To krto: já jsem takovej kecal bez prezentace, takže moje akvárko nikde nenajdeš jenom tady jsem dal jednu fotku někam do diskuse abych ukázal že vůbec nějaké mám

. Já jsem totiž takovej magor, že pokud nejsem schopnej předvést fotky aspoň jako Amano tak se o to ani nesnažím

. Teď jsem pořídil zrcadlovku, objektivy a ještě musím doladit světla (blesky softboxy) a pak se o něco pokusím. Momentální stav mého akva je dost bídný. Z rostlin tam mám Rotalu rotif., Staurogyne, Proserpinacu, Eustralis sp., Echin. tenelus, Anubias barteri v. nana, Micrantenum, Hygr. polysperma nějakou varietu Microsoria (teď si nevzpomenu).
Za tu latinu omluva píšu to zpatra tak asi bude něco blbě.
Poslední asi 2-3 měsíce jsem na akva vůbec neměl čas a podle toho to teď vypadá. Neodkaloval jsem, neměnil vodu, došla mi jedna bomba CO2. Nečistil jsem filtry, hnojil jsem minimálně. Takže detritu plné dno, rostliny rostly jaksi taksi, průtok mizivej, CO2 nízké. trávník z E. tenelus je zralej na odpis. Totálně zčernal a začaly se mu lámat listy. Teď jsem se o to začal zas jakš takš starat. Začal jsem hnojit, upravil CO2 a proudění. Naskočila mi těžká GDA řasa a začal jsem i překopávat layout. Jak se to dostane do nějakého stavu tak to chci nafotit ať nejsem za úplného tlučhubu

. Takže vydrž.
Co se týká svícení 6 hodin denně. Snížil jsem tu dobu osvitu hlavně kvůli řasám a dolazení CO2, živin. Co vím tak Mark Evans tak nad akvárkem svítil dlouhodobě T5kama o výkonu cca 0,5W/L a bylo to OK. Já bych to pak chtěl prodloužit aspoň na 8hodin.
Zajímavé na tom je (já jsem to teda očekával) že 2. den po zkrácení doby osvětlení Rotala vyrostla o notný kus a vypadá zdravěji. (dostane se na ni víc CO2 a živin protože s kratším světlem se omezila u rostlin poptávka hlavně po CO2)
Takže asi tak