V pohode

Zapáchať? Vôbec, voda nemá žiaden zápach, odkaľujem každé 2 týždne takže viem koľko toho nakadia, krmivo nemá šancu dopadnúť na dno, inak to čo pláva vo vode sú mikro bubliny z tej cerpacej hlavice, na videu to pôsobí ako bordel to som si už aj ja všimol, naživo keby si to videl je voda čistá, sakra musím to lepšie natočiť, ešte tu budem vyzerať za humusáka. Inak pozri si videá na cichlid portale ľudí čo chovajú ameriky (admin, stiff...) tie vody majú daleko od kryštálovo čistých a myslím si že pri týchto rybách to nie je ani priorita ani možné. Stačí že sa dva 15 cm samce pobijú a môžeš mať neviem ako dokonale odkalené aj tak ti to zvíria a máš akva zašpinené na pár minút.
Čo sa týka filtrácie, mám Tetratec EX 1200 a myslím že prietok je dostatočne silný, zatiaľ čo som ho čistil nebol veľmi zanesený, ale ide hlavne o sieťku ktorú mám na diere v pozadí, je dosť hustá, rýchlo sa zanesie riasou, to musím poriešiť. Áno je pravda že tej riasy je veľa, ale to bol aj môj pôvodný zámer nechať to zarásť riasou, je pravda čakal som zelenú, čiernej by som sa rád zbavil, no zatiaľ mi neprekáža, dá sa povedať presný opak tých rastlinných akva (áno prešiel som si tu veľa tém kde mi sánka skoro padla aké to bolo pekné) kde sa každý náznak riasy okamžite ničí, resp. bojuje proti nemu.
Pre mňa sú prioritou ryby, aby sa mali čo najlepšie, nemyslím si že riasa im nejako škodí skôr naopak, sem tam vidím ako ju okusujú, mne sa to osobne veľmi páči ako je to zarastené, a každý kto bol pri mne osobne to chválil, to čo ste popisovali kalnú, resp. špinavú vodu to by som určite nezniesol a riešil to, no nie je to tak, ale uvedomujem si že by som mohol odkaľovať častejšie (každý týždeň).
ale aj tak ďakujem za názory, ja sa určite nenahnevám za negatívne reakcie.