bezna rastlina

Staurogyne repens
snazil som sa nevyberat extra narocne rastliny aby to nejako fungovalo aj bez CO2, hadam to pojde
Fauna:
toto som zatial prilis neriesil vzhladom na to ze rybky budem kupovat najskor za 2 mesiace

Hnojit planujem s PMDD, zasobu uz mam doma pripravenu. Z toho co som pochopil treba tyzdenne dodat do akva 30 mg/l NO3, 3 mg/l PO4, 20 mg/l K, 0.5 mg/l Fe (z toho mi nejak vyslo 4ml PMDD denne) + kontrolovat ako sa ma uhlik a drzat pomer N:P:K okolo 16:1:10
Pozeral som si vodu ktoru mame u nas, pH vyzera byt 7.7 GH 11.6 (tu na fore som nasiel ze to je ok, inde zas ze ma byt 3-7), kH som nezistil ale logicky by malo byt mensie ako gH, zeleza je 0.02, dusitany 0.01 mg/l, P/K som takisto nezistil...dlho som hladal informacie a nasiel som totalne sa rozchadzajuce nazory na to ake ma byt pri rastlinnom akva pH, gH, kH ci P/K tak som z toho slusne zmateny...
Studoval som napr. aj http://prirodni-akvarium.cz/index.php a tam ma celkom zarazilo ze pre akvarium bez CO2 sa prakticky vobec nema menit voda

Samozrejme velmi uvitam akekolvek dalsie rady a postrehy