robogym napísal:Nechapem co sa tu vsetci hnevate ze pridavam(skusam) CO2 :S
Odoslané z Galaxy Nexus pomocou Tapatalku
Nehnevame sa.
Len proste reagujeme ze CO2 je viac taka sexi zalezitost ako nevyhnutnost.
Aby si si nemyslel ze som nejaky lumen tak sleduj kolko ma vysla moja vlastna skusenost. A ja ti ju dam zadarmo.

20L Dennerle
1. jednorazovy set, taka kopia of fluvalu cca 25€ - minulo sa, smutil som
2. kvasnicovy set z ebayu cca 20€ - zarabal som, minulo sa, nastavoval, kazdu chvilku to islo inak (su borci na stabilny burciak, ja som krivy)
3. Tibi - 5€, v kvasnicovom sete - bublinkovalo to tak nejak minimalne, nevedeli si u mna zvyknut a potom prislo stahovanie a nemal som na to priestor
4. plnitelna flasa z paintball-u - 30€ - so vsetkym aj pocitadlom, aj difuzorom - 3x naplnene - 1. som zle dotiahol ventil - CO2 v lufte, 2. napln len do polovice a pri testovani a nastavovani, lebo nebol na tom ihlak, som 3/4 "vytestoval", 3. prinutil som ich naplnit mi to do plna - doma mi prdol poistny ventil, 4. stravil som 40 minut v plnicke, lebo pomalicky naplnal - doma som bol za persona-non-grata lebo "to uz raz strelilo, tak to bude buchat uz stale" - CO2 sa minulo dost skoro a zazil som co to je "razovy" unik CO2 pri konci naplne (dodnes neviem ako je to mozne, vsetci o tom pisu, ja som zazil, polovica kreviet neprezila, 2x Oto horebruchom)
5. Dennerle Bio CO2 + flipper cca 30€ (+2naplne po cca 8€ z bazosu) - do flippera mi chodili krevety a potom tam zdochli.
6. kupa DropCheckeru (ved som cool a king a dam to aj bez DC nie) som zistil, ze tam davam CO2 tak za prd cele nula nic - ale Bio viac nevedelo dat
7. kupa "akoze lacneho" setu bez EMV (nocne) 69€ + 20€ zaloha za flasu u Livonec
8. EMV - 32€ + inline UPAtomizer (12€)
mimo toho kopec € za rozne druhy difuzorov, atomizerov a co ja viem coho este - to uz tu pisat nebudem, lebo uz teraz sa za toto nenavidim. Toto ked uvidi niekto z mojich blizkych, tak ma zavrazdia.
Vysledok je ale taky, ze.... cely set som pri 20L zrusil. presunul ho do vacsieho a to mensie akva teraz funguje uplne samostatne. Bez CO2, len 2x tyzdenne EasyCarbo + TropicaGreenPlus, bez velkych zasahov, len 1x mesacne vymenim cca 20% vody. Raslinky nemusim strihat, rastie to pomalicky, dizajn takmer rovnaky, len minimalne zmeny a som spokojny.
Kludne ries CO2. Len je faktom, ze stabilne burciakovanie je iluzia. Je to skor taka z nudze cnost. A ked uz chces akvarcit akoze HighTech, tak radsej ist do istoty a stabilneho pridavania, ako pri tych 35L to neustale destabilizovat. To je aj dovod preco zaciatocnici by mali ist aspon do 120-150L akva. Tam ta voda vie co to odpustit a co to absorbovat. Vsetko pod 50L je podla mna hranie sa macku a mys, najma pri tych high-tech akvarkach. Tot moj laicky.
Asi bude diskusia.