Nedá mi nezareagovať
Barbara66 napísal:Ahojte.
Ahoj
Barbara66 napísal:Spoločenské akváriá sú pekné ale neviem či budem stíhať sa venovať rastlinkám.
V momente ako pri tomto koníčku napíšeš, že na niečo zrejme nebudeš mať čas je to začiatok konca. Buď si ten čas nájdeš alebo sa venuj niečomu inému. Prípadne si zaplať firmu alebo "priateľa", ktorý sa ti o to kompletne postará.
Barbara66 napísal:Prešla som si všetkými fotkami vo fotoalbume
Neprešla, kecáš. Od tvojho zaregistrovania sa na tomto fóre po prvý napísaný príspevok prešlo presne 76 minút, za taký čas si ani náhodou neprešla všetko fotky vo fotoalbume
Barbara66 napísal:O techniku sa mi bude starať priateľ, takže v tomto smere rady nepotrebujem.
Aj tak by nás to zaujímalo o akú techniku pôjde - filtrácia, osvetlenie.... Keď je priateľ taký skúsený prečo ti neporadí aj s osadenstvom a rastlinkami?
To akvárium na fotke u predchádzajúceho majiteľa je teda pekný grc. Okapotovanie takýmto komunistickým materiálom, ktorý bol zrejme zadarmo pri zariaďovaní nejakej funkcionárskej kancelárie ani náhodou nie je estetický. K tomu tie viditeľné skrutky na každom rohu, estetický pohreb. A punc komunistického idealizmu celej zostave dodáva tá riadiaca jednotka, ktorú by som na tvojom mieste daroval historickému múzeu prípadne krúžku mladých elektrotechnikov aby si mohli dať niečo do vitrínky s názvom "Toto robili naši dedovia". Lepidlo po stranách je ale naozaj výsmech autora tejto nádrže. Toľko stručné zhrnutie aktuálneho stavu toho čo máš.
A teraz zopár rád a nápadov:
- zisti v ktorom roku bolo akvárko zlepené, podľa toho zváž jeho prelepenie; transparentný silikón + indície ako som popísal vyššie naznačujú, že je to komunistický, prípadne "rannopostkomunistický" výtvor
- ak sa nádrž rozhodneš dať prelepiť tak ti tam hádam už tie bočné lišty nikto nenalepí
- lepenie po stranách môžeš zakryť tak ako ti to poradil ichthys, prípadne tenkú vrstvu pozadia potiahnuť aj na boky nádrže (v prípade ak nádrž nebudeš prelepovať)
- prosímťa ani náhodou nepoužívaj tú originálnu kapotáž
- nádrž svojou výškou vyzerá byť zaujímavá napr. pre chov skalárov
- čo sa rastlín týka - buď si nájdeš čas na pekné rastliny a budeš sa im venovať alebo si čas nenájdeš a môžeš riešiť africkú nádrž s minimom alebo úplne bez rastlín - v tom prípade samozrejme náročnejšiu na filtráciu
- alebo tak ako píšeš ichthys zriadiť si nízkoúdržbovú nádrž, viď nádrž od "jiri sajar"
Veľa šťastia