založené 23.7.2012
foto z 25.7.2012

Rataj mi poslal 5 rastlín ako darček, medzi nimi 3 dosť náročné, jednu som musela hneď vyhodiť, mala niečím napadnuté listy. A keď už mi teda prišli, zatiaľ som ich použila do akva. Keď zakapú, hold mám smolu, ale však rátam s tým, že nebudú mať vhodné podmienky. Napravo sú ako darček 2 hygrophily, jedna je isto Red, druhá neviem. potom naľavo od toho väčšie listy tiež ako darček, momentálne som názov zabudla. A úplne naľavo lindernia rotundifolia tiež ako darček.
Zatiaľ jediné hnojivo je JBL 7 Kugeln. A jediná technika filter a svetlo, čo som spomínala už skôr.
Hydrocotyle som tam šľahla doslova takto celé, lebo boli v ňom slimáčiky, také bezulitové, aj som niekde našla takú slizkú kvapku, asi puzdro s vajíčkami. Premývala som teda celý trs a keď už boli tie lístočky také biedne, tak som to tam dala celé, kým sa to pozviecha. Hydrocotyle tam je ešte len od utorka, ale už včera bolo vidno, že sa pozviechava, mladé lístočky sa vzpriamili, vyzerá to zatiaľ dobre.
Ak aj akékoľvek zlepšujúce nápady a rady budete mať, tento mesiac ďalšie zásahy nehrozia. Okrem akva som sa finančne vyšťavila aj v iných veciach, maximálne tak rátam napr. s nejakým riasožravým tvorčekom.