Vzhľadom na parametre mojej izby, som sa rozhodol pre akvárium rozmerov 150x50x50 = 375l.
Stojan som si dal vyrobiť s joklov 40x40x3, obložím si ho drevom, tak isto osvetlenie a 3D pozadie si vyrobím sám alebo dám niekomu vyrobiť, pretože kupované sety sú neskutočne drahé a keďže som študent (pred štátnicami) nemám financie nazvyš

Hlavne by som potreboval poradiť ako by mal vyzerať prirodzený biotop pre ryby ako Thorichthys Meeki, Amatitlania Nigrofasciata, Rocio Octofasciata, Cryptoheros Sajica, Hypsophrys Nicaraguensis čiže menšie cichlidy. Asi to bude hodne skál, veľa skrýš, málo rastlín aj to odolných voči vyhrabávaniu, štrk cca 3mm.
A ešte ak by ste mohli poradiť nejaký vhodný externý filter za prijateľnú cenu, keďže to bude akva hlavne pre ryby nie pre rastliny aj keď nejaké tam budú, poprípade intenzitu osvetlenia.
Možno sa pýtam dosť triviálností, no podobné akva som tu na forku nenašiel, ako samozrejme so stredoamerickými cichlidamy áno, ale všetko to boli ryby nad 25 cm ja sa skôr zameriavam na tie menšie do 20 cm aj vzhľadom na rozmery akvária preto ma zaujíma biotop a výkon filtrácie poprípade osvetlenia.
Ďakujem za každú radu