ešte raz,z mobilu sa to zle píše
tie testy nie sú naozaj nutnosť a aj keď si kúpiš nejaké,tak čo? Nameráš trebárs NO3 10,20,50mg/l,PO4 0,4 ale môže byť aj 4mg/l,Fe 0,1 alebo 2,3...mg/l,budeš vedieť čo s tým robiť,ako reagovať? alebo nameráš čistú nulu u niektorého,iný prvok bude vyšší a znova čo? doleješ kúpené hnojivo,lenže môže sa dvihnúť jeden aj druhý a znova nebude dobre.
Chcem povedať,že máš total nenáročné,dobre vybrané rastlinky a dala si výživné dno,z ktorého si budú ťahať prvých pár mesiacov živiny.Anubias si zoberie z vody,aj tam nájde dostatok,nemaj obavy.Ak prídu rybky,tie pomôžu s ďalšími živinami.Svetlo je dobré a EC CO2 nelej,hoci máš.
Fakt,ak pociťuješ potrebu testovať,lebo to tak niektorí robia(aj ja som patril k tej skupinke),tak kúp testy,ale ak máš kupovať,lebo to niekto napísal,v týchto podmienkách nepotrebuješ žiadne PO4,NO3,NO2,pH a ako som písal,na nete sa dá nájsť dodávateľ pitnej vody v tvojom bydlisku

a má tam informatívne základné parametre pH a GH,ktoré pri výbere ,,vhodných" rybiek potrebuješ. A ak budeš chcieť niekedy náročnejšie ryby a rastliny,tak urobíš potrebné zmeny.
NO2 mnoho ľudí pri zakladaní ani nevie,čo je a ide to.Nepísal by som také niečo,ale Ty máš minimálne ciele na počty rýb,čo je super,neprerybniť je veľká pomoc akváriu.Nechala si vypnutý filter a znova zapla,aj tam prebiehali nitrifikačné procesy,no oddialila si si zábeh,preto si sleduj poctivé min.4týždne od zapnutia a NO2 ak tam nebudeš rýpať bude spracované baktériami.
Jedine s krevetkami by som počkal aj dva mesiace naviac na ustálenie hodnôt a nekupoval žiadne náročné,Neocaridiny Red cherry sú vďačné a dosť odolné.
A neprerývaj substrát odkaľovaním,lebo živiny z hnojiva pod ním dole si pustíš do vodného stlpca,stačí posťahovať z vrchu hrubšie nánosy.