som pravidelným čitateľom akva.sk a preto viem, že sa tu nachádzajú poriadni poctiví akvaristi, ktorí radi pomôžu - zvlášť nám začiatočníkom. Akvaristike sa venujem (ak sa to dá tak nazvať) cca rok, pričom som "založil" už asi 4 akvária v objeme 54l. Na tieto akvária sa doteraz nedá pozerať, keďže vyzerajú hrozne, chaoticky posadené rastlinky podľa toho, ako som dočiahol a kde som ju pichol... všetky rastlinky aj ryby som kupoval na burzách v BA systémom "... jéééj, tá je krááásna", takže vôbec netuším aké rastlinky tam mám. Po presťahovaní do nového bytu som kúpil ako dočasné 150l akvárium, kde je celý môj akvaristický majetok nasadený a žije v ňom pestrá zbierka rýb z predchádzajúcich akvárií.
Momentálne prerábame byť a plánujem do obývačky umiestniť veľké 375l akva, ktoré som už kúpil spolu s externým filtrom EHEIM cez tunajšiu burzu. Keďže som sám zistil, že na založenie akvária som úplne ľavý, bez fantázie a nemám ani gram talentu, rád by som poprosil o pomoc pri zakladaní.. hlavne aké rastlinky dopredu, aké dostredu, aké dopredu... páčia sa mi riadne zarastené akvária, avšak na nejakú prudku pravidelnú zastrihávaciu údržbu nemám chuť a talent

Prípadne ak viete o niekom, kto by mi s tým vedel v Senci pomôcť za nejaký malý europeniaz, bol by som veľmi vďačný...
Ryby: 3x labeo (2 červenoplutvé a jeden albín), gubky (netuším koľko... ), 3x prísavník, 2x mečúň, 4 pancierniky a jedna ryba, čo vyzerá ako had malý.
Rád by som spomenul, že akva.sk študujem, ale tie latinské názvy sa mi zlievajú do jedného..
Veľmi pekne ďakujem za pomoc a za každú radu budem vďačný.