Richard Tokušev napísal:
Vidím, že stredoamerické cichlidy máš celkom naštudované. Používaš porevízne názvoslovie...ešte by si mal vedieť, že prvý tzn. rodový názov si správne napísal s veľkým počiatočným písmenom a druhý, teda druhový názov sa píše s malým.
Vo všeobecnosti sa jedn o veľmi nenáročné rybky, ktoré odporúčam každému, kto chce na vlastné oči vidieť trenie rýb, jeho prípravu, zmysel pre rodinný život, opateru o mlaď, či ich neúnavné bránenie.
Prirodzeným biotopom sa rozumie nádrž so stredne tvrdou a ž tvrdou vodou. Niektoré druhy radi okusujú rastliny a aj keď nie tak ich často vyrývajú v rámci úprav okolia. Odporúčam bujné porasty rastlín, ktoré rybám až tak nechutia: Cryptocoryne, či Microsorum alebo tvrdé rastliny rodu Anubias.
Kedysi som rybky choval v 150 l akváriu. Viac ako dva páry asi neprichádzali v úvahu. V staršej literatúre sa cichlidy bývalého zberného rodu Cichlasoma radia medzi tzv neznáčanlivé ryby. V podstate si iba hája svoje teritórium, resp chránia svoju mlaď. Podľa mňa, iba zriedka kedy (osobne som sa s tým nestretol) sa stane, že by zabili inú rybu) Skôr ryby iba odháňajú a zastrašujú.
Walcott napísal:Nerozmnožiteľná? Myslím že tieto ryby radi a často trú ak majú vhodné podmienky. Skôr bude problém ich zohnať no to budem riešiť až ked bude akvarko aspon 3 tyždne v zábehu, hádam dovtedy zoženiem nejakého chovateľa ktorý mi bude vedieť predať malých prckov
Walcott napísal:To je super, horšia bude tá preprava z KE do RS.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.