Ďakujem za komentáre. Momentálne je tam 11 skalárov (s jedným som sa pre prílišnú dominanciu rozlúčil), 4 ramirézky, 56 neoniek, 15 pancierničkov panda, 3 L144 a 1 L213. Skaláre sa väčšinou zdžujú pri valisnerii alebo pri drevách, no pri kŕmení ...

. Pri jeho zakladaní som aj premýšľal nad tangikou, ale nakoniec som od toho upustil. Už som k nej trochu pričuchol s dafodilkami a bez bez rastlín mi príde akvárium také nemenné. Ako nič proti, rád si pozriem aj afriku, ale ja osobne radšej rastliny, ale nenáročné.
Zvažujem, čo by som tam doplnil ešte, ale nejako to nehrotím. Ide mi viac menej o samožijúce akváriom o ktoré sa nemusím moc starať okrem kŕmenia. Napr napriek tomuto objemu takmer ani nemením vodu. Pri založení som použil odkalený bordel z pôvodného akvária, vodu zo studne a kým som tam mal len rastliny, tak som vodu vôbec nemenil a len pridával nitrifikačné baktérie. Teraz odkalujem tak 1x týždenne a aj to len tak že 20L vody, čo sa pri tomto objeme nedá nazvať výmenou

.
Uvažujem nad sekernatkami, tak 10.15 kusmi, alebo iným húfovitými rybami, ktoré by plávali hlavne hore, napr. terta červenohlavá, čierna, Červenoškvrnná, ... Ale ako som písal, neponáhľam na to a uvidím ako bude akvárium rásť.