andre_j napísal:Odhalil som ze za zmyznutim par rybiek bude asi vyskocenie z akvarka, jednu vysusenu som nasiel za akvarkom. Spojenie s robotickym vysavacom by vysvetlilo preco som ich nevedel najst
Hora napísal:Stale mas ale toho otocinclusa,to poranenie sa meni,beleje,zvacsuje?Toto sleduj,aby to negradovalo alebo nepostihlo ostatne rybky.Aj to vyskakovanie z vody bude nasledok niecoho.
I.P. Pavlov napísal:Určite, ak by filtre mali funkciu nasávania, tak by pri prvotnom spustení nebolo nutné najprv vodu do filtra nasať pomocou pumpičky, stačilo by ho zapnúť. Princíp je v tom, čo nazývame "spojené nádoby", voda po nasatí pumpičkou do filtra natečie samospádom. Filter "len" vodu vytláča z filtra pomocou podtlaku, ktorý nastane pri úplnom odvzdušnení filtra. Ak by mal filter nasávanie, mohol by byť umiestnený vedľa akvária a v niektorých prípadoch by mohol byť dokonca nad akváriom. Nie nadarmo výrobcovia vyžadujú umiestnenie filtra dostatočne pod hladinou vody v akváriu a lepšie pod akváriom.
Existujú už filtre, ktoré majú pomocnú pumpu na pumpovanie vody a tie by eventuálne mohli byť vedľa akvária, stále to však nie sú nasávacie filtre. Viď.
http://www.famtastic.sk/DURAMAXX-Clearf ... 213613.htm
Krevetky sa spustia do filtra, to sa stáva samozrejme, toto prostredie im vyhovuje, poznám to
INRP napísal:mám na nasávaní molitan.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.