Akvaristike sa venujem už asi 5 rokov mal som však teraz asi ročnú pauzu, rozhodol som sa založiť si aspoň jedno mini
tak k nádrži:
set Aquael 30l 29x29x35 (šxvxh)
osvetlenie: setové led svietidlo 6w 8000k (aspon tak udáva výrobca) svieti mierne do ružova
filtrácia: zatial setový filter, vymenil som akurat molitan za hustejší a obmedzil prietok na minimum, časom ho ale vymením za externý závesný
voda: vodovodná
CO2: áno, mám pôvodnú 1,5l flasu, s kompletou výbavou
substrát: 2 vrstvy - na spodku staré dno od p. Rataja 2l, presypané profisoilom tak isto od p .Rataja (sadenie mojimi hrubými prstami bola moja smrť

ohrievač: tak isto setový so zabudovaným a prednastaveným termostatom, ešte som ale neodsledoval na aku teplotu zohrieva
hnojenie: zatial ziadne, ale dam sa do PMDD, mam s ním len dobré skúsenosti
dekorácia: korene, su dva ale dal som ich dokopy + lávové kamene
flóra: všetky rastliny som kúpil v dosť chabom stave, ale verím že sa určite prebudia
HC - bude tvoriť koberec v popredí, zatial je dosť biedne, z troch košíkov som mal len takéto frcky

Staurogyne repens - hlavne hned pod koreňom
Blyxa japonica - zatial ju velmi nevidno ale je tam, v lavom zadnom rohu a pri filtri
jávsky mach bude obrastať len koreň, pribudne ešte asi Phoenix Moss
fauna: je na pláne tak cca o mesiac až dva, zatial vychytám všetky muchy a dobre to zabehnem
plánujem neoheterendrie elegans, už som ich mal, chcem sa k nim vrátiť a samozrejme klasika red cherry
vodu mam klasika vodovodnu, chcel by som ale RO len musim počkať do výplaty

kludne píšte navrhy na vylepšenie, postrehy, čokolvek, budem rad