Mám 54l akvárium Diversa 60 set. Rozmery: 60 x 30 x 30 cm. Hrubka skla 4 mm.Osvetľovací kryt s 1 x 15 W ziarovkou (viem 120l by bolo ideálnejšie pre začiatočníka ale tak začínam radšej v mensom). Plastu na spodku akvária som sa zbavila, akvarko je podložené podložkou pod akvarium.
Po založení trvalo asi 24h kým sa mutná voda prečistila ale teraz je už číra. Svetlo je zatiaľ pôvodne, nastavené na 12h svetla na časovači v zastrcke.
Cez víkend som ho založila, premyvala štrk, rastliny (asi nie dosť) keďže dnes som objavila dvoch slimacikov.

Rastlín som nakúpila viac
- Dve anubiasy na koreni
- egeria najas
- egeria densa
- cryptocoryne balansae 2x
- pistia stratiotes
- Microsorium pteropus
- Marino moss ball 2x
Snažila som sa vybrať rastliny vhodné pre začiatočníkov, nie príliš náročné na CO2 a hnojenie.
Hnojivo som dala florapol, zamiešame medzi štrk na začiatku. Mám aj tekuté CO2 easycarbo, ešte som to nepridala. Avšak pridala som hned na začiatok už 10ml easystart, nejaké baktérie na dobrý začiatok? Ďalej pridám 10ml po 7 a 14 dňoch.
Filter vnútorný aquael filter mini, do 60l. Pôvodnému Claro 600 sa včera pokazila zastrckova časť. Avšak tento aquael je oveľa tichší, zatiaľ ho vôbec nepočuť. Pôvodný molitan som vymenila za hubku na riad, keďže som niekde na fóre čítala že ten pôvodný molitan nič moc, aj sa mi zdal trochu riedky.
Teplomer čo prišiel so setom - thermoplus 50w, mám na 27 stupňoch, nalepovaci teplomer (časom asi vymením) ukazuje cca 24-26C.
Ryby až tak o mesiac plánujem pridať, po meraní všetkých tých parametrov (pH, No, chlór atď.) A nechcem vela, keďže je to predsa malé akvárium. Ale chcela by som asi
3x napr. Corydoras panda (niečo na ten štýl) alebo ancistrus?
Neviem koľko (5x) modrých neoniek (kde ich kúpim??)
A možno ešte 3x niečo ine, alebo nie kedze už to je asi veľa.
Čo by bolo vhodné keby som napr chcela aspoň 3 druhy ryb vrátane corydoras? Nemusia tam byť žiadne neonky, len som videla viac krát na fóre že modré neonky sa odporúčajú do menších akvárií.
A možno ešte nejaké krevetky by som tam dala ak je to vhodne?
Fotka momentálneho stavu: