asbury napísal:Mňa by zaujímalo ako budeš robiť údržbu v akva. Hightech takéhoto rozmeru to je práca na plný úväzok. A na utriculariu sa vyprdni.
Hightechu by som sa nebál, ak si to dobre rozplánuje a nastaví, tak je to skoro ako lowtech.
Ja mam podobne veľké akva len trošku dlhšie 2,6m a pohoda. 2x do mesiaca výmena vody cca 15% za 30 min hotovo, 1x mesačne pristrihnutie rastlín spojene s výmenou vody cca 2h, a raz za 3 mesiace vyčistenie filtra. CO2 burčiak raz za mesiac výmena náplne cca 5 min, svetlo na časovač, v zime 8 h a v lete 6 hodín svietim. Takto frčim 1,5 roka a pohoda, mesačne mi to zaberie cca 3 hodiny, na ten objem a osádku...

Netvrdím že toto všetko skombinovať bolo jednoduché, trošku to dalo času si to naštudovať, aby to fungovalo, ale je to všetko v harmónii, jednoduchá údržba aj keď sú tam náročne rastliny (koberčeky 4 druhy), náročne ryby( terčovce...), náročne krevetky (CRS + taiwany), hightech svetlo + CO2, ale vo výsledku jednoduchá starostlivosť a údržba skoro ako u lowtechu

Keď sa chce všetko sa da