okrim3 napísal:ale urobila sa mi hnedá a štetinkatá riasa.
normálna vec po zábehu ako prišlo tak aj zmizne
okrim3 napísal:Rozmýšľal som že zapojím aj vzduchovanie. Zatiaľ som okysličoval len rampou z filtra no čítal som že riasy sa môžu tvoriť aj slabým okysličovaním.
Never tomu,ja som čítal opak a kto má pravdu?
Vodu okysličíš vlnením hladiny omnoho

viac ako bublinkujúcim kameňom,tie bublinky sa vo vode nerozpustia,je to len optický efekt,s ktorým urobíš horšie ako lepšie.
Aj to vlnenie netreba preháňať s úmyslom väčší pohyb hladiny=viac okysličenej vody.Jemné postačuje v pohode ako pre ryby tak baktérie a v noci rastliny.
Vzduchovanie si nechaj pre prípad nutnosti zvyšovať teplotu v akváriu(krupička),pokazí sa filter,premnožia sa tie živorodky,toto všetko znižuje vodu o vodný kyslík.
okrim3 napísal:Chcem sa opýtať aký je Váš názor na pridávanie soli do akvária? V predajni mi povedali že by som pridať soľ.
To Ti poradili bezdôvodne alebo si opísal nejaký problém?Nech Ti povedia dôvod prečo,nie len že by si mal pridať.
Ako prevencia niečoho určite nie,soľ môžeš použiť tiež v prípade už spomínanej krupičky alebo kožných ochorení,plesne,infekcie,kedy podporuje vylučovanie slizu na tele ryby a tým ju chráni.
Prevencia na spomenuté choroby je pravidelná výmena vody,nezanedbať hygienu,nestresovať ryby,neprekrmovať a neprepukne nič

ty si nemusíš soliť akvárium zvyšovať osmotický tlak a dráždiť telo ryby,rastliny a baktérie soľou.
Otík je pracovitý ako mladý,po čase sa na čistenie vyee a počká si na hotové krmivo