Skor nez ho napustim vodou mam zopar otazok.
1. namiesto aqua safe a nitrivec som kupil blackwater aquatan od sery. Neurobim tym chybu ak ho pridam do vody ? Nebude to skodit rybkam ktore niesu 100% zijuce v tzv. ciernych vodach ? Cital som niekde na nete ze blackwater je lepsi nez aquasafe a teraz mam obavy.
2. Strk mam JBL Manado, bude to stacit pre rastliny? treba rastlinky nejak hnojit alebo je v tomto strku dostatok vyzivi? Oplati sa mi to skusit s tym ze ak sa rastrlinam nebude darit tak tam strcim tie gulicky vyzivne ?
3. 30L naraz odstatej vody nemam, vadi rastlinam trocha chloru ? pripadne pomoze blacwater v tomto smere ?
4. Je v 30L akvarku nutne mat nejakeho prisavnika ktory cisti akva? povodne som tam chcel dat cca 8-10 neoniek. Ale chcem sa poradit ci nebudu trpiet, viem ze je pre nich 30L malo. Dalej som uvazoval aj nad Betou ale ta by sa mi v 30l stratila a s napr. krevetkami to asi moc dobra kombinacia zase nieje. Gupky a ine zivorodky sa mi moc nepacia.
5. Tiez som dostal take rady ze akvarium a dekoracie + 3D pozadie mam vycistit octom, a ocot nasledne poriadne umyt, vraj to znici bakterie, nikde som sa o tomto postupe nedocital. Je to naozaj potrebne ?

----
Moje plany su nasledovne, zasadit rastliny a naplnit akvarium, pridat blackwater a nechat tyzden bezat, po tyzdni vymenit 30-50% vody za odstatu a nechat bezat dalsi tyzden, .. zase vymenit 20% vody a nechat bezat dalsi tyzden potom kupit rybky..
Mal by som nieco zmenit v mojom postupe aby to bolo co najspravnejsie ?
Hlavne sa chcem informovat o tom blackwater kedze som to kupil s umyslom kvalitnejsej a prirodzenejsej vody pre rybky, nechcel by som pripravkom urobit chybu.
DAKUJEM za rady a strpenie mi odpovedat.