Ahojte,
Chcela by som sa s vami poradiť. Chystám sa trošku prerobiť svoje akvarko.
Dolu prikladám aktuálnu fotku.
Vallisneria je už husto prerastená a na niektorých miesta začína ako by odhnívať. Preto chcem celú zmenu realizovať. V ľavom rohu je Echinodorus, no už ho ani nie je poriadne vidieť ako je prerastení Vallisneriou a sem tam má taký list ako je vidieť na fotke, zhnedne a potom ho odstrihnem. Na drevách je ešte Microsorum ale darí sa mu poskromne.
Plánujem všetky rastlinky vytrhať, pretriediť a nechať len pár mladých, zdravých výhonkov a pridať ešte nejaké dva – tri druhy iných, nenáročných rastliniek.
Zatiaľ mám takú víziu, že Vallisneriu zachovať len na pravej strane akvarka aby schovala filter. Koreň ktorý je teraz vpravo by som chcela inak otočiť, možno dokúpiť trochu štrku a povrch vyformovať do mierneho kopčeka a na to usadiť ten koreň. (lebo inak nestojí pekne, len takto leží). To druhé drevo neviem či tam niekde zapasujem alebo ho dám úplne preč.
Zatiaľ čo som pozerala nejaké rastlinky okrem mojej vallisnerie sa mi pozdávajú tieto:
- Staurogyne repens
- Cryptocoryne nevillii (ak by sa mi podarilo zachrániť moj Echinodorus, tak by som nechala ten)
- Marsilea hirsuta
Tiež som rozmýšlala tam zakomponovať nejaký kameň, no neviem si to takto zatiaľ predstaviť, možno až to budem realizovať skúsim nakombinovať priamo v akvarku a uvidím. Mám možnosť zohnať kameň, ktorý vyzerá ako kôra, neviem ako sa volá.
Spravila som dva návrhy ako by to mohlo vyzerať. Možno to je úplne zle, no ťažko sa mi to takto predstavuje, preto ocením vaše názory

Tiež by som sa chcela spýtať či som vybrala vhodné rastlinky, ktoré by u mňa prežili aj bez CO2 a so svetlom, ktoré bolo v akvariovej sade – Led 13w.
Ďakujem za každý názor